Livet ur min vinkel!
Denna design är gjord av LittleLi.blogg.se.
All credit går till henne.
Jag heter Erika och är en tjej som tycker om hästar och spenderar mesta tiden i stallet.
När jag inte är i stallet så brukar jag vara med kompisar, ungås med familjen och massa andra roliga saker!

Fullspäckad dag

Idag är det mycket som står på schemat! Ska strax åka till stallet och programträna inför i morgon. Sedan ska jag åka till Tösen, fixa allt åt henne och rida. Ska hinna städa på mitt rum någon gång under dagen också. På kvällen åker jag och Olivia tillbaka till stallet och fixar pållarna så dom är snygga tills tävlingen i morgon!
Kommer bli en bra dag! :D




Bilder från lagträningen



HAHAHAH!




Ponnyn kan då hoppa!

Hoppträning med DIV 1 laget

Var i stallet hela dagen igår och när jag kom hem så var jag trött så orkade inte uppdatera här.
Men åkte till stallet så jag var där till ett då DIV 1 lagen skulle träffas. Vi åt tillsammans och sedan red dressyrtjejerna och vi hopptjejer bar hinder och fixade hästarna.
Vi började hopppasset med att travhoppa ett hinder upp till och med en meter. Sedan hoppade vi trippelbarr och trekombination, sedan fick vi hoppa bana. Det gick superbra, förutom att jag backade för mycket till en oxer på 1.10 och jag höll på att flyga av. Men höll mig kvar och resten av banan gick super. Hinderna låg på 1 meter/1.10, så nu är jag inte nervös inför första omgången i Leksand. Känns skönt! Bara att ge gärnet :D

Julia knäppte massa kort så ni får se dom när hon har skickat dom till mig :)


Shopping

Blev att åka till Borlänge med Sarah, Tilde och Malin i morse. Jag skulle egentligen inte shoppa någonting mer än ridhjälmen jag tänkt köpa länge. Men det blev ju mer än bara den när vi gick inne på kupolen. Fick med mig ett par skor, en klänning och ett linne också. Ska till Borlänge igen på torsdag men då får jag ge fan i att shoppa ;)

Red Tösen när vi kom hem och hon var riktigt fin när det släppte i vänstersidan. Fick bråka lite med henne ett tag men jag vann och hon blev så fin. Hon blev bara piggare och piggare ju mer vi red, knäpphäst.
Blev tillfrågad om att rida Rio också så det ska jag väl försöka börja göra dom dagar jag har tid. Kan ju bli skoj :)

Bus!

Helt sjukt vad solen är stark nu för tiden! Låg ute och solade i tre timmar idag och jisses vad jag har bränt mig. Min rygg och mina armar är värst. Ser ut som en liten kräfta :) Svider rätt rejält gör det också, men i morgon är jag brun som tur är, hihi!

Jag och Olivia drog ut på nya äventyr med hästarna på eftermiddagen. Sjukt taggade hästar och jag hade noll kontroll på Tim ;p Han var superpigg och ville bara springa, spelade ingen roll hur mycket jag försökte stanna, haha. Red i skogen där det inte var någon stig och kom ut på stora vägen typ. Fick lov att gå vågrätt i en backe/dike. Bara vi som kan lyckas med allt. Fast sjukt kul var det :D


Sol hela dagen!

Var med Hanna och My i falun hela dagen igår! Vi var hästskötare åt Hanna som tävlade och det gick superbra för dom. I 1 meter så hade dom ett pet i omhoppningen och kom precis utanför placering. I 1.05 m så var dom felfria i grunden. Omhoppningen höjdes till 1.10 m och jag har nog aldrig varit så nervös när Hanna har ridit. Var bara två som hade varit felfria innan henne och hon var näst sist. Så går hon in och är felfri och slutar på 3:e plats. Sjukt duktiga!

Var barnvakt åt Tilde igår kväll och jag sov även kvar. Har varit sol hela dagen idag så jag har legat ute i stort sett hela dagen. Känns bra att vara solbränd i april! :D Hur brun kommer man inte vara i slutet av sommaren då? GÖTT!



Jag börjar nog sakna dig...

When I see your face, there's not a thing that I would change

Blev inte mycket sova i morse då jag skulle upp och hjälpa till på påskhoppningen i stallet. Tänkte vara i stallet klockan nio men riktigt så blev det inte. När jag var på väg till stallet mötte jag Martina som hade polisen efter sig. Vände och stannade vid henne. Fick visa körkort och blåsa. Men det var inga problem så det var bara att köra  vidare, tack och lov.
Stod på banan under hela tävlingen och sen hade vi usmöte. Fick lov att mocka åt Tim också eftersom småungarna inte hade gjort det. Åkte hem och sov lite innan jag åkte till Tösen.
Gick ganska bra att rida henne förutom i vänster galopp då hon bara springer iväg. Hon är tjock som en köttbulle, har ingen kondition och orkar ingenting just nu. Men det kan ju bara bli bättre!

I morgon får jag inte heller sova utan då ska jag följa med Hanna när hon ska på tävling :)


Trött tjej!

PÅSKLOV! Galet underbart vill jag lova :D
Har ridit tre hästar idag så jag är ganska slut just nu. Började med att rida Tösen och det gick bra fram tills vi skulle galoppera för första gången på någon månad. Kändes verkligen att hon tappat allt i galoppen. Antingen sprang hon eller så stog hon mest och studsade på stället så jag höll på att ramla av. Satt också och skrek på Linda som hoppade och hjälpte henne. Kommer gå super för henne i morgon!

Sedan red jag Ursulla och som vanligt så får jag ont i högeraxeln när jag rider henne. Men hon gick ganska bra och på slutet fick jag henne lugn. Enda nackdelen är att jag inte sitter bra i hennes sadel när vi galopperar. Jag hamnar på bakvalvet och det är inte bekvämt för henne och då springer hon ännu snabbare.

Sist men inte minst så åkte jag till Hamre och red Tim på lektion. Vi hade markarbete och det gick super. Marie tycker att vi bara blir bättre och bättre vilket är skönt att höra. Nu har jag även fått ordning på hans vänstersida! Jag känner även att det bara går bättre och bättre för oss just nu!


Snart, snart är det lov!

Då var det äntligen bara en halv skoldag kvar innan det underbara påsklovet börjar! Kommer bli hur skönt som helst och tror alla behöver lov just nu. Sen är det bara några veckor kvar innan det är sommarlov. Helt sjukt vad tiden går snabbt!

Åkte hem till Malin igår kväll för att göra henne sällskap och även sova där. Hon var i full gång och bakade när jag kom dit och vi ville ha pannkakor så jag ställde mig och gjorde det. Supergott!
Blev lite stressigt för oss i morse när sotaren kom och störde oss men vi hann i tid till skolan ändå!

Just nu sitter jag hemma hos Sarah, ska även sova här i natt. Har busat med Tilde som vanligt och hon är sjukt härlig den där ungen!

Nu ska jag kika finalen i Sveriges mästerkock :)


Sunday bloody sunday

Den här dagen har varit rätt seg och jag har inte gjort något speciellt. Har plockat ihop all tvätt på mitt rum och tvättat flera maskiner. Det var behövligt kan jag säga. Sedan har jag även gått i shorts för första gången i år! Har varit sjukt underbart och varmt väder idag! Fast jag måste köpa nya shorts för dom är förstora, eller så är det jag som gått ner i vikt och blivit smalare.
Har varit på usmöte och när jag kom hem så städade jag ihop alla mina saker som låg över hela garaget. Det blir alltid så när jag har varit på tävling, men nu är det fint igen!


Värdelöst

Åkte hem till Malin igår kväll för att kika hur hon har det i huset hon och Daniel har flyttat till. Fick även äta hemgjord pizza med dom och det var mums. Orkade inte åka hem så jag sov kvar på deras soffa. Malin skulle upp och jobba i morse så jag åkte hem samtidigt som hon åkte.

Tina var sjuk idag så pappa skulle bli själv på jobbet idag, så jag hoppade in och jobbade tre timmar. Hade ju ändå inget annat för mig så jag kunde lika gärna göra lite nytta.

Åkte till statoil efter jobbet för jag var sugen på mjukglass. Sarah jobbade själv så jag stannade kvar där och gjorde henne sällskap tills hon slutade. Ska ta mopeden till henne nu och ha myskväll med henne eftersom planerna som var tänkt, sprack. Rätt värdelös helg.


Helg

Har inte varit i skolan idag utan jag har varit på trafikskolan och gått risk ettan. Trodde det skulle vara tråkigare än vad det var, men nu är det gjort.
Känner att jag inte alls är på skrivhumör just nu, men jag åkte till stallet när jag var klar på trafikskolan. Fick sällskap av Sarah och det blev en trevlig tur förutom att Tösen skulle dampa. Som vanligt.
Ska nog hoppa in i duschen nu och se vad kvällen erbjuder. Ingenting skulle jag tro.

Glad tjej!

Jag är just nu en väldigt glad tjej! Ridläraren Lena ringde mig för ett tag sedan och berättade massa roligt och spännande! Ni får veta mer sen ;)

Har inte orkat uppdatera efter tävlingen för jag har varit galet trött om kvällarna. Men tänkte berätta lite om tävlingen nu.
Åkte tidigt hemifrån och det gick snabbare att åka än vad vi trott så vi kom fram i god tid. Fick rida och hoppa fram till LDn själv och det gick väl bra. Kom runt banan felfri och fick rosett, dock hade jag för dålig galopp. Till LCn hade jag hjälp av Lena på framhoppningen och det kändes bra. Väl inne på banan gick det super och jag hade snurr i galoppen. Blev bara ett kråkhopp i grunden annars gick det bra. När jag hade hoppat klart sa speakern att jag gick upp i ledning. Galet chockad jag blev! Var ca 10 ryttare kvar efter mig så det var bara att hålla tummarna. Och vår ritt gav oss segern! Överlycklig när jag gick in på banan igen för att få rida ärevarv!





Årets första tävling avklarad!

Orkar verkligen inte skriva om tävlingsdagen utan ni får ritten från LCn där vi vann :D Så, nu har jag berättat lite.


Tävling i morgon!

Ponnyn är nybadad, flätad och grejerna är putsade! Nu är det tävling som gäller :D Sjukt taggad inför årets första tävling. Men mindre peppad på att gå upp fem för att åka från stallet halv sju. Fast det är helt okej att gå upp så tidigt för att få tävla! Kommer ge allt och lite till i morgon :D


I would do anything for you


Taggad

Kom nyss hem från ett ridpass på den bästa. Var hoppning som stod på schemat idag och det gick superbra. Hoppade relaterade avstånd och det var inga problem. Fick hoppa lite höjd på slutet och tillslut låg det på 1.05 och ponnyn hoppade över det lätt som en plätt! Så nu känns det bra inför helgen och jag tror att det kommer kännas lågt. Men det får bli en mjukstart så kör vi på högre höjder sen. Kommer att ge gärnet på söndag! :D


Pluggis

Har inte haft ork och tid att skriva här på några dagar!
Har egentligen ingenting kul att berätta, fast det har jag väl aldrig.
Har iaf pluggat svenska sedan jag kom hem från skolan. Läst noveller och svarat på frågor sedan har jag gjort novellanalys som tog ett bra tag. Men nu är det gjort och det är bara att börja skriva på en egen novell i morgon! Ska bli spännande.
Nä, nu ska jag fortsätta kika på BB!

Heldag ute!

Uppstigning tidigt i morse också, men otroligt nog var jag pigg så det var inga problem att kliva ur sängen! Klockan åtta var det samling på hemköp för att åka till siljansnäs. Kändes ju roligt att det regnade på vägen dit och även när vi var framme. Men det var bara att härda ut. Vi fick göra massa samarbetsövningar och det var lärorikt, skoj och klurigt. Tillsammans klarade vi av alla uppgifter och när det blev lunchdags så fick vi laga vår egen mat ute. Superskoj och mumsigt blev det! Tur nog så hade det även slutat regna då så man slapp bli mer blöt.
När vi hade ätit klart var det bara att fortsätta med övningarna och när vi var klara för hemfärd så var alla skapligt trötta! Men dagen har varit hur kul som helst och vi har vuxit som grupp. Verkligen en lyckad dag!


God natt!

Nu är jag skapligt trött efter en dag med stalltjänst. Malin var här nu på kvällen en snabbis och jag färgade hennes hår och det blev tjusigt.
Hade tänkt att gå och lägga mig nu då jag ska upp tidigt i morgon också för att åka till Siljansnäs med massor av flickor från stallet. Tror att det kommer bli en superskoj dag med mycket kul och med framför allt mycket skratt!
GOD NATT!


Lagträning

Lagomt glad man blir när det ringer när man ligger och sover. Mobilen ringde fyra i morse och jag behövde all sömn jag kunde få för jag skulle upp och ha stalltjänst. Det måste ha varit någon efterbliven människa som ringde också eftersom jag klickade bort flera gånger men personen fortsatte ringa. Var ju ännu härligare att jag inte kunde somna efteråt heller, då blev jag ganska förbannad. Hatar när det ringer när man sover!

Så jag var ju ganska död i morse när jag skulle upp och kom upp senare än jag skulle. Hjälpte till med så mycket jag kunde innan jag skulle hoppträna. Som vanligt när det är tidigt så vill inte ponnyn komma in från hagen utan bara springer ifrån mig. Gick in och hämtade en hink med havre och då ville alla hästar följa med in. Men fick tag på honom tillslut.
Träningen gick kanon! Vi hoppade fram på några hinder i början, så som man gör på tävling sedan hoppade vi bana. Muren, vattenmatta, kombinationer och lite andra läskiga saker var med! Har inte hoppat kombination sedan jag ramlade av men idag gick det super! Banan låg på 90/1 meter som vi hoppade.
Har väl inte så mycket att påpeka mer än att det gick superbra och att jag är laddad till årets första tävling nästa helg!