Livet ur min vinkel!
Denna design är gjord av LittleLi.blogg.se.
All credit går till henne.
Jag heter Erika och är en tjej som tycker om hästar och spenderar mesta tiden i stallet.
När jag inte är i stallet så brukar jag vara med kompisar, ungås med familjen och massa andra roliga saker!

Våren är på väg!

Det är så härlig när solen lyser och det är massor med + grader ute! Man blir så glad och på mycket bättre humör!
Bästis sov här i natt och tror att båda var lika trötta igår så somnade på en gång. Undrar dock vad hon drömde i natt. Vaknade av att hon skrattade i sömnen... Hon är inte som alla andra den där tjejen ;)

Jag och Rio red ut med henne och Rocky en vända i det härliga vädret i en timme. Skönt var det och hästarna dampade på som vanligt men det gick bra! Sägs att det ska vara minst lika fint väder i morgon så det hoppas vi på!


Dressyrträning

Har knappt gjort någonting på hela dagen. Har städat lite och plockat ihop saker. Klockan fem åkte jag till stallet och när klockan närmade sig halv åtta var det bara att åka med Rio till träningen.
Red övergångar, skänkelvikning, öppna, volter och lite av allt. Tycker det gick ganska bra faktiskt. Hästen kan ju, bara jag som ska ha koll på min kropp och rida som jag ska. Då är det inga problem alls. Men att rida så är inte det lättaste och det går alltid bäst på slutet. Annikaträning nästa vecka och så ska Karin träna honom i helgen. Hoppas att det går bra på tävlingen om två veckor!



Finaste idag!

Loooov!

Älskar när man kan sova hur länge som helst, vakna upp och inse att det är lov och att man slipper gå till skolan!

I lördags så var det 50års fest för faster ute i grådö. Jag tog med mig Linnéa så att jag inte skulle få allt för tråkigt. Var lite halvsegt emellan åt men ganska kul att se på alla fulla människor! Fick skjuts därifrån vid elva och åkte hem till Sarah för att spendera natten där. Hon är inte hemma så hade hela huset för oss själva!

Linnéa var tvungen att gå hem, så jag sov där själv men hon kom tillbaka efter lunch. Tittade på skidor ett tag innan vi bytte om och gick ner till stallet. Red till Nibble och det tog 1 h och 45 min. När solen försvann blev det iskallt och sista biten var inte så varm! Men annars var det en trevlig tur med våra damphästar!

Ikväll blir det dressyrträning i Hamre för Marie. Det ska bli kul och vi måste ligga i hårdträning nu till tävlingen om två veckor! Efter träningen kommer Linnéa hit och sover här, myyyys!
Måste väl sätta igång att städa då så att hon inte svimmar när hon ser mitt rum ;)

Stam

Sökte runt lite på nätet och letade efter hästar från Rios stam. Jag hittade en bild på hans pappa Wolkenstein 2 och på hans morfar Bolero. Dock hittade jag ingen bild på hans mamma Bolana, men jag antar att hon är rätt lik hans pappa och morfar eftersom Rio är ganska lik dom!


Pappa Wolkenstein 2!


Morfar Bolero


Rio själv!

Kort skoldag

Har varit en kort och skön skoldag idag! Slutade tolv men satt kvar i skolan till närmare ett. Gick direkt ner till stallet efter skolan. Mockade åt min lilla gris till häst och fixade maten innan jag red. Trots blåsvädret så skötte han sig. Till skillnad från i söndags...
Bara för att jag ville ha sol och fint väder när jag tänkte rida en lite längre vända så var det tråkigt och grått.. Men jag red en timme i alla fall och tränade honom i en backe ganska mycket. Travade och galopperade uppför backen och skrittade nerför. Han frustade och tyckte det var jobbigt! Han var ganska stark i början och galopperade på som bara den. Tog ett tag innan jag fick ner honom i "dressyrgalopp" och efter det var han fin!

I morgon får han nya skor så det blir nog en lugn vända då skulle jag tro!


Snöig bild på oss från i lördags!

Semla x2

Fettisdagen och då måste man ju äta semla. Drog med Elise upp på fiket när vi hade hål och tog oss varsin semla. Det var mums och satt fint i magen så man orkade gå tillbaka till skolan och ha ekonomi!
Har även ätit en till semla nyss!

Efter skolan gick jag ner till stallet, mockade och fixade mat åt Rio. Följde med Tilde till ridskolan då hon skulle rida. Hon är ju för söt!
Tillbaka till stallet och rida Rio. Vi var lite osams när jag skulle ta in honom från hagen och inne i stallet. Blev iaf sams innan vi skulle gå ut och rida.

Red dressyr i paddocken och jag blev arg på mig själv för att jag inte kunde rida ordentligt. Jag håller fast högerhanden och har svårt att lätta och blir därför ganska hård i den handen. Inga problem i vänstervarv, men i höger... Försökte jobba på det men det gick inte så bra. Lite bättre på slutet men långt ifrån helt bra. Galopperade ganska mycket idag och fokuserade inte så mycket på traven som jag brukar göra.
Men han har börjat hängt sig i handen när jag travar honom och sitter ner. Spelar nästan ingen roll vilken form jag rider i utan han hänger sig i handen och drar fram mig.
Pratade med Björkis och ska träna för henne på lovet och så ska hon rida Rio snart får se om hon har samma problem som jag har. Var ett tag sedan hon red honom nu!
Dessutom hade Björkis varit så snäll så hon hade köpt en ny sadelgjord åt honom som satt mycket bättre än den gamla!

I morgon går jag bara i skolan till tolv! Samhällarna är inte i skolan så vi fick några lektioner inställda. När jag för en gångs skull slutar tidigt så ska jag ta mig en långtur på Rio. Hade tänkt mig en vända på ca två timmar och bara mysa i det fina vädret! För jag hoppas och antar att det är fint väder i morgon!


Haha underhållning




Tävlingssugen!

Har suttit och tittat på massa filmer från när folk har varit ut på dom första tävlingarna i år. Inte lite sugen man blir på att tävla, speciellt i hoppning. Får se när min och ponnyns första hopptävling blir i år. Hoppas på falun i mitten på april!

Här är i alla fall några av dom bästa ritterna vi gjorde förra året! En LC, en LC+5 och en LB. Vann LCn, clearround i LC+5 och tvåa i LBn.

Bästa ponnyn!






Bra humör

Skoladagen har gått snabbt idag tycker jag. Inte var det sämre heller när det var pannkaka till lunch, mums!
Gick ner till stallet som vanligt efter skolan. Träffade på Helena där så hon frågade om vi skulle rida tillsammans och ridsällskap tackar man inte nej till. Så vi red ut på en vända och hästarna skötte sig utmärkt även fast det blåste och var halvmörkt. Pratade på om allt mellan himmel och jord. Helena är så lätt att prata med och hon känns lite som en extra mamma ibland!


Blåsväder

Gav mig ut i blåsvädret på en ridtur med Rio. Kom inte långt förrän han ställer sig två gånger och sen kastar sig iväg i full galopp. Kände att jag inte ville riskera att flyga av så vi trippade tillbaka till stallet och så red jag lite i pinnfabrikshagen en sväng. Gick bra tills Anna och Tösen red förbi får då skulle han såklart följa med dom. Avslutade med att rida i paddocken och det var inga problem. Han var mjuk och fin trots vädret.

Tog in Rio och Abbe samtidigt och såklart ska ouppfostrade ponnyn börja krångla. Han har noll respekt för människor och går bara över en. Var ganska arg på honom och ville nästintill strypa honom :) Men det är ju tur att han är söt iaf!

Slö helg

Har inte gjort någonting alls den helgen. Första helgen på jag vet inte hur länge som inte varit fullbokad. Igår gjorde jag ingenting speciellt efter jag kommit hem från pay and ride. Slöade i soffan hela dagen!
Idag sov jag till halv elva och sen dess har jag inte gjort mer än att ätit frukost och lunch. Ska väl bege mig ut till stallet nu och ta hand om Rio. När jag kommer hem ska jag nog städa lite, för det behövs!

Pay'n ride

Karin dömde mycket snabbare än vad jag trodde så hann bara med en kvarts framridning, vilket var alldeles för lite. Han var spänd som en stålfjäder och det inte alls lika bra som det kan gå. Ser helt okej ut på filmen tycker jag men känslan var verkligen långt ifrån bra. Kändes verkligen inte bra. Lyckades ändå få ihop 60,69 %

Nu laddar vi om till Svärdsjö och första riktiga tävlingen!





Bläää

Spyr på alla falska och äckliga människor. Dö.
GOD NATT!

Två veckor kvar!

Inte hänt något kul så har inget speciellt att berätta.
Rio var hopplös idag. Han hade glömt gångarten skritt idag så att skritta gick inte alls. Blev arg på honom så då fick han gå ett pass i paddocken också. Men då skärper han till sig och går så fint som om han aldrig har bråkat förut. Men det ska tydligen inte gå så bra dagen innan man ska tävla. Så jag antar att det kommer gå galant i morgon då! Dock är det mer som en träning!

Blir sängen nu om jag ska orka upp i morgon!

~

Tom
men ändå så mycket känslor

Alla hjärtans dag

Rätt skön dag i skolan idag. Två ekonomilektioner och en administrationlektion. Tog självstudier på geografin och istället följde jag med Tilde till ridskolan då hon skulle rida där för första gången idag!
Mockade och gjorde mat åt Rio innan vi åkte till ridskolan. Var hur lättmockat som helst idag och det gick på en kvart att fixa allt.
Var inte så sugen på att rida när vi kom tillbaka så jag släppte honom i paddocken. Trodde han skulle vara lugn och inte gör någonting, men så var inte fallet. Han galopperade som en galning och bockade hejvilt. Han fick då ur sig en del energi! Lekte lite följa john på slutet och han är så söt. Kommer så fort man visslar!


Tilde idag på sin första ridlektion! :D

Det går bra nu

Kan inte säga annat än att det går sjukt bra med Rio just nu! Ljuspunkten på dagarna helt klart.
Red dressyr i paddocken idag och han var galet fin. La även upp stigbyglarna och plågade mig själv med att sitta ner i traven. Inte det lättaste på den där bjässen men på slutet var det nemas problemas och allt kändes så enkelt. Men jag kommer garanterat ha träningsvärk i morgon!
Är så sjukt taggad på att tävla just nu när allt flyter på så bra!


Fullt upp

Det har varit fullt upp på sistonde så därför har det inte blivit så mycket skrivet. Är så mycket stall och hästar nu för tiden!
Idag har jag hopptränat för Linda Lejon på ponnyn. Han var verkligen övertaggad idag! Han brukar vara taggad och på hugget men inte som han var idag. Galopp på stället och snurrade runt. Men han är ju för söt så man kan inte annat än att skratta åt honom! Gick bra att hoppa även fast han var så laddad.
Hoppade bana på slutet och den låg på 90-1 m och det gick kalas!
Lite sugen på att tävla nu!

Åkte med Karin till hälla och red ut på Rio i det fina vädret och den varma solen. Han var lika fin som alltid nu för tiden! Hoppade av i slutet på ridturen och gick med honom sista biten och tränade lite lydnad med honom. Var inga problem alls! Bästa Rio!


Annicaträning

Usch så trött jag är efter dressyrträningen på Rio för Annica! Det var nyttigt och superkul!
Rio skötte sig bra och var mjuk och fin. Jobbade lite på rakt spår, skänkelvikning, volter och lite grunder. Tyckte det gick över förväntan och jag kunde sitta ner i traven nästan hela tiden. Stort framsteg och det känns som det bara går bättre och bättre för oss. Blir nog bra det här tillslut!

Gäääsp. Nej, lika bra att gå och lägga sig nu!


I don't know what it is, but I know I'm missing it

If you ask me how I'm doing
I would say I'm doing just fine
I would lie and say that you're not on my mind
And finally I'm forced to face the truth,
No matter what I say I'm - not over you

Snart!

Stannade hemma från skolan både igår och idag. Men nu mår jag betydligt bättre och det blir skola för min del i morgon, som det ser ut nu. Är inte alls lika förkyld längre, skönt!
Blir även att träna för Annika i morgon på Rio. Kommer vara helt slut efteråt men kul att träna lite!

Har även anmält mig till årets första tävling, första tävlingen på Rio, första tävlingen på storhäst (riktig storhäst, Tösen var ju uppmätt ponny!)
Hade planerat att jag skulle börja tävlingssäsongen i Avesta på regional dressyr och rida LB:3, men det sket sig. Var in och tänkte anmäla mig i morse för anmälningarna började tas emot igår. Men på en halvtimme från att tävlingen började ta emot anmälningar så var alla klasser fulla och hade nästan lika många reserver... Så det var ju bara att glömma!
Anmälde mig då istället till Svärdsjö på lokal dressyrtävling och rider LB:1. Då kan jag lika gärna vara med på pay'n ride som vi annordnar också som är om två helger, så jag kan rida igenom programmet på honom och träna lite. Har dock ridit programmet ett x antal ggr men inte på honom!

Undrar hur jag ska kunna trycka in tävlingar på lilla söta ponnyn också. Men tror det löser sig!


Sjukling

Känns nästan som att jag har blivit överkörd av något... Har ont i hela kroppen, dock är det mesta träningsvärk men tror inte allt är det. Är förkyld som bara den och kan knappt andas. Nyser jag en gång kan jag inte sluta och det känns som jag halvt ska dö. Dessutom är det galet kallt. Har till och med mössa på mig inne!
Får se om det blir någon skola för min del i morgon. Mår jag såhär så tänker jag inte gå. Väntar bara på att jag ska få ont i halsen också...
Måste bli bättre tills på onsdag iaf så jag kan träna!

Har varit till Borlänge idag igen på en shoppingvända. Aubiose hade rea så vi var dit och tittade men jag hittade inget på rean som vanligt. Blev en saltsten, svansborste och sporremmar. Hittade även en tröja inne på kupolen!

Nej nu ska jag fortsätta titta på Wallander och sen försöka sova. Kan bli en lång natt....


Borlänge

Uppe med tuppen i morse! Bussen mot borlänge skulle gå kvart i nio så det var bara att stiga upp så man skulle hinna med allt. Lagomt när jag var klar och vi skulle åka så ville inte bilen inte starta! Inte så konstigt när det var -25 grader. Men pappa fixade det och vi fick skynda oss till stan. Bussen kommer precis när jag kliver ur bilen. Bra tajming!
Inte så kul att gå en kvart för att komma till Aqua Nova i kylan. Kände varken ben eller fötter och såg ut som en gråhårig tant! Kände sig som ett riktigt barn inne i badet när vi lekte i vågorna, åkte fors, badade bubbelpool och sprang upp och ner till vattenrutschbanorna. Skönt att få känna sig liten ibland ;)

Gick till kupolen när vi badat klart. Smällde i oss varsin pizza och sedan vandrade vi i affärer till bussen skulle gå. Jag, My och Jenny vara lika trötta på vägen hem. Skulle tro att vi somnar ovaggat i kväll!

Dock tänker jag inte lägga mig än för nu ska jag bege mig till Linnéa för att ha spelkväll! Blir nog bra tror jag! :D

Förresten...

Ville bara påpeka att det är exakt en månad kvar tills jag fyller år :D

Mycket hästar

Blev inget skrivet igår för jag var helt slut efter att ha varit i stallet hela dagen och ridit tre hästar. Alla hästar skötte sig bra så det var kul att rida! Gick och la mig vid halv nio så fick sova många timmar i natt.

Hoppade Tamlin i morse och hade gick super! Hade inte hoppat på länge och inte ridit honom på ett bra tag så med tanke på det är jag hur nöjd som helst!
Kallt efter skolan och hade ingen lust att rida Rio så jag longerade honom istället! Han är så söt när han bockar och gör sina sparkar när man longerar. Knashäst!
Hoppade Tim nu på kvällen och det var underbart att vara på plats igen! Hoppade som tusan gjorde han också. Tog oss över 1 meter utan några problem. Bästa ponnyn!

Nu ska jag lägga mig i sängen och plugga lite. Matteprov i morgon och liten svenskaredovisning. Kanske dags att skriva klart den då!