Livet ur min vinkel!
Denna design är gjord av LittleLi.blogg.se.
All credit går till henne.
Jag heter Erika och är en tjej som tycker om hästar och spenderar mesta tiden i stallet.
När jag inte är i stallet så brukar jag vara med kompisar, ungås med familjen och massa andra roliga saker!

Solig dag

Ville mer än gärna ligga kvar i sängen i morse när klockan ringde vid sju. Men det var bara att masa sig upp och åka till stallet för att släppa ut hästar. Tur att jag fick hjälp av Erika!
Mockade åt både Tösen och Rio innan det var dags för träning. Tränade Tösen för Karin och det var ett år sedan jag red Tösen sist. Men det märks att Rio har verkligen lärt mig rida på dom här månaderna jag haft honom. Tösen har aldrig gått så bra och då har jag ändå ridit henne i tre år. Kom åt henne lite för bra kanske, för på slutet orkade hon inte galopperade och bockade istället. Är supernöjd med henne och jag hoppas det går lika bra på träningen på onsdag och på tävlingen om en vecka!


Charmig bild på oss ;)

Dagarna som gått

Inge skola i torsdags heller som jag planerat. Hade ont i magen när jag vaknade så tyckte det var lika bra att stanna hemma en dag till. Som tur var så gick det över på någon timme.
Hoppade min bebis på kvällen och det gick super. Hade lite tävling då vi hoppade tre hinder som stog på medellinjen så det blev serpentinbågar. Han var riktigt med på noterna!

Skoldagen i fredags var lung och inte så krävande. Dansens dag på fm så var i aulan och kikade på olika danser. Sedan några okrävande lektioner! Sen stallet som vanligt.

Igår var det jobb mellan 10-14. Har inte jobbat sedan i julas men jag kom ihåg hur man gjorde ;) Efter jobbet blev det käk på 1 1/2 sedan stallet. Tog en promenad med Rio och myste lite!


Kikade på läskiga brunnar!

Hur långt man än har kommit är det alltid längre kvar

Är inte så himla bra på att blogga på den senaste tiden. Men har legat sjuk hela helgen fram tills idag och har verkligen inte haft orken till att blogga. Och kan ju påpeka på en gång att hopptävlingen i helgen gick helt åt skogen. Mådde illa hela natten till lördagen och kunde knappt sova. Fortsatte att må pyton hela förmiddagen och jag fick inte i mig något att äta förutom en risifrutti. Så energin var på noll och min mage mådde inte så bra. Red som en kratta och vi hade ett pet i grunden i lcn och jag var så ofokuserad så jag glömde bort sista hindret och fick lägga en volt. Så det blev sammanlagt 10 fel. Sämsta LCn någonsin. Mådde ännu sämre till LBn men det var bara att göra det bästa av situationen när jag mådde som jag gjorde. Skulle bara ta mig runt och det gjorde jag, dock med 12 fel. Stannade på kombinationen och tror även vi fick ett pet där, sen rev vi 5an som var en oxer. Men jag hade iaf en bättre känsla i den klassen och vi fick några fina språng. Tur att jag har en superponny som ställer upp även fast ryttaren inte red så bra!



Efter i lördags har jag inte precis mått bättre. Har knappt kunnat äta något och det jag kunnat äta har varit flytande saker såsom yoghurt, kräm, nyponsoppa och blåbärssoppa. Mina försök till att äta riktig mat har slutat med att jag fått i mig några tuggor bara.
Har varit som tredje världskriget i min mage och jag har varit så sjukt hungrig men har inte kunnat äta.
Men nu mår jag bra. Har fortfarande ingen direkt aptit men jag tvingar i mig mat ändå och i morgon ska jag till skolan har jag bestämt!
Har iaf gjort lite nytta idag då jag har skrivit klart två svenska C arbeten och en Svenska B uppgift. Men som rubriken lyder, så är det mycket mycket kvar att göra......

Mycket att göra

Är ganska mycket att göra nu för tiden och oftast är jag så trött på kvällarna att jag går och lägger mig tidigt, därav igen bloggning.
Är bara 10 dagar kvar nu innan Ronja kommer hem igen och då behöver jag inte ta hand om Rio längre :( Usch kommer bli så tomt och tråkigt! Känns nästan som han är min just nu när jag har hand om honom varje dag. För tillfället är han inte ren i bakbenen så har inte ridit på tre dagar. Hovslagaren skodde honom i förrgår och efter det skulle jag longera och då gick han inte alls som han brukar med bakbenen. Såg ut som han var stelopererad och travade han på så nästan hoppade han fram och ibland såg han till och med halt ut.... Jag är säker på att det har med skoningen att göra, då han fick nya skor som han aldrig haft och hovslagaren verkade hoven annorlunda och dessutom hade hovslagaren aldrig skott Rio förut. Karin ska titta på honom får se vad hon tycker att vi ska göra. Vill ju rida sista tiden nu innan Ronja kommer hem! :(

Red iaf lilla Abbe idag och det gick bra. Inga protester alls utan han gick på. Dock tyckte han det var jobbigt att gå i form och jobba på, som vanligt! Men han skötte sig och var fin!

Uppdatering om tävlingshelgen kommer en annan dag ;)





Kommer bli en lååååång helg!

Red ut själv på Rio idag, vilket jag inte gjort på länge då jag inte orkat bråka med honom. Men idag kände jag att jag hade tålamod till det. Han krånglade bara lite i början på ridturen sen gick han dit jag ville. På vägen hem kunde han knappt skritta och han vill gärna köra ner huvudet och hänga i tyglarna när man rider ut. Så jag satt mig ner i traven och skänklade lite för att försöka få upp huvudet på honom och få honom att gå i en bra form. Lägger man till skänkeln så älgar han gärna iväg men idag orkade jag sitta emot och jobba på. Red i paddocken i 5 min och fortsatte med jobbet och det tyckte han inte var så roligt. Det var jobbigt och han hade ingen lust att jobba, men han skötte sig och gjorde det bra!
Märks nu att jag har fått ganska mycket mer ork efter dom här månaderna jag ridit honom, kanon (Y) Orkar ta fighterna med honom och sitta emot när han tycker det är jobbigt!

I morgon blir det dressyrtävling i Falun på ponnyn. Vår första start gör vi klockan 14.48 och andra starten 17.37.... Så det kommer bli en lång dag.
Ska tävla Rio på samma ställe på söndag och hans första start är 10.42 och andra starten 16.05. Så det kommer blir en riktigt lång tävlingshelg!
Dock är det ganska skönt att jag hinner rida rio och fixa allt till honom i morgon innan vi åker till tävlingen med Tim. Behöver bara bada honom när vi kommer hem i morgon. Skönt att ha allt gjort när man kommer hem efter en tävlingsdag!


Kanonträning!

Annikaträningen idag gick super! Bästa träningen någonsin vi gjort tror jag. Rio var sjukt fin och vi tränade på lite allt möjligt. Uppridning och halt, galopp och 15 m volter, ökning i båda trav och galopp, skänkelvikning och lite öppna. Han gjorde allt hur bra som helst och det var en fröjd att rida. Han har mycket gång den där hästen, vilket märks i ökningarna. Härlig känsla!
Känns bra inför tävlingen på söndag. Dock mindre bra att jag startar första klassen vid nio och andra vid klockan fyra....


Plugg

Tro det eller ej men jag sitter faktiskt och pluggar en dag som denna på lovet! Sitter och skriver för fullt på svenska c analysen och det går ganska bra. Men antar att det snart vänder och att jag kommer köra fast. Men jag har kommit en bit på vägen iaf. Har ganska mycket annat som också ska göras men får se vad jag hinner med och orkar. Lär ju inte bli så mycket mer om jag känner mig själv ;)

Nu börjar det bli dags att äta lite mat. Har inte ens ätit frukost idag! Såå tråkigt att göra mat när man är ensam hemma för jag orkar inte anstränga mig så det blir alltid något enkelt och tråkigt. Får se vad huset har att erbjuda idag!

Ikväll blir det Annikaträning på Rio, skoj!


Jävla pissväder

Usch vad man blir trött av det här dåliga väder och så omotiverad till allt.
Jag och Linnéa gick och la oss vid tio igår och kikade på tv en stund innan båda två somnade. Vaknade halv elva idag och vi har inte gjort annat än att titta på tv och degat.
Linnéa gick nyss härifrån och jag ska väl snart äta lite mat och sen ska jag försöka ta tag i pluggandet. Men det är ju så jobbigt.
Lite senare blir det stallet och jag hoppas det har slutat regna då!

Hello my friend, I see you're back again

Fytusan vilken seg dag och vilket tråkigt regnväder. Ställde klockan på halv tio i morse men sov till tio innan jag slog på tvn och fastnade på något program på mtv som jag tittade på i nästan två timmar tror jag. Gick upp runt halv ett och gjorde omelett. Sen dess har jag inte gjort något vettigt mer än att vattna blommorna. Sitter fortfarande här i pyjamas men lär väl ta tag i livet om det ska bli något gjort!

Bästa vän frågade om hon fick sova här i natt och det är väl klart hon får. Allt för länge sedan vi umgicks nu!
Måste städa på mitt rum innan hon kommer hit annars får hon nog en chock ;)
Måste åka till stallet också och fixa allt. Blir nog ingen ridning idag om det ska fortsätta vara såhär dåligt väder! Jag som skulle rida Tösen också! Var snart ett år sedan jag red henne sist och det är sjukt vad tiden går fort!

Nej nu ska jag städa om det ska bli något gjort idag!


Bildbevis på hur sablans fin min ponnyskrutt var igår!

Amazing!

Känns som att mna ögon snurrar och går i kors just nu. Har varit uppe sedan sex i morse så det kanske är fullt förståligt!?

Rio skötte sig super idag. Han bråkade inte en enda gång! Lyckades rida ihop 69, 65 % i LB:1! Sjukt nöjd och jag hoppas han går lika bra på söndag också i Falun då första omgången med div 3 laget är.
Ritten med Tim gick helt okej, men det kunde gått bättre men jag vet i alla fall vad vi behöver träna på.

Första omgången med div 1 dressyr på ponny gick i rättvik idag. Kan ju inte säga annat än att vi har asbra ryttare i laget som tog hem vinsten! :D Nästa omgång är det min tur att vara med!

Jobbigt med hästar ibland!

Uppe före tuppen i morse då jag skulle ha stalltjänst! Inte så värst sugen på det men har ju inge val så det är bara att gå upp och se glad ut. Allt gick snabbt idag då vi var 4 personer som hjälptes åt. Klara innan halv elva så jag åkte till Hälla och gjorde klart allt åt Rio, bara ridandet kvar! Ganska glad att jag mockade åt Fölis och Cedynia innan jag åkte och mockade åt Rio. För nu kändes det jättelättmockat hos Rio. Det som brukar kännas så grisigt så man inte vet vad man ska börja någonstans. Men idag mockade jag på 5 min och det måste vara rekord ;)
När jag var klar i hälla så åkte jag tillbaka till hamre och lunchade hästarna innan jag åkte hem. Är hungrig som ett as men snart blir det potatisgratäng och fläskfilé. Satan i gatan vad gott!!

Efter jag har ätit så blir det stallet igen och rida Rio och bada honom så han är fin till tävlingen i morgon. Om jag inte är klar allt för sent så åker jag ut till lillponnyn och badar honom också så han också blir fin till i morgon! Vet inte om jag orkar knoppa någon av dom, men skulle vilja knoppa båda. Får se hur mycket tid jag får till det!


Bebis och jag förra året på kompiscupen!

Seg och skön dag!

När man för en gångs skull får sova så länge man vill så vaknar man tidigt flera gånger och tror att klockan är mycket. Låg kvar i sängen till efter elva innan jag gick upp.
Har inte gjort något speciellt alls idag, mer än att dega i soffan och tvättat lite! Åkte till stallet nu på kvällen men hade ingen lust att rida så det fick bli longering. Han fick skutta lite över en sockerbit också och det var han inte allt för glad över. Surade ihop och drog gärnet några gånger så jag trodde axeln skulle hoppa ur led! Men tillslut gick det bra!
I morgon blir det uteritt med sällskap av Erika :D




Långfredag

Den här fredagen måste verkligen har varit lång för jag håller på att dör av trötthet just nu! Vill inget hellre än att gå och lägga mig och sova i min underbart sköna säng! Men kan inte göra det än för vi har främmande här och känns lite oartigt att gå och läggga sig då! Så jag får väl hålla ut ett tag till!

Har varit i stallet på påskhoppning idag från nio till två. Det var ganska segt att stå på banan och flagga... I alla fall i början med alla småbarn som travar cavaletti och allt vägringar på dom längre höjderna! Ganska kallt också att bara stå still, men jag överlevde!
Åkte hem och åt och vilade lite innan jag åkte ut till Rio och fixade åt honom. Var trött och hade egentligen ingen lust att rida men la ut travbommar och en sockerbit i paddocken så det skulle bli lite roligare att rida. Han skötte sig bra och han blir bara bättre och bättre med markarbetet! Dock tyckte han det var jättejobbigt att ta i och hoppa över sockerbitshindret. Han är lite bekväm av sig och gör inte mer än han behöver. Men nu var han tvungen att ta i ;) Han skötte sig riktigt bra!

I morgon har jag inga planer alls mer än stallet som alla andra dagar! Ska i alla fall sova till jag vaknar av mig själv!!


Jag och Oliva på påskhoppningen för två år sedan ;)

Uppe med tuppen

Härligt att ha kusin ibland så man kommer upp så tidigt på morgonen... Haha Tilde kom hit för 40 minuter sedan och jag ska vara barnvakt åt henne hela dagen. Om en timme ungefär ska vi åka till stallet och kika på påskhoppningen. Hade planerat att vi skulle åka moped dit men nu har det snöat och jag vet inte om jag är så sugen på att åka moped med henne då... Får se hur vi gör. Hon lär ju bli beskviken om vi inte åker moped!

Igår var jag till doktorn med min fot och fick mina nya sulor. Kändes jättekonstigt att ha dom och jag fick galet ont. Men det är väl för att jag är ovan och att foten kommer i rätt position. Antar att det blir bättre när jag gått med sulan ett tag!

Fick hoppa Tamlin igår kväll och det gick superbra! Tränade på att korta och länga galoppsprången och det var inga problem. Hade 6,7 och 8 språng och det var inte ens svårt att korta till 8. Det som han alltid har så svårt för, men han skötte sig super! Guldstjärna till honom!


Påsklov!

Idag började lovet och i 11 dagar framöver! Mycket sköööönt!
Gjorde ekonomiprov idag och det gick väl bra förutom att jag är arg över att jag gjorde rätt på en uppgift först, sen suddade jag ut för jag blev osäker och skrev fel. Skulle inte ha ändrat utan gått på magkänslan.... Fick 50 p av 58 så det var väl kanske bra ändå kan man tycka men inte jag. Stör mig bara på det som blev fel!

Fick tillbaka internationella ekonomiprovet idag också och där fick jag VG och det är jag mycket nöjd med! Trodde det skulle gå helt åt skogen då jag inte pluggat så mycket, men det gick ju bra! Känns bra att få veta det innan man gick på lov!

Träffade min efterlängtade vän Linnéa i stallet idag så stod och pratade med henne om allt mellan himmel och jord i en halvtimme, så att allting tog extra lång tid. Så det fick bli longering för Rios del! Tycker det är kul att longera honom för han lyssnar så bra. Spelar ingen roll om det blåser storm ute eller att någon annan häst har damp i paddocken. Han lyssnar ändå på mig och gör vad jag säger. Bästa Rio!

Men en sak jag inte förstår är vad det är för mening att longera i bara grimma och linan fäst under hakan?
Jag tycker att man alltid ska longera i träns och inspänningar, annars är det ingen vits att longera över huvudtaget tycker jag. Då kan man lika gärna släppa hästen och låta den springa bäst den vill.
Longerar man i grimma och utan inspänningar ska man inte komma och klaga på att hästen är galen och bara springer och inte gör som man säger. Har man träns och inspänningar så lindar det problemet och blir ganska mycket bättre!
Dock kan jag förstå om man gör det i början på en unghäst! 
Bara vad jag tycker! :)


Siiimon :D


1,2,3 fanta och rosé

Har lite smått panik över den här dagen och allt jag måste göra. Svenska C, hästarbetet och kom nyss på att jag har matteprov i morgon. Ska även till stallet och rida Rio! Kanske dags att sätta igång?

Igår morse släppte jag ut hästar i blåsvädretoch sedan var det städning av stallet som gällde. När städningen var klar så åkte jag och Erika och shoppade i västerås. Usch vad jag gjorde av med pengar.
Köpte två par ridbyxor- ett par röda och ett par bruna, båda var helskodda. Nya tyglar åt Rio, ryktsten, knoppningsmedel, hästgodis och snoddar. Var in på skopunkten och köpte med mig två par skor hem också. Ett par vita tygskor och ett par klackar som jag hade på mig igår när vi var ut! Kan säga att jag hade gaaalet ont i fötterna sen. Har aldrig haft så ont förut, men snygga är dom!
Mår prima idag och nu är det väl dags att sägga igång med allt plugg!