Livet ur min vinkel!
Denna design är gjord av LittleLi.blogg.se.
All credit går till henne.
Jag heter Erika och är en tjej som tycker om hästar och spenderar mesta tiden i stallet.
När jag inte är i stallet så brukar jag vara med kompisar, ungås med familjen och massa andra roliga saker!

Dressyrclinic

Trött som tusan just nu. Blir att duscha sen sova för nå mer orkar jag inte med idag.
Åkte till stallet vid halv två och kom hem därifrån vid nio ungefär. Red peper en sväng i skogen med Olivia och Louise och det tyckte han var skoj. Blev ett bocksprång i galoppen då han tyckte det var roligt! Gjorde inte mer än jag behövde till klockan var sju och det var dags att kika på dressyrclinic. Var mycket kul och intressant att titta på när Annika Norén red på Tiger. Allt ser ju så himla lätt ut!! Blir ju lite avundsjuk.

I morgon är det hoppklinic som står på schemat. Ska vara i stallet vid fem och innan dess har jag inte den blekaste om vad jag ska göra. Men det visar sig väl!

KM i dressyr

Var alldeles för trött igår för att orka berätta om tävlingen. Jag var verkligen heeelt slut!
Är verkligen nöjd med gårdagen. Hade stalltjänst hela dagen så var i stallet vid halv åtta och kom hem vid sju från stallet och då var jag trött och hungrig då jag inte ätit på hela dagen! Satt fint med lappens då!
Började att rida Tim och travdelen kändes super och efter skritten vet han att det är galopp så han blev lite för övertaggad och blev stark i galoppen. Men fick 63,10 % och låg i ledningen till Amanda red och vann på 63,79 %.... Surt att det bara va så lite!

Sen var det dags för peper! Julia hade ridit honom innan så jag red inte fram så länge. Hade inte ork för det heller, haha. Tyckte han var lite stel och seg men när jag gått på honom med spöet några gånger så började det hända saker! Var redan slut när jag gick in på banan och det var underbart när vi äntligen kom till skrittdelen i programmet. Var helt slut när jag kom ut från banan. Mina ben skakade och jag kunde knappt stå ;p Men tyckte ritten kändes helt okej för att vara första gången jag tävlar honom. Fick 61,37 % och det räckte till en seger :D Så vi vann på ridskolehäst!


Snäll syster!

Gjorde lite nytta idag och jobbade med pappa! Lite mer pengar in och jag klagar inte ;)
Åkte till mamma efter jobbet och käkade lite tårta då syster fyller år i morgon. Fick även träffa min nya kusin för första gången idag. Såå söt!
När jag kom hem igen satte jag igång att baka. Syster ska ha kalas här i morgon och eftersom hon är hos mamma tills i morgon så lär jag väl offra mig så vi har något att fika på. Men det gör inte mig så mycket eftersom jag älskar att baka! Har bara chokladbollar kvar att göra sen är jag klar med bakeriet!

Skönt att jag fick någonting att göra när alla andra är ute och festar för fulla muggar! Hade gärna varit med jag också men har stalltjänst i morgon plus att jag ska tävla två hästar. Ponnyn och en ridskolehästen Peper. Ska bli spännade att se hur det går. Kul ska det bli iaf!
Skönt att man får sova en timme extra då man ska ställa tillbaka klockan en timme i natt ;)


Frågor

Jag fick en blogaward från Sandra och eftersom jag inte har något speciellt för mig så kan jag lika gärna svara på frågorna!

1) Varför började du blogga?
Läste andras bloggar och jag tyckte det verkade kul, så jag gjorde en egen blogg och började blogga!

2) Vilka bloggar följer du?
Det är runt 15 stycken jag läser varje dag. Mest bara mina vänners bloggar! Sandra, Linnéa, Olivia och Lindas sminkblogg är några bloggar jag läser!

3) Vilken är din favoritfärg?
Helt klart röööd ;) Men tycker även om blått!

4) Vilken är din favoritfilm?

Svår fråga då jag nästan aldrig tittar på film! Men P.s I love you, The last song eller någon sån film!

5) Vilket land/vilka länder vill du besöka och varför?
Har inget speciellt land jag skulle vilja besöka. Men skulle vara kul att åka till New york. Ska snart åka till Gran canaria och det tackar jag ju inte nej till ;)

yeeaaah

så känner jag när allt jobbigt nu är över före lovet i skolan. Svenskaprovet gick helt åt skogen idag. Fick en chock när jag tittade provet för jag kunde i princip inget av det som stod på pappret. Hade inte ens hört hälften. Tur att jag inte var ensam om det, utan att hälften av klassen kände precis likadant som mig. Har jag alla rätt på det jag skrev så klarar jag mig precis, så jag håller alla tummar tills vi får tillbaka provet i morgon!

Är så skönt att det inte är något speciellt i skolan i morgon, mer än öppet hus på kvällen. Sen är det höstlov! Kan ju inte bli mer än underbart!


Inte på topp

Galet mycket i skolan just nu och jag har inte hunnit med annat än att plugga den senaste tiden. Har pluggat ända sen jag kom hem från skolan idag på grekiska gudar och annat onödigt skit som man lär kunna till svenska provet i morgon. Tycker inte ens det tillhör ämnet. Dessutom heter alla nästan likadant och alla är typ släkt med varandra. Det är ju omöjligt att lära sig allt till i morgon. Lär väl sitta upp hela natten om något ska fastna så jag får ett G. SUG

Can't stop this now

Har varit en lugn och skön helg! Hade fredagsmys med Sarah och Tilde, med tacos film och skitsnack. Sov även kvar där och Tilde åkte iväg på kalas igår så jag och sarah tog en fika, handlade och pysslade lite. Sen åkte vi ner med fyrhjuling till slogboden och grillade hamburgare med massa trevligt folk. Åkte hem och duschade när vi var klara där. Åkte sedan tillbaka till Sarah och drack lite med lite folk. Inte en tråkig stund med Sarah iaf! Fick oss en ordentlig åktur i skogen innan dom körde hem mig. Vi skrattade så vi inte kunde andas! Härlig kväll!

Idag var det bara att gå upp tidigt för att ha minicup för småbarnen i stallet. Sjukt segt när man är så trött att man inte vet vad man ska ta vägen.
Har även ont i foten igen nu. Svullen och har svårt att gå. Funderar starkt på att amputera bort högerfoten!

Känner att humöret inte är på topp och att skolan är jobbig nu och det är sjukt mycket att göra. Jag orkar verkligen inte med allt som man ska göra. Blir galen på allt och ska man hinna med allt så måste man plugga arslet av sig och inte ha någon fritid. Bara fyra fucking dagar kvar innan det är ett såååå efterlängtat lov. Lovet kommer bli mer än bra! Efter lovet går man två veckor sen drar jag till globen och jobbar en vecka. Kan ju inte bli bättre! Blääää på skolan.


Lyckat ridpass!

Tog med mig Rio på lektionen idag och jag trodde vi skulle ha förvänd galopp. Men så var inte fallet. När vi kom dit så visade det sig att vi skulle ha markarbete och det är precis vad Rio behöver så det passade utmärkt. Han är inte speciellt smidig så det är superbra träning på honom. Jag tycker det gick över förväntan och jag fick till en riktigt bra känsla i traven i högervarv. Lite sämre i galoppen och vänster varv gick inte alls lika bra som i höger. Men jag är supernöjd och jag tycker han var fin! Känner redan av träningsvärken!
I morgon tar vi oss en tur i skogen och bara tar det lugnt!
Så kär i den där hästen!


På lovet!

Då har man bokat klipp och färgtid! Så om två veckor blir jag rödtott om jag vågar, men det tror jag. Sjukt skönt att äntligen få göra något med mitt hopplösa hår som jag tröttnat på för länge sen. Längtar!

Slutade tolv idag och hade tänkt plugga så mycket som möjligt efter skolan. Men det gick ju inte så bra. Började pluggade vid tre och skrev klart mitt tal. Sedan åkte jag till stallet och tittade på Annikaträning då Karin red Rio! Sedan blev det kalas och sen matteplugg. Kunde ha hunnit med mycket mer, men lite är alltid något!

My heart was freaking out when I held ya

Har inte så mycket att säga om den här dagen. Var till vårdcentralen efter skolan och nu var mina värden normala igen så nu ska det inte vara nå problem med min fot!
Skulle ha behövt pluggat dag men det orkade jag inte så jag få göra det i morgon. Slutar dessutom 12 i morgon så det känns lite underbart sådär! Har iaf börjat skriva på mitt tal. Går sakta men säker!

Nu blir det att sova!

Slut på det roliga

ja då var det skola i morgon efter att ha varit hemma en vecka och jag kan säga att det tar emot. Har verkligen inte gjort någonting i en hel vecka och jag kommer att ha massor att ta igen nu. Blä, jag orkar inte skolan. Tur att det snart är lov och att jag åker till globen sen och får vara ledig en vecka till! Sen skadar det ju inte heller att när skolan börjar efter jullovet så har jag en ledig vecka till då jag ska åka utomlands. Underbart!

Det är väl dags att gå och lägga sig nu om jag ska orka upp någolunda i tid i morgon!

Äntligen!

Nu åker jag till stallet och rider bästa Rio! Underbart :D


Sängen kallar!

Förstår egentligen inte alls varför jag är vaken nu för jag är så trött så jag vet inte vad jag ska ta vägen. Lär väl lägga mig snart om jag inte ska somna sittande.

Var som sagt och tittade på Ullaträning och det är alltid nyttigt att titta på när andra tränar. Man lär sig så mycket även fast man inte rider själv.
Åkte till mamma sen och fick mat. Stannade kvar där hela kvällen och kom hem för någon timme sen.

I morgon ska jag rida och plugga lite, sedan för vi se vad som händer!

Lördag

Jobbade mellan 10 och 14 idag och emellanåt var det mycket folk. Kändes nästan som julrush! Att jobba är nog det enda vettiga jag har gjort den här veckan!
Känns som jag kommer att ha mycket att ta igen nästa vecka. Men det är måndagens bekymmer! Nu är det lördag och jag tänker snart åka till stallet och titta på när Olivia tränar för Ulla. Sedan ska jag hem till mamma och äta lite mat och spendera kvällen där.

I morgon ska jag äntligen få rida igen, efter en vecka! Blir ett ridpass på finaste dressyrhästen Rio. Känns som det var en evighet sen jag red honom. Ska bli så kul!


I'm fine

Äntligen är jag så gott som frisk igen! Bara min mage som spökar lite men annars mår jag prima.
Stannade hemma från skolan idag med men på måndag är det full fart igen!

Har umgåtts med min finaste flicka hela kvällen och det var länge sedan jag skrattade så mycket! Har ju inte en tråkig stund med den där flickan och sen att hennes familj är rolig gör ju inte saken sämre ;)
Fick även träffa mina saknade klasskompisar också!

Snart ska jag gå och sova så jag orkar upp i morgon och jobba lite!


Opålitliga människor

Jag är så trött på människor så jag vill spy. Folk man trodde att man kunde lita på, visar sig vara så falska och precis tvärt emot vad man trodde att dom var. Jag är trött på att folk ska ljuga hela tiden och sen tror dom inte att man ska förstå att dom ljuger? Det är så uppenbart.
Visst jag är inte perfekt, det är jag inte. Men jag går iaf inte till någon och berättar massa privata saker som man inte vill att andra ska veta.
Man slutar då aldrig förvånas över människor och jag ska aldrig lita på någon igen.


Segt

Måste säga att det är rätt långtråkigt att vara hemma från skolan och inte göra någonting. Jag ligger bara på soffan hela dagen och gör ingenting. Skönt med tråkigt ;p Om inte annat så är det skönt att slippa skolan!
Ska väl snart gå och sova för i morgon blir det att gå upp tidigt för att ta nya prover. Men det känns redan att foten är på bättringsvägen för jag har inte alls lika ont nu. Men har fortfarande ont. Tänker iaf gå till skolan på torsdag oavsett ;)

En förändring

Känner att det är dags för en förändring med mitt hår nu. Är sjukt trött på mitt hår för tillfället. Känner att det bara är äckligt, fult och i vägen. Skulle behöva klippa mig men det tar emot eftersom jag redan har kort hår och vill inte ha kortare hår. Börjar få en fin utväxt också och nu har jag fått för mig att jag ska färga håret rött!
Vet att nästan alla har rött hår nu för tiden, men jag har funderat på det länge men inte vågat göra det. Vet inte om jag vågar nu heller. Men det skulle vara fränt ;)

Den här röda färgen hade jag tänkt mig





Sjukt snyggt om ni frågar mig!


You can hate, but never break me

Inte trevligt när man vaknar upp ur en härlig dröm på morgonen och inser att det inte är på riktigt... Det man önskar var sanning drömmer man för det mesta om och blir lika besviken varje gång man vaknar. Drömmar kan förstöra hela dagen!

Stannade hemma från skolan idag också då jag fortfarande har ont och inte kan gå. Får iaf ett par kryckor ikväll så jag hoppas att det underlättar! I morgon ska jag tillbaka och ta prover igen får se vad dom säger. Har inte lika ont nu som jag hade i går med ont har jag. Så får se om det blir skola i morgon eller inte. Ska iaf försöka gå till skolan på torsdag igen. Långtråkigt att vara hemma själv ju ;p


You don't know a thing about me

Mr play your games
Only got yourself to blame
When you want me back again
But I ain't falling back again
Cause I'm living my truth without your lies
Let's be clear baby this is goodbye
I ain't coming back tomorrow



Omgång 3 ponnyallsvenskan div 2

Har inte ens berättat om hur det för oss att tävla i lördags. Så jag kan väl berätta nu!
Kan ju börja säga att det var första inomhus tävlingen för i år och att Tim blev spänd som jag vet inte vad. Tyckte inte att framridningen kändes bra, men det blev värre när jag kom in på banan. Han var rädd för domaren och var spänd som en stålfjäder och fick inte alls bra. Inte blev det ju bättre av att en unge öppnade dörren bakom domaren och gick ut där mitt i ritten. Det tyckte jag var elakt. Det var då den sämsta ritten jag gjort på länge och fick något med 52 % så det var inget att hurra med.
Men våran plan gick i verket iaf! Ena vårat lag vann omgången och det gjorde att vi kom etta och tvåa totalt med våra lag. Så sjukt bra tjejer :D
Hedemorabygdens ridklubb är bäst!



















Det kallas LYCKA!


Halta lotta

Hade galet ont i foten igår så jag visste inte vad jag skulle ta vägen. Var tvungen att sova på soffan i natt för att jag inte tog mig någonstans och det var inte ens värt att prova komma upp för trappen. Kan inte påstå att jag har sovit speciellt mycket i natt. I morse hade jag så ont så jag mådde illa. Var bara att åka till vårdcentralen till tio och där var det sjukt mycket folk så var klar där två timmar senare. Det visade sig att jag hade en inflammation i foten och jag ska tillbaka på onsdag igen för att ta prover igen. Fick pronaxen får se om det blir nå bättre.
Hoppas det blir bra snabbt så jag får rida!

Inget är på min sida

Funderar starkt på att amputera bort min fot för tillfället. Jag har grymt ont och så fort jag rör på tårna minsta lilla så vill jag skrika av smärta :( Är hur svullen som helst också. Äckelfot.
Inte ville mopeden starta när jag skulle åka från stallet heller... Men så fort pappa kom så startade den så snällt. Mopeden hatar mig. Sen började det såklart regna när jag åkte hem också...

Tur att det finns andra som det har gått bra för idag!
Var med Ronja på tävling där hon red LB:3 och LA:3. Hon fick 65 % i LB:3 och slutade på en 5e plats och i LA:3 red hon ihop 66 % och slutade på en 2a plats efter Lina! Sjukt bra och det är så kul att Rio går bra igen!

Nu ska jag plugga lite, fortsätta ha ont foten och drömma om en kebabtallrik.

Aj min fot

Har känt av mig fot hela den här veckan men idag har jag ondare än någonsin, speciellt nu. Det är jobbigt att gå och jag kan inte vicka på foten åt något håll utan att det gör svinont. Dessutom är foten svullen och knölen som man har på insidan av foten syns inte alls. Men det är bara att bita ihop och rida i morgon trots smärtan. Inget kan stoppa mig från att rida!
Sista omgången med dressyrlaget i morgon och jag ska rida LA:1. Blir andra gången jag tävlar det programmet och jag hoppas att det går bättre än första gången men det tror jag. Ska iaf ge gärnet i morgon så får vi se hur långt det räcker!
Får sovmorgon i morgon då jag rider klockan tre. Lite jobbigt så ponnyn måste gå ut i hagen och skita ner sig... Men han får sig ett ordentligt bad innan vi åker iaf! Laddad till tusen inför i morgon! :D


God natt

Är alldeles för trött för att orka skriva något vettigt just nu. Men kan säga att båda ridpassen idag gick super och är så lättad över att religionsprovet är över! Nu skriker sängen på mig! God natt

Mätt tjej

Med världens största hamburgare och pommes frites i magen ska jag nu sätta igång och plugga gärnet! Har religionsprov i morgon om judendom och har spanska prov på fredag. I morgon har jag inte tid att plugga då jag ska på kalas efter skolan och sen till stallet och rida. När jag kommer hem från stallet sen är jag för trött för att orka plugga. Så det är väl bara att sätta igång med det samma!


Kanelbullensdag!

Fick för mig att jag skulle baka bullar när jag kom hem från skolan, för man måste ju äta bullar idag! Så jag satte igång att göra deg och sugen på pannkaka var jag också. Medan degen jäste så gjorde jag pannkaka och dom var precis klar när degen var klar! Både pannkakorna och bullarna var supergoda :D
När pappa kom hem så hade han några gigantiska bullar med sig, men jag tror att mina bullar är mycket godare. Har inte smakat dom andra än, men får väl göra det snart. Just nu sitter jag och äter popcorn! Haha, vad jag känner mig tjock nu som inte gör annat än att äta!
Men har kommit in i en period då jag ständigt är hungrig och sugen på allt och måste äta hela tiden. Kanske kan hänga ihop med mitt humör som inte är på topp nu för tiden. Tröstäta så att säga.



Det enda som fattas är du


Fyfan rent utsagt

Jag läste precis detta på Sara Carlssons blogg och det suger verkligen om det blir som det står! Fattar inte hur dom hat tänkt riktigt, om dom ens har tänkt alls!


Tagit från Tidningen Ridsport:

"Från och med 2012 inför Svenska Ridsportförbundet ett nytt licenssystem. Endagslicens och årlig hästlicens är två av nyheterna nästa år - och betydligt högre kostnader.

Förbundets tävlingssektion har tagit fram ett nytt system, där licenserna gäller på alla tävlingar i Sverige från lokal- till elitnivå. Nivån på licenserna sätts nu istället efter ryttaren/kuskens ålder - alltså väljer man inte längre vilken nivå man vill lösa licens för, utan det är åldern som avgör vad din licens kostar.

Åldersgrupperna kommer att vara ryttare upp till tolv år, ryttare/kuskar upp till 18 år, och ryttare/kuskar över 19 år. Enligt förbundet innebär det nya systemet en höjning av priset för de som tidigare har löst lokal licens, men man menar att de nu istället får möjlighet att starta på fler tävlingar.
Tidigare betalade man som vuxen (över 18 år) 200 kronor för en lokal licens - nästa år kostar det 750 kronor även om man bara rider på lokal nivå.

För de ryttare/kuskar som endast rider ett fåtal tävlingar per år finns från och med 2012 endagslicens, som kostar 150 kronor. Den gäller för ett tävlingstillfälle och det finns ingen begränsning i hur många endagslicenser en ryttare/kusk får lösa. Det kommer även finnas en sådan licens för internationella tävlingar.

Förbundet har fördubblat priset på den internationella licensen - nästa år kostar den 4 000 kronor. Detta på grund av att det är allt fler som tävlar internationellt, vilket gör att sportavdelningens personal får allt mer att göra.

Häst- och ponnyägare måste från och med 2012 lösa licens för sin häst/ponny varje år. Den tidigare livstidslicensen försvinner, men de som idag har en sådan behöver inte lösa en ny."



Alltså: De ändringar som kommer att bli är:
-Lokallicensen tas bort som tidigare kostade 200kr. Istället måste lokalryttarna betala 500 eller 750kr, en enorm höjning för de som bara tävlar lite grann.
-Lektionsryttarlicensen kommer nu bara att gälla för start på lektionshäst + att den höjs till 375kr (tidigare 200kr).
-Internationell licens, fördubblar kostnaden och kostar 4000kr istället för 2000kr.
-Juniorlicensen minskas med 100kr, senior med 150kr.
-Det kommer att finnas endags-licens, men det är inte direkt gratis. 150kr för en tävling, nästan lika mycket som det tidigare kostade för de med lokallicens för ett helt år..
-Alla hästar och ponnyer måste ha en licens, som betalas per år. (om de inte redan har en licens, den kommer att fortsätta gälla)


Bilder

Här kommer bilder från tävlingarna i helgen!



























Världens bästa ponny! Älskar dig mer än allt annat och du är och förblir alltid den bästa!

Tävlingen igår

Här är ritten från LB:1 igår! Fick som sagt ihop 65,17 % och uppnådde mitt mål som var 65 %! Han var verkligen grymt fin och det var den bästa ritten på länge! Efter som hedemorabygden är så bra så vann vi med ena laget och andra laget kom trea! Ser bra ut inför finalen nästa helg och jag hoppas det går lika bra då med!



Km i hoppning

Kan då säga att jag var galet nervös innan jag skulle in på banan. Men det gick ju galant så här är grunden på 90 cm! Klantig som jag är så glömde jag bort sista hindret, vilket märks på filmen. Men det gick ju det med ;)




Har inte omhoppningen filmad men tror inte det var något att se heller. Tyckte inte alls att det kändes bra men tur att jag har en snäll ponny som ställer upp i alla lägen! Blev slagen med ynka sex hundradelar och slutade på en andra plats. Lite surt, men sånt är livet! Glad att jag var nolla i både grunden och omhoppningen. Bästa ponnyn!

Tävlingsdag

Är helt slut efter denna dag så jag orkar inte skriva så mycket om dagen. Men jag red ihop 65,17 % och vårat lag vann! Så bra våraqn klubb är ;D Nu ska jag coh Olivia sova så vi orkar rida på KM i hoppning i morgon!