Livet ur min vinkel!
Denna design är gjord av LittleLi.blogg.se.
All credit går till henne.
Jag heter Erika och är en tjej som tycker om hästar och spenderar mesta tiden i stallet.
När jag inte är i stallet så brukar jag vara med kompisar, ungås med familjen och massa andra roliga saker!

Dagen

Har varit lat idag så har inte orkat gjort så mycket alls. Skulle ju plocka ihop mina saker som ligger överallt och tvätta mina kläder. Men det har jag inte orkat gjort. Det är ju så långt att gå upp till mitt rum och hämta alla kläder!
Har iaf varit ute med hunden och busat, planerat vad jag och Elise ska baka i morgon, skrivit handlingslista och handlat det jag behöver. Sedan har jag nyss stekt pannkakor till pannkakstårtan i morgon, mums.

Ska rida och fixa till två hästar i morgon och jag ska försöka hinna med allt före tolv. Vill ju spendera så mycket tid som helst med Elise ju. Får se hur snabb jag är i morgon ;)


Bildbomb!

Har nyss varit ute och busat lite med vovven. Tog med mig kameran också så det blev en hel del bilder :)




















Måndag

Idag ska jag bara vara hemma och pyssla! Jag ska tvätta kläder, plocka ihop alla mina saker som jag har utspritt i hela huset, städa lite ska jag nog också göra. Ska även leta på massa recept och bestämma vad jag ska baka i morgon till mitt kalas. Måste hitta på någon tårta jag ska göra också. Tänkte försöka mig på att göra tårta själv för en gångs skull får se hur det går ;)
Fast jag får ju hjälp av mina kära vän Elise i morgon att baka så då kan det ju inte bli annat än bra! Vi ska göra pannkakstårta också för att fira våra födelsedagar då hon fyller dagen efter mig. Kommer bli nice :D


Härligt med söndag för en gångs skull!

Helt underbart att det är söndag och man kan tänka "i morgon ska jag inte till skolan". Brukar ju alltid ha lite ångest för att man ska till skolan på måndagen. Men inte idag!

Tänkte jag skulle sova länge i morse men jag kunde inte sova så länge som jag ville. Vaknade vid halv tio tror jag och då gick jag upp och kikade på tv. Mina syskon var så gulliga (för en gångs skull) så dom gjorde frukost åt mig och kom in med allt på en bricka! Lite födelsedagsfrukost eftersom dom inte är hos pappa på onsdag när jag fyller år. Tyckte det var lite gulligt faktiskt!

Har varit hos mamma en sväng idag och träffat moster, kusin och mormor en sväng. Fick även presenter av dom. Presentkort på hm av moster och pengar av mormor. Moster klickade även hem en mjukisdress åt mig, med hjälp av mammas kort, haha. Sedan väntar jag på en kavaj som mamma och mormor betalar hälften var på som är min födelsedagspresent. Hoppas verkligen den kommer snart!


Jag och kusin!

-



Varje gång jag ser dig exploderar det någonting inom mig
Det räcker att du ler mot mig så kapitulerar jag.
Varje gång jag attraheras då vill jag bara vara med dig.

Kompiscup i hoppning

Hade en riktigt taggad ponny idag på tävlingen! Kom runt banan felfri på 90 cm och det var en bra runda och jag hade en bra känsla! Visade sig vara så bra så att jag och Amanda vann!
Blev riktigt chockad när jag såg mina stilpoäng! 9or rakt igenom så jag fick 63 poäng av 70 möjliga!
Kan ju inte säga annat än att ponnyn är bäst! :*


Äntligen lov :D

Hade bara två lektioner idag och vi började dagen med svenskaprov. Tyckte inte jag kunde någonting men jag svarade faktiskt så nästan allt, så jag tror det gick rätt bra iaf. Fick veta hur det gick på datakunskap och företagsekonomiprovet som vi gjorde i onsdags. Jag fick MVG på båda proven och det gjorde verkligen min dag! Bara för att skryta lite så gjorde det ju ingenting heller att jag hade det bästa resultatet i klassen på företagsekonomin :D

Jag och Jennt var hurtiga efter skolan och simmade 1 km på 40 min. Bastade efter det och det var riktigt skönt. Gick hem till mamma efter det och fixade i ordning mig och sedan åkte vi till Falun för att fixa med bröllopsklänningar.
Har även käkat årets första pizza och det satt riktigt fint i magen ;)

I morgon är det klubbtävling i Hamre som jag ska vara med på. Ska hoppa 90 cm på Tim och jag hoppas på att jag får en bra känsla och att vi får till en bra runda! Ska bli kul att tävla igen. Även fast det mest bara känns som träning när det är på klubben. Men skoj ändå :)


Gårdagen!

Hade fullt upp igår så jag hann inte sitta vid datorn något!
Det var bara 13 grader inne när jag kom hem igår. Enda stället som var varmt var badrummet så där la jag mig och pluggade. Vet att jag är normal ;) Jag frös då inte iaf!
Sedan åkte jag till stallet och hoppade på världens bästa Tim. Det var bara jag och Josefin som red så vi fick hoppa rätt mycket och högt. Hoppade 1.10 och det är det högsta jag hoppat med bebis. Kändes inte ens högt!
Tog extra lång tid att fodra alla hästar eftersom vi bara var två men fick hjälp av pappa oh mina syskon så det relativt snabbt ändå!
Åkte till faster på kalas när vi var klara i stallet och var där en snabbis. Sedan åkte vi hem och jag pluggade lite mer innan jag hoppade in i duschen för att sen gå och lägga mig.


Vad tiden går fort!

Har "bara" haft två lektioner idag och vi gjorde prov på båda lektionerna. Tror iaf det gick ganska bra på proven förutom att jag fick utbrott på datorn på datakunskapen.

Fick sluta ett idag så några tjejer i klassen tyckte vi förtjänade fika så vi gick upp på wienan och fikade! Efter det gick jag och Emma för att sola. Precis när jag ska till och lägga mig i solariet så blir det strömavbrott! Blev ganska kallt ett tag med stömmen kom tillbaka rätt snabbt. Men fick sol att betala dubbla gånger p.g.a strömavbrottet, så måste klaga!

Gick till mamma när jag solat. Var där och väntade på att Jessica skulle höra av sig så vi kunde hitta på något. När hon väl kom så gick vi till donken och snackade. Tror vi satt där i 3 timmar och bara pratade och pratade. Sjukt mycket man har och säga till varandra när man inte setts på någon månad!
Helt underbart att träffa min kära vän!

*GÄSP* Ska gå och lägga mig nu så jag orkar upp och åka till tandläkaren i morgonbitti. Jippie, vad kul!

Företagsekonomiplugg!

Har setat och pluggat företagsekonomi enda sen jag kom hem från skolan och det är några timmar. Är rätt trött i huvudet så jag tänkte gå och sova nu så jag är utvilad för proven i morgon!
Har fått utbrott ett antal gånger på boken och körde fast på en uppgift som jag inte fattade vad felet var. Slutade med att jag fick hjälp av en snäll trea som kom på felet och hjälpte mig lösa problemet! Tur att det finns snälla människor ibland.
Jag tror att jag kan det jag borde kunna och jag satsar på vg på både företagsekonomiprovet och datakunskapsprovet i morgon. Eller nej. Jag ska ha mvg, haha ;) Jag ska ge allt jag kan så får vi se hur långt det räcker.
Förhoppningsvis så har jag bara två prov i morgon och sedan får jag gå hem. Så jag börjar med en liten sovmorgon, skönt.

Men nu tror jag bestämt att min säng känner sig ensam och vill ha sällskap!


Monday

Äntligen var denna hemska måndag över! Två jobbiga redovisningar i skolan är nu äntligen gjorda och det är bara tre prov och en eller två inlämingar kvar. Kämpa på!

Försökte hjälpa min syster med engelskaläxan när jag kom hem ifrån skolan. Hon skulle leta på någon engelsk låt och översätta den. Det var länge sedan jag skrek så mycket åt min syster. Tyckte mest hon var efterbliven och inte fattade någonting. Fast så kanske jag också var i den åldern?! Jaja, vi lyckades tillslut göra klart läxan!

Kände att jag behövde avreagera mig lite efter läxläsandet så det var skönt att gå på ett gympapass! Precis det jag behövde.
Gjorde en smoothie som blev supergod så nu är jag mätt i magen. Ska hoppa in i duschen strax sedan ska jag sova! Skönt.



Ridit i kylan!

Sov ut i morse också och det var lika skönt som igår! Åt frukost när jag vaknat och sedan bakade jag en kladdkaka! Har inte bakat på flera månader så det var kul att baka igen. Hade inget val då det är jag som står för fikat på USmötet idag!
När jag tagit ur kladdkakan ur ugnen så drog jag på mig ridkläder och åkte till stallet. Red Ursulla i kylan och hon sköter sig bättre och bättre för varje ridtur. Idag kunde vi till och med skritta HELA vägen hem utan att hon trippade. Första gången det händer!

Nu ska jag åka till stallet på usmöte sedan drar jag till mamma och färgar håret :D

Lördag

Sov ut ordentligt i morse och det var hur skönt som helst. Har suttit och degat vid tvn hela dagen. Kanske borde gå och göra något vettigt nu? Men vad? Skulle behöva plugga men jag vill verkligen så det får bli lite senare ikväll. Har varit ensam hemma hela förmiddagen och kommer bli ensam hemma igen nu. Pappa och syskonen ska iväg på isracing i avesta och kommer hem ikväll. Så det blir bara jag och hunden hemma. Kanske ska ut i solen och ta en promenad medan det fortfarande är ljust. Aja, det visar sig vad jag hittar på!


Äntligen fredag

Fredag igen och nu är det bara en vecka kvar sen är det lov! Bara 12 dagar kvar till jag fyller år, hih :D
Känns som att den här helgen kommer bli en plugg helg. Eller jag måste snarare plugga om jag ska palla med nästa vecka i skolan. Men blir säkert så jag sitter på söndag kväll och råpluggar.
Har två redovisningar nästa vecka, tre prov och två inlämningsuppgifter också tror jag. Är det lärarna som är bra på att planera eller? Fattar inte varför allt ska komma veckan före lovet som en jättebomb när det varit hur lungt som helst veckorna innan. Lite bättre planering? Ja, tack!

Gick och gymmade efter skolan med Jenny (och Elinor). Blev armträning som vanligt på fredagar. Jag klarade 10x2 på bänkpress sedan gjorde jag 7,3 och 5. Riktigt stolt över mig själv att jag klarade 35 st sammanlagt. Det tar sig!

Åkte till Malin när jag var klar på gymmet. Satt i soffan och tittade på tv och båda höll på att somna, vilket vi senare gjorde och sov någon timme. Funderade på vad vi skulle äta när vi vaknade och det slutade med att vi åkte hem till mig och lagade mat.
Här sitter vi just nu och kikar på tv. Får se om vi hittar på något skoj sen :)


Annikaträning

Fick ta Annas träningstid i dag med då tösen fortfarande är halt. Hoppas hon blir bra snart så hon slipper åka till vetrinären!
Träningen idag gick lite bättre än förra gången. Idag fick jag till traven i båda varven men det var värre med galoppen i vänstervarv. Men det är bara att kämpa vidare med den där vänstersidan för det kan ju bara bli bättre! Annika tyckte iaf att jag hade prydlig sits och red mjukt och fint. Men att ibland kan jag våga gå på mer och rida ännu mer. Får ofta höra att jag ska våga ta tag lite mer och inte vara så feg, haha. Men det är väl också bara att jobba vidare på så det tillslut någon gång kan bli bra!


Bästa du!

Pluggtime

Gymmade med Elinor efter skolan och jag var hur opeppad som helst! Det är alltid galet mycket folk på onsdagar så alla maskiner är oftast upptagna hela tiden så finns inte så mycket att göra. Men det var inte så mycket folk på gymmet när vi kom dit idag så jag nappade åt mig en cykel för att värma upp i 10 min. Det bara rasade in folk när jag satt och trampade på cykeln så jag tyckte inte det var någon idé att sluta cykla och försöka hitta på något annat att göra. Så jag fortsatte cykla och jag höll på i en halvtimme och hann 16,5 km! Mycket stolt över mig själv när jag var klar. Med tanke på hur lat jag kände mig på vägen till gymmet.
Tyckte det blev för mycket folk sen så jag gick och bytte om och nöjde mig med en halvtimme på gymmet idag.

Dags att plugga spanska nu då jag har prov i morgon. Dock är det ett litet prov och mest repetition på saker från förra provet, glosor och så. Men det är lika bra att plugga så man förhoppningsvis kan få vg och kanske mvg!
Plugga, plugga, plugga!


Ursulla

Lika kallt idag som igår! Men inte stoppade det mig för att ut och rida en tur på Ursulla. Red i paddocken och fortsatte på arbetet från igår med att få henne uppmärksam och lyssna på mig. Det gick bra och vi gjorde lite allmänna saker som skänkelvikning, öppna, sluta, bakdelsvändning, halt och så. Tycker hon skötte sig mycket bättre nu än i vanliga fall. Det tar sig!
Riktigt mysig brud det där!


Cold outside

Borde gå och duscha nu så jag kommer i säng någon gång. Sitter här och gäspar som en galning! Det enda som tar emot är att jag måste gå ut en sväng och ge kaninen mat innan jag duschar. Det är -20 grader ute så jag är inte direkt sugen på att gå ut. Men jag har inget val!

Har även ridit i den här kylan idag. Hade hand om Ursulla idag och det har jag i morgon också. Hon skötte sig ovanligt bra idag och jag fokuserade på att hon skulle lyssna på mig vilket hon gjorde. I vanliga fall brukar hon springa och göra som hon själv vill mest hela tiden. Men på slutet blev hon riktigt fin och uppmärksam. Glömde till och med bort kylan så det var riktigt behagligt att rida men jag hoppas det är lite varmare i morgon!


Food

Nu är jag hungrig så ska gå och göra pannkakor! MUMS! :D




NEHE! Det skulle jag tydligen inte alls göra för jag ska tydligen äta äcklig chili con carne. BLÄÄÄÄÄÄÄ.
Då ska jag bannemig äta pannkaka till kvällsmat. SÅ DET SÅ!

Söööndag

Då var den här helgen över och det har varit den värdelösaste helgen på länge! Har bara legat på soffan och degat, dock är väl det skönt men det var inte så jag hade planerat mig helg.
Idag måste jag läsa ut min svenskabok som jag ska redovisa i morgon. Har inte börjat läst den än och jag har papperet med frågorna om boken i skolan, kuuul. Så jag har ingen aning om vad jag ska säga om boken när jag ska stå och snacka om den i morgon. Men det blir säkert bra!

Känner mig grymt skabbig just nu. Mitt hår är ett enda stort skatbo och känns som mitt ansikte är helt fett! Ska duscha varmt och länge, ha ansiktsmask, raka benen, fixa ögonbrynen och göra mig fräch så jag är redo för skola i morgon!


Magsjuka!

Mådde illa igår när jag vaknade men jag hoppade in i duschen och hoppades på att det skulle gå över. Men det gjorde det inte och jag stannade hemma från skolan och alla mina planer sprack! Min mage mådde verkligen inte bra och jag låg på soffan hela dagen. Hungrig som bara den var jag och det enda jag fick i mig igår var, ett glas yoghurt, lite nyponsoppa, vatten och en risifrutti. Bara lukten av mat fick mig att må illa och nästan spy. Men som tur är så har jag INTE spytt en enda gång. Så jävla skönt då det är det värsta jag vet!

Skulle haft stalltjänst idag men kändes inte så snällt att smitta ner alla andra i stallet med magsjuka så jag ringde runt till halva sverige kändes det som för att få tag på någon som kunde byta stalltjänst med mig. Fick tillslut tag på Eva som blev min räddare i nöden och kunde ta min stalltjänst!

Sov på soffan i natt ifall att jag skulle behöva gå på toa i natt. Rätt bra att vara sjuk ibland då man får allt serverat! ;) Brorsan fixade frukost till mig i morse och det har nog aldrig varit så gott med frukost som det var i morse! Är hungrig nu också men får vänta någon timme innan jag får mat serverat men det ska jag väl överleva.

Inte fick jag träna igår heller! :( Usch, jag får typ ångest när jag inte tränar när jag bestämt att jag ska. Har bara tränat en gång den här veckan och det är illa. Känns som jag är en aning träningsberoende, men jag gillar det ;)
Men har gått ner 2-3 kilo nu när jag har varit sjuk, synd bara att man går upp lika snabbt igen när man börjar äta !


Bäst

Så nöjd med ridlektionen idag! Min bebis är helt klart bäst och jag längtar som en tok tills vi får ut och tävla!


Snö, snö och mera snö!

Nu tycker jag att det ska sluta snöa! Man blir ju nästan deprimerad när man går ut och snön vräker ner. Känns som sommaren är långt borta just nu. Skulle komma 3 dm snö idag och det tror jag det har gjort. Har ju snöat hela dagen lång! Nej, sommar vill vi ha!

Skulle egentligen behöva plugga just nu men istället sitter jag här. Så brukar det alltid bli!
Om en stund så ska jag åka till stallet och rida. Hoppas som vanligt att jag får rida min bebis. Det är alltid lika underbart att göra det!


Kallt ute!

Usch vad kallt det är ute nu! När pappa kom och hämtade mig hos Sarah nyss så visade termometern -14 grader. Inte konstigt att det var så kallt då!
Nu vill jag bara att snön ska smälta och att det ska bli varmt och så småning om sommar! Det skulle verkligen vara underbart.

Någonting annat som är underbart är att vi bara hade två lektioner idag. Sovmorgon till tio då hade vi företagsekonomi, lunch, sedan datakunskap.
Gick hem till Sarah och Tilde direkt efter skolan och var där och busade lite. Tilde följde med mig ut till stallet och fixade och donade.
Lånade Ursulla idag och red ut en vända med Linda och Chessy. Gick väl bra förutom att jag får ont i högerarmen när jag rider henne. Hon är ju grymt pigg och vill mer än gärna springa! Hon blev lite sur när hon fick lov att galoppera sakta så det blev något bocksprång. Men hon är så söt ;)



Schabrak

Tänkte visa mitt assnygga schockemöhle schabrak jag hämtade ut förra veckan! Grymt sugen man blir på att tävla när man ser det!



Tränat

Helt slut efter ett jobbigt gympapass! Drog med mig Jenny idag så hon fick känna på hur jobbigt det var och det tror jag hon tyckte ;) Hon såg då rätt död ut efteråt!

Gick lite bättre att träna idag när jag inte hade ont i ryggen. Gick nämligen till faster efter skolan och fick massage. Helt underbart att ha en faster som är massör och kunna få gratis massage när man vill.
Dock var det inte så skönt att bli masserad idag då det mesta inte var där det skulle i ryggen. Men blev lite bättre på slutet!

Ska ta och duscha nu och sedan ska jag lägga mig och läsa!


Trevlig helg!

Har varit med Olivia hela helgen så har inte haft tid att sitta vid datorn något.
Hopptränade igår och det gick super! Bara jag som fegar ur lite ibland som gör att det blir lite fel, men Tim var lika bäst som alltid.
Hade usmöte efter träningen och det gick ovanligt snabbt. När vi var klara med det så började jag och Olivia frisera våra ponnysar. Jag stod och ryckte man i 2,5 timmar medan stackars Olivia fick stå i 3 timmar. Galet jobbigt men det blev ju fint när man var klar!

Åkte hem och åt mat när vi var klara i stallet. Kikade på freaky friday, duschade och sedan gick vi och la oss. Låg och pratade en stund innan vi somnade.

I morse sov vi rätt länge och det var bara att äta frukost och fixa sig när vi klev upp. När vi var klara så åkte vi till Aubiose som hade rea! Helt sjukt mycket folk och alla var som galna. Hittade ingenting på rea men jag fick med mig ett par handskar, man och svansborste och schampo hem.

Var till Tösen och fixade åt henne innan vi åkte till Hamre på möte.
Nu sitter jag och tittar på time out och är astrött. Ska väl snart gå och sova så jag kommer upp i morgon!


FÖRE


EFTER


Ganska mycket hår!

Fullt upp!

Gick upp tidigt i morse för att åka till Tösen och fixa åt henne. Jag hade raketfart och var klar på lite mer än en halvtimme. Perfekt timing då Sarah precis skulle åka till jobbet så jag kunde åka med henne hem.

Har plockat ihop alla mina kläder på rummet och tvättar för fullt. Ska väl gå och hänga upp lite tvätt och slänga i lite mer i tvättmaskingen snart. Har dammsugit på mitt rum och bäddat iordning åt Olivia som ska sova här i natt. Grymt det kommer bli!

Ska snart åka till stallet och hoppträna med div 1 laget. Det ska bli skoj! Då har jag ridit min bebis 4 gånger den här veckan. Det är underbart!
Usmöte efter hoppträningen sedan ska jag och Olivia frissera våra busar så dom blir snygga och fina för dom ser ut som skogsponnysar just nu ;)

Den här dagen kommer bli full med roligheter, skratt och bus! :D


Tränat x2

Blev ett träningspass på gymmet efter skolan med Jenny och Elinor. Gymmade på idrotten igår så det kändes idag att jag hade lite träningsvärk! Men körde på ändå och det blev mest armarna som blev tränade idag! Mina armar kändes som spagetti när jag tränat klart.

Hade ingenting för mig efter gymmet så jag gick till pappas jobb och satte mig där och pluggade i någon timme. Så nu är pluggandet nästan avklarat och jag behöver inte plugga så mycket mer i helgen, skönt!

När klockan närmade sig fem kom Jennifer och mötte upp mig så gick vi tillsammans till gympan och körde ett pass! Körde hårdare än vanligt och vilken känsla efteråt. Känner redan skillnad på träningen. Förut klarade jag inte ens att göra en armhävning men nu klarar jag av flera stycken efter varandra. Det går framåt vilket är kul!

Nu har jag gjort mig förtjänt av lite slapp på soffan resten av kvällen. Borde städa rummet också, får se om jag orkar göra det idag eller om det blir i morgon! :)


Hoppla pålle

Nejmen då var det helg i morgon igen då! Helt underbart och min helg kommer vara fullspäckad med roligheter!
I morgon blir det gymmet efter skolan sedan klockan fem ska jag på gympa med Jennifer. Kommer nog vara rätt slut efter gympan skulle jag tro.

På lördag har jag Tösen. Ska nog kika på lagträningen i hoppning, sedan är det Usmöte och efter det ska jag och Olivia ha friseringsstund och göra våra älsklingar fina!

På söndag har jag också Tösen. Klockan 12 ska jag och Olivia hänga på dörren till Aubiose som har rea då ;) Sedan är det lagmöte klockan fem. Så jag har och göra i helgen ;)

Idag var det tredje dagen på rad som jag red Tim! Hoppning stod på schemat idag och jag hade inte hoppat på mer än en månad. Grymt kul var det och vi fick hoppa lite höjd på slutet också. Min bebis är ju bara helt klart bäst! :*


Dressyrträning

Träningen idag gick inte bättre än igår, utan det gick lika dåligt!
Envis ponny och dålig ryttare med inget tålamod. Kan ju inte bli annat än dåligt. Gör ju inte saken bättre att han är stel som jag vet inte vad i vänstersida. Tyckte vi mest hade dragkamp.
Var ganska sur när jag ridit klart och sa inte mycket till någon.
Tycker vi glömmer den här träningen och siktar fram emot nästa istället. Karin sa att Tim gick som en gammal pensionär och det kan jag nog hålla med om!

Var även och hämtade ut mitt vita dressyrschabrak idag. Sååååå grymt snyggt!

Dressyrträning för Annika!

Tösen är fortfarande halt och eftersom Anna har en fast plats för Annikas dressyrträningar så fick jag ta hennes tid. Så jag och Tim red ett jobbigt dressyrpass! Nyttigt att rida för någon annan instruktör också.
Träningen gick väl inte allt för bra. Tim var envis och stel som bara den i vänster sida. Gick bra att rakställa honom i vänstervarv men skulle man ställa åt vänster gick det inte alls och vi hade dragkamp. Gick lite bättre i högervarv.
Annika tyckte våra fattningar var superbra. Vi hade samma tempo och fart före fattningen och efter fattningen. Dom var till och med bättre än privathästarnas sa hon så det var roligt att höra!
Tim var då svettig efteråt. Det såg ut som man hade varit ute och ridit i regnväder. Han var helblöt och fick sig en skön dusch! :)

Ska dressyrträna för Björkis i morgon också så jag hoppas att dagens ridpass gör så att morgondagens ridpass blir ännu bättre!