Livet ur min vinkel!
Denna design är gjord av LittleLi.blogg.se.
All credit går till henne.
Jag heter Erika och är en tjej som tycker om hästar och spenderar mesta tiden i stallet.
När jag inte är i stallet så brukar jag vara med kompisar, ungås med familjen och massa andra roliga saker!

Elitomgång nr 1

Har inte haft tid eller ork till att berätta om helgens tävling så jag tänkte därför göra det nu.
Blev en tidig morgon med klockan ställd på halv sex! Var inte allt för trött faktiskt när jag vaknade, men det blev jag så småningom....
Halv åtta började vi lasta hästarna och packa in alla saker.
Rullade ut från gården tio i åtta och då hade vi 4-5 timmars bilresa framför oss!
Blev stoppade av polisen på vägen dit, men det var nemas problemas och vi kunde åka vidare nästan direkt. Inte speciellt fint väder då det regnade mest hela tiden.
Var framme på tävlingsplatsen runt tolv någon gång tror jag. Jag startade kvart i sju så det blev en lång väntan för mig.
Började rida en timme innan start och fick hjälp av lena. När jag skulle till att lasta ut så började det spöregna och det gjorde det hela tiden när jag red fram som var utomhus. Var ganska blöt när det va min tur att gå in i ridhuset. Han kändes fin på framridningen men blev spänd när jag kom in på banan så jag trodde att det skulle bli kaos av allt. Men jag lyckades få honom mindre spänd när jag började programmet och vi gjorde allt som vi skulle! Ingen galopp i öppnan och höll båda förvända galopperna i serpentinbågarna, så jag är supernöjd! Visst kan vi göra allt mycket bättre men med tanke på hur det gick sist jag red programmet så var det mycket bättre.
Tre domare som dömde klassen så det var lite spridd procent. 60 %, 55 % och 53 %, vilket gjorde att jag fick en medelprocent på ca 56 %. Av en domare fick jag 6 på en öppna och på samma öppna fick jag 3 på av en annan domare med kommentaren att det inte ens var någon öppna. Jag är nöjd, men man kan ju undra om domarna såg samma ritt när det skiljde så mycket i poäng.

Kan tillägga att lagryttarna inte hade den bästa dagen så vi kom sist, men vi är nöjda allihopa ändå! Dessutom var det första inomhustävlingen för säsongen.
När vi packat in alla hästar och saker i transporten åkte vi till stallen där hästarna skulle övernatta. Tim och Ikaros fick stå i samma stall eftersom dom åkte i samma transport.
Tror Tim tyckte det var kul att slippa åka ensam och få en ny kompis ;)

När vi lämnat av hästarna åkte vi till stugorna vi skulle bo i och sedan köpte vi pizza! Efter pizzan var uppäten var det bara att gå och lägga sig då klockan var närmare elva och alla var trötta!
Delade stuga med Lena och hennes familj.

Klockan tio dagen efter var alla klara och hade packat ihop så då åkte vi och hämtade hästarna och började vår hemfärd!
Var hemma runt halv fem och då var det bara att putsa alla blöta och lortiga saker.
Var ganska trött när jag kom hem och det var underbart att gå och lägga sig i sin egna säng!

En mycket rolig och bra helg med mycket skratt! Nu laddar vi om till andra omgången som går på söndag i hudiksvall och då ska vi visa dom att vi kan ännu bättre!

Bild från hemmatävlingen i maj. Visst är han fin?

I morgon bär det av!

Då var det mesta fixat inför i morgon då vi åker till Grums på första elittävlingen! Rider inte i laget den här omgången men jag åker med och tävlar individuellt och tränar inför nästa helg då andra omgången går och jag rider laget.
Sover kvar i Grums tills på söndag, skoj!

Dags att fixa klart det sista och sova så jag slipper gå upp så tidigt i morgon och göra allt!

Uf kick off

Har varit i Falun hela dagen på uf kick off. Långtråkigt då vi satt och lyssnade på olika föreläsningar i stort sett hela dagen. Var på speeddating med olika rådgivare så tror vi har hittat rådgivare till vårt UFföretag om allt går som det ska!

Övningskörde med mamma nu på kvällen och måste säga att det går riktigt bra med tanke på att jag bara kört med växel 3 gånger! Enda svåra är att starta i backe, men det gick bättre idag än sist så det tar sig! Hoppas snart att jag får körkortet!

Träning

Mycket lång och seg skoldag idag... Har varit sjukt trött hela dagen, usch. Tur att vi slipper skolan i morgon då vi ska på UFkick off i Falun hela dagen. Tror det kommer bli en bra dag!

Tränade Jasper för Marie idag. Gick inge vidare tycker jag. Han var loj och fick inte till allt som vanligt. Galoppfattningarna i höger varv var i alla fall bättre idag. Fick även till några bra skänkelvikningar.
Eftersom han kändes loj/seg/trött idag så ska han få vila och ta det lugnt resten av veckan. Tror det kan var nyttigt och bra för honom så han får smälta allt han lärt sig och låta kroppen återhämta sig. Han har ju trots allt börjat gå hårdare sen jag började rida honom så jag tror det bara gör honom gott!

Nystart

Nu tycker jag det är på tiden att jag tar upp bloggningen igen! Mest för att jag ska kunna gå tillbaka sen och se alla vad jag har gjort.

Idag har jag varit i stallet i princip hela dagen. Var hos Jasper strax efter tio. Red ut en sväng och jobbade i galoppbacken så han fick upp flåset lite. Jobbigt tyckte han!
Hem och åt innan jag åkte till Hamre för att träna Tim för Ulla. Gick bra at träna med tanke på att det var första gången jag tränade för henne. Fick några bra tips som jag kan ha nytta av!

Ryckte manen på Tim när jag tränat klart. Tog nog närmare två timmar men nu är det gjort och förhoppningsvis kan jag knoppa i helgen utan att bli helt galen för att manen är för tjock. Fick dock en blåsa på fingret :( Men det får det väl vara värt om jag slipper jävlas i helgen ;)