Livet ur min vinkel!
Denna design är gjord av LittleLi.blogg.se.
All credit går till henne.
Jag heter Erika och är en tjej som tycker om hästar och spenderar mesta tiden i stallet.
När jag inte är i stallet så brukar jag vara med kompisar, ungås med familjen och massa andra roliga saker!

Ledig i morgon :D

Såååå skönt att vara ledig i morgon! Ekonomilärarna skulle på något med UF så skulle bara ha engelska och svenska i morgon men övertalade lärarna om att få jobba hemma i stället.
Nu ska jag gå och sova så jag orkar rida Rio, Ursulla och Abbe i morgon! Skönt att spendera hela dagen i stallet!

Idag red jag Abbe och det gick bra. Höll på att krångla när vi skulle trava ute men sen gick det bra och han var lugn. Red i paddocken på slutet och han blev riktigt fin. Tror han kommer vara lika fin på ridturen i morgon också!


Abbebus!

Trött tjej

Usch vad jag är trött på kvällarna nu för tiden. Igår gick jag och la mig innan nio och låg och tittade på tv ett tag.
Hade kalas för Jens igår då kan fyller år i morgon. Sarah följde med mig på en ridtur och hon red Rio och jag red Abbe. Har inte ridit Rio på en vecka nu! Måste verkligen rida honom snart. Har blivit Karin som har ridit dom flesta dagarna nu.
Ridturen på Abbe gick kanon, behövde bara bli riktigt arg en gång. Sedan travade han på så snällt och gjorde det han skulle. Blir även en ridtur på honom i morgon igen får se hur det går!

Idag har jag varit till Madde och klippt mig och färgat håret. Håret blev väldigt kort och mycket uppklippt så jag förhoppningsvis kan göra någon frisyr av det hela! Fortfarande rött och det trivs jag med!

Nu ropar sängen!

Shopping i huvudstaden

Åkte som sagt till Stockholm igår för att shoppa lite! När vi kom fram checkade vi in på hotellet i Alvik sen åkte vi till våra tremänningar och fick mat där! Gott var det och vi kom tillbaka till hotellet vid ett och då var det bara att lägga sig och sova. Hotellfrukost i morse, mums! Har gått på stan och shoppat hela dagen idag. Köpte två par jeans, en pyjamas, ett par skor, en tjocktröja, två tröjor, en kofta. Tror det var allt. Skönt med lite nya saker att ha på sig!

I morgon blir det kalas för Jens som fyller år på tisdag. Ska till stallet också som varje dag. Karin har haft hand om Rio dom flesta dagarna den här veckan så har inte ridit Rio på några dagar. Ska bli kul att rida honom igen i morgon! Får även sällskap av Abbe och Sarah! Ska mocka åt Simon också som har boxvila stackarn. Alltid är det något med honom. Får hoppas han blir bra snart!

Mot stockholm

Nu är allt packat och klart och vi beger oss mot stockholm. Sova på hotell och shoppa hela dagen i morgon. Blir nog bra även om jag måste spara det mesta av pengarna!

Tre hästar ridna

Är alldeles för trött för att skriva om ridpassen. Men jag red Sally, Abbe och Tim idag! Alla gick fint på slutet och Abbe var riktigt jobbig och stegrade sig, bockade, kastade sig och hade sig. Men det gick ju bra tillslut!
Nu är det sängen som gäller. Upp tidigt och packa i morgon bitti och åka till stalley och mocka innan skolan. Efter skolan bär det av till Stockholm över helgen!

Dag 29

Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

Den absolut nyaste bilden måste väl vara någon bild från utomlandsresan. Har själv bara en bild på mig själv från resan. Så tar den!



Dag 28

Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

Eftersom jag skulle ha skrivit det här igår så kan jag skriva om gårdagen, om jag kommer ihåg den ;)
Gick upp en aning för sent som vanligt om vardagarna, så klockan blev närmare åtta innan jag gick upp och då har jag mindre än en halvtimme på mig. Skolan rullade väl på som alltid och hade ekonomi hela dagen förutom sista lektionen då vi hade geografi och redovisning. Det gick hyfsat och efter skolan gick jag ner till Hälla. Hälsade på Sarah och Tilde en sväng och fick pannkaka och kladdkakemuffins! Mums! Gjorde supersnabba pappersflygplan med Tilde och hade tävling, haha ;) Gick ner till stallet och mockade när dom åkte till stan för att Tilde skulle på gymnastik. Rio sov på ridskolan så jag behövde bara mocka vilket gick snabbt. Fick vänta på skjuts i en halvtimme så i brist på annat tvättade jag benskydd och boots. Putsade träns och mockade halv boxen åt Linda. Satt vid datorn när jag kom hem som vanligt och gick och la mig ganska tidigt. En rätt ointressant dag!

Irriterad tjej!

Tänkte att jag skulle se på debatten om jerringpriset på tv4 igår kväll. Men eftersom det gick klockan elva så hann jag somna innan. Kikade på det nu på nätet och jag blir så irriterad och arg när jag lyssnar på debatten. Ohästkunninga människor som klankar ner på hästsporten. Inte så att vi inom hästsporten klankar ner på någon annan sport! Folk tycker att Rolf Göran Bengtsson inte borde ha priset, utan att det är hästen som förtjänar det. Hur många hästar har inte han som han rider och tävlar? Det går i princip lika bra med alla hästar han tävlar med. Tror inte att någon annan skulle kunna vinna EM-guld om dom hoppade upp och red Ninja.

Men är det hästen som skulle haft priset så är det väl Magnus Hellners skidor och stavar som skulle ha priset, eller vallaren? Tony Rickardssons speedwaycykel skulle ha priset och Zlatan skulle inte ha priset utan fotbollen eller kanske hans lagkamrater. För jag tror inte han skulle klara sig själv på planen?
Skulle någon annan sportmänniska vunnit priset så skulle det inte blivit en sådan här debatt utan då hade alla accepterat det. Förstår inte varför det måste bli världens liv bara för att en hästmänniska vinner priset.
Tycker alla borde vara stolta över hur duktig RGB är och vad han har presterad. Framför allt att han representerar Sverige!


Fin häst!

Provet i hästkunskap idag gick bra och jag svarade i princip på allt. Var någon enstaka sak jag inte svarade på. Får nog minst VG men hoppas såklart på MVG!
Efter skolan åkte jag till Rio. Hade ingen större lust att rida i mörkret men har man häst så måste man. Kom upp i dag med när Helén höll i. Väntade på henne medan hon hoppade upp så vi kunde rida tillsammans. Blev lite krångel med Chessyr i början av turen men sedan gick det bra. Rio travade på snällt och gick så fint, dock var han inte så hela passet. När vi skulle galoppera bockade han och hade huvudet så högt han kunde. Efter det kunde han trava på ganska fint, men ville gärna älga på när Chessy var för långt fram. På slutet av ridpasset var han en dröm! Travade på fint och lyssnade på små hjälper. Jag kunde till och med sitta ner i traven hur lätt som helst en bra bit. Med mer träning så tror jag att det kan bli bra på tävlingsbanan!

Dag 27

Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

Mina favoritskor måste vara mina fejk converse som jag går i varje dag!

God natt

Har pluggat hästkunskap i många timmar idag till provet i morgon. Är rätt säker på att jag kan det mesta så är inte orolig över hur det ska gå, för jag tror att det går bra. Återstår att se. Nu ska jag plugga lite till sen sova!

Monsterhäst

Lyckades försova mig i morse! Hanna skulle komma och hämta mig vid halv elva och då skulle vi åka till stallet. Vaknar klockan halv elva och då står hon på gården och väntar. Blev att slänga på sig kläderna och skita i frukosten!
Mockade och fixade maten innan jag red. Var lite nervös när jag skulle hoppa upp med tanke på att jag flög av sist. Men det gick bra när hanna höll i. Det här var den värsta ridturen någonsin på honom. Han ska aldrig med stå tre dagar på rad!
Började ridturen med att träffa på en annan häst så han inte kunde skritta och ville vända åt andra hållet. Han kunde inte skritta efter det heller utan travade på stället. Tog jag tag i honom så ställde han sig. När jag började trava så var det huvudet högt och älga på som gällde. Ställde åt båda hållen i traven för att försöka få honom lugn och inte ha huvudet uppe i vädret. När jag trodde att han gett sig lite och jag skulle vända tillbaka på samma väg så ville han inte vända utan ställde sig så jag höll på att åka av. Han hittade på massa saker att vara rädd för så han kunde galoppera iväg i full fart. Usch, var så arg på honom ett tag så jag inte visste vad jag skulle göra. Men jag red till han gav sig och blev fin. Då kunde jag galoppera fram och tillbaka utan några problem! Då var han avslappnad, fin och gick i en bra form. Ridturen tog en timme och en kvart så jag hoppas han sköter sig på en gång i morgon!



Ungefär såhär såg det ut större delen av ridpasset!

Dag 26

Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

Alla resor har varit bra och dåliga på sitt sätt och kan inte säga vilken som varit bäst. Resan i somras till Danmark var kaos men blev bra bara för att Linneá var med! Resan till Teneriffa var bra, men det hade kunnat varit bättre. Lika så med resan jag nyss var. Kan säga att jag inte har någon favoritresa!

Dag 25

Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

Åt inte godis på hela förra året men har börjat äta lite smått nu. Men choklad slår allt! Det ska vara mjölkchoklad för mörkchoklad är inte gott. Sen något som också är gott är döskallar!


Heldag i stallet

Var trött i morse och hade ingen lust att gå upp när klockan ringde. Mariella hämtade mig tio i sju och då bar det iväg till stallet. Var ganska skönt att ha stalltjänst idag då det var Hanna hoppning också. Behövde bara mocka tre spiltor och två boxar. Dock var jag tvungen att mocka om efter alla ungar som tycker att mocka är att bara ta bort bajset...
Var kvar och tittade på alla som hoppade och tittade även på löshoppning när Simon hoppade. Så duktig han är! Åkte med Hanna till andra stallet och fixade Rio. Longerade honom och han var superduktig. Blev några bocksprång men han var lätt att longera och lyssnade bra.
I morgon blir det en ridtur ute om jag kommer upp utan att ramla av. Lite nervös inför uppsittningen men förhoppningsvis ska det gå bra ;p


Dåligt samvete

Vilken skön vecka det här har varit med bara två skoldagar! Satt dock kvar efter skolan i 1,5 timme med Elise och Lydia för att göra klart grupparbete och nu är vi så gott som klara. Redovisning på tisdag och jag hoppas det går bra!
Gick ner till Rio direkt efter skolan. Kallt som tusan och han fick vila idag också. Har dåligt samvete för att han inte blivit motionerad på tre dagar, men då jag har ont på benen för jag har bränt mig så kan jag inte rida och det har inte varit någon annan som kunnat rida heller. Tänkte longera idag men tiden räckte inte till då jag stannade kvar i skolan. Han dör inte av att stå tre dagar men det är mindre kul att rida honom sen igen. I morgon blir det longering om Karolina inte rider. Får se om jag kan rida på söndag vilket jag hoppas. Dock lite nervös inför uppsittningen då jag flög av sist, men jag hoppas det går bra om jag får lite hjälp!

I morgon blir det att gå upp tidigt för att ha stalltjänst. Är hannahoppning på klubben också så ska väl kika på det och hjälpa till. Löshoppning vid två får se om Simon skulle vara med eller inte. Han har tappat en sko så får se hur det blir. Skulle vara kul om han var med!


Finaste Rio!

Dag 24

Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

Det var en bra fråga. Något jag funderar på i princip varje dag. Det jag vet är att jag vill ha ett roligt jobb och få ganska bra betalt om det är möjligt. Men vad ett roligt jobb är har jag inte kommit fram till än! Det bästa skulle ju vara om man kunde rida massa hästar hela dagarna och få betalt för det, men det får man ju inte. Eller om man kunde gå hemma och göra det man vill och få massvis med pengar, men det händer ju inte heller. Får helt enkelt hoppas på att jag vinner på lotto!



Dag 23

Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?




Hem ljuva hem, eller?

Jahapp, då var man hemma efter en vecka på Gran Canaria. Känns både bra och dåligt att vara hemma igen. Hade gärnat stannat längre i värmen och bara vara och inte ha några måsten alls. Men skönt att vara hemma med alla kompisar, familjen (åkte bara med mamma från familjen) och hästarna! Från och med i morgon har jag hand om Rio i fyra månader helt själv. Spännande, jobbigt, roligt, läskigt, lärorikt och nyttigt! Jag är övertygad om att det kommer bli dom bästa månaderna på länge med både motgångar och framgångar. Känner mig riktigt laddad till att ta hand om Rio. Ska försöka uppfostra honom lite få se hur det går. Har ju ett tag på mig!

Tillbaka till resan nu då. Har haft det bra och det har varit sol i fyra dagar och molnigt i två. Brände mig rejält första dagen det var sol så det var nog bra för min kropp att det var molningt två dagar efter. När det blev sol igen så brände jag andra sidan och jag såg ut som en kräfta hela jag, Hade så ont så jag knappt kunde gå! I går pressade vi som bara den och då brände jag mig för tredje gången. Känns som att jag kan det här med att sola? Jaja, ser ut som en kokt kräfta på benen och magen. För övrigt är jag brun, hoppas jag! Dock har jag ont i knävecken så det är svårt att gå så jag tror att jag skippar ridningen i morgon.
Ska snart hoppa in i duschen sen dränka mig i aloveragele så det förhoppningsvis blir bättre. Benen kokar så jag lär ju inte frysa på ett tag ;)

Bilder från resan kommer en annan dag!

Dag 22

Dag 22 - En låt som gör dig glad
Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

All partymusik gör mig glad, men en låt som gör mig glad är Danza kuduro för jag tänker bara på min och Linnéas snygga dans till låten!


Dag 21

Dag 21 - 5 saker du gör varje dag
Dag 22 - En låt som gör dig glad
Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

Fem saker jag gör varje dag är: Äter, dricker, borstar tänderna, sover och går på toa! Självklara saker med kommer inte på annat jag gör varje dag!


Dag 20

Dag 20 - En bild på kläderna du har just nu
Dag 21 - 5 saker du gör varje dag
Dag 22 - En låt som gör dig glad
Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

Eftersom jag är utomland för tillfället och detta är tidsinställt så är det lite svårt att veta. Men antagligen ligger jag på stranden och solar. Så förhoppningsvis har jag bikini på mig ;)


Dag 19

Dag 19 - En bild på dina vänner
Dag 20 - En bild på kläderna du har just nu
Dag 21 - 5 saker du gör varje dag
Dag 22 - En låt som gör dig glad
Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

Har ingen bild på alla mina vänner samlade så det får bli en på bästa och mig!


Dag 18

Dag 18 - En gammal bild på dig
Dag 19 - En bild på dina vänner
Dag 20 - En bild på kläderna du har just nu
Dag 21 - 5 saker du gör varje dag
Dag 22 - En låt som gör dig glad
Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?


Hahaha ja det här var ju inte igår!


Dag 17

Dag 17 - En bild på en plats du har varit på
Dag 18 - En gammal bild på dig
Dag 19 - En bild på dina vänner
Dag 20 - En bild på kläderna du har just nu
Dag 21 - 5 saker du gör varje dag
Dag 22 - En låt som gör dig glad
Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

Har ingen bild på den här datorn från när jag var i teneriffa så det får bli en lånad bild på teneriffa!




Dag 16

Dag 16 - 1 bild från förra året
Dag 17 - En bild på en plats du har varit på
Dag 18 - En gammal bild på dig
Dag 19 - En bild på dina vänner
Dag 20 - En bild på kläderna du har just nu
Dag 21 - 5 saker du gör varje dag
Dag 22 - En låt som gör dig glad
Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?




Dag 15

Dag 1 - En bild på dig
Dag 2 - Profilbild på facebook och ditt fullständiga namn
Dag 3 - 3 sanningar om dig
Dag 4 - Dina syskon
Dag 5 - Vart du bor
Dag 6 - Vad du har för mobiltelefon
Dag 7 - Ditt senaste inköp
Dag 8 - Din bakgrundsbild på datorn
Dag 9 - Din bakgrundsbild på mobilen
Dag 10 - Den låten du lyssnar på mest
Dag 11 - Hur du sminkar dig
Dag 12 - Hur många bloggar du har haft
Dag 13 - Någon du saknar
Dag 14 - När du föddes
Dag 15 - Vilken klass du går i
Dag 16 - 1 bild från förra året
Dag 17 - En bild på en plats du har varit på
Dag 18 - En gammal bild på dig
Dag 19 - En bild på dina vänner
Dag 20 - En bild på kläderna du har just nu
Dag 21 - 5 saker du gör varje dag
Dag 22 - En låt som gör dig glad
Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

Jag går i SPE2 som är samhäll med ekonomi inriktning. En liten klass på bara sju personer, men det är skönt tycker jag!

I morgon far vi!

Första och sista skoldagen den här veckan! Känner att jag redan är skoltrött så det ska bli skönt med en vecka ledigt till! Jag hoppas det är soligt varje dag, varmt och att jag blir brun som bara den! Ska bli sååå skönt verkligen att åka ifrån det här kalla landet!
Värre blir det väl när man ska tillbaka hit!

Linnéa kom hit nu på kvällskvisten och det var skönt att få träffa henne igen och få prata av sig lite! Jobbigt att träffas en dag när hon varit borta i typ två veckor och sen åker jag i en vecka... Men vi får umgås som bara den när jag kommer hem helt enkelt!
Vi gjorde gino och det blev hur mums som helst! Vi är bra vi!

Har i princip inte fixat något som ska fixas inför i morgon. Har kommit halvvägs med packningen. Har packat ner underkläder, bikini och strykit. Alla kläder ligger på bordet och ska packas ner. Dock är det lite mycket kläder men vill ju ha med mig allt. Jobbigt!
Borde sätta igång nu så jag får sova någon gång och slipper göra allt i morgon!


Dags att göra ett ryck

Här sitter jag och degar när jag egentligen borde packa och tvätta för fullt. Ska jag komma iväg på onsdag med alla saker jag behöver så lär jag nog sätta igång att packa nu! Även tvätta så jag har lite kläder att ta med mig! Tog fram mitt pass nyss och började skratta när jag såg kortet på mig själv. Slickat hår och buskiga ögonbryn! Hahah tur att kortet inte är taget igår!
Nej nu är det dags att göra något vettigt!

Dag 13

Dag 13 - Någon du saknar
Dag 14 - När du föddes
Dag 15 - Vilken klass du går i
Dag 16 - 1 bild från förra året
Dag 17 - En bild på en plats du har varit på
Dag 18 - En gammal bild på dig
Dag 19 - En bild på dina vänner
Dag 20 - En bild på kläderna du har just nu
Dag 21 - 5 saker du gör varje dag
Dag 22 - En låt som gör dig glad
Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

Jag saknar min bästa vän så jävla mycket! Har inte träffat henne på snart två veckor och det är för lång tid!








Stalldag

Började dagen med att åka till ridhuset med Hanna och unghästen Simon. Han skötte sig lika bra som alltid men verkade vara lite trött idag! Synd att han inte kan vara lika lugn när man ska hänga på honom och börja inridningen. Skulle ju vara så kul att sitta på honom! Men någon gång lär han väl lugna ner sig!
Rio var inne när jag var där så jag gosade lite med honom så nu är vi sams igen. Kan ju inte vara sur på honom när han är så gosig. Knäpphäst!

Var hem och åt efter vi var klara sen var det bara att åka till stallet för tävlingsryttarmöte och usmöte.
Är grymt taggad för alla tävlingar det här året! Som det ser ut nu så kommer jag vara med i dressyrlaget div 3 med Rio. Det går i LB:1 och jag tror att det är en bra start för oss :)
Jag och Tim kanske blir med i Div 1 laget i dressyr. Ett ganska stort steg, men med hårdträning så kan det gå! Är ju sista ponnyåret så jag tycker det bara är att satsa och göra det bästa. Går det inte så går det inte. Men det är värt ett försök! Vet att vi kan innerst inne!


Utmaning

1) VAD GJORDE DU FÖR TIO ÅR SEDAN? För tio år sedan var jag 7 nästan 8. Då gick jag i ettan skulle jag tro. Hade inga bekymmer med livet. Mamma och pappa bodde tillsammans. Lillasyster var tre år och lillebror var två. Lekte väl med kompisar, gick i skolan, brottades och levde livet skulle jag tro!

2) VAD GJORDE DU FÖR ETT ÅR SEDAN? För ett år sedan gjorde jag väl det jag brukar göra. Vara i stallet mest hela tiden. Vet att jag tränade med hästarna mycket i början av förra året! Umgicks väl även med kompisarna.

3) FEM SNACKS DU GILLAR
Popcorn
Chips
Rostade majs
Salta solrostjänor
Choklad

4) FEM SÅNGER DU KAN HELA TEXTEN TILL:
Svennebanan-promoe
Someone like you-adele
Jag kommer- veronica maggio
I only wanna be with you-volbeat
Halo-beyoncé 

5) FEM SAKER DU SKULLE GÖRA OM DU VAR MÅNGMILJONÄR:
Köpa häst
Resa
Köpa allt jag vill ha
Ge pengar till nära och kära
Hjälpa behövande

6) FEM DÅLIGA VANOR
Blir lätt svartsjuk/avundsjuk
Är slarvig med skolan
Måste göra allt som jag brukar göra på datorn innan jag kan stänga av den. (Fb, läsa bloggar, blogga m.m)
Knäcker min fot hela tiden
Plockar inte undan efter mig hemma

7) FEM SAKER DU GILLAR ATT GÖRA:
Vara i stallet
Rida
Umgås med kompisar
Spela spel
Festa,om det är med rätt personer

8) FEM SAKER DU ALDRIG SKULLE KLÄ DIG I, ELLER KÖPA:
Magtröja
Baddräkt
Emokläder
Tantskor (Det som mamma och mormor tycker är fina skor. Usch)
Modevisningskläder

9) FEM FAVORITLEKSAKER:
Systemkamera
Datorn
Mobilen
Gitarren
Wii

10) TIO PERSONER JAG VILL SE GÖRA DEN HÄR UTMANINGEN:
http://mybergdahl.blogspot.com/
http://jeennyjohansson.blogg.se/
http://oliviasahlins.blogg.se/
http://linneathorsberg.devote.se/

Orkar inte leta på några fler!


Liten shoppingvända

Var med Olivia och Bella till Borlänge en vända för att shoppa lite idag. Började med Aubiose och det var tänkt att jag skulle hitta en kavaj med det gjorde jag ju inte. Så det blir att åka till västerås någon dag och försöka hitta någon där! Blev blixtlåsspray och fick en stallbok.
Åkte vidare till kupolen och käkade på en gång när vi kom dit. Fyndade en bikini på H&M för 100 kr och ett linne. En jeansskjorta på gina tricot och två par strumpbyxor. Tre förpackningar hårspännen på bikbok och behövde bara betala för en förpackning!
Borde inte ha handlat allt det där för har knappt nå pengar att ta med på semestern för jag lär spara pengar som tusan nu om jag ska ha råd med allt i hästväg det här året!

Var in till körskolan när vi kom till stan och skrev in mig. Synd att man inte får beställa själv vad man vill här i livet. Lär ta B och BE samtidigt och hur jobbigt kommer inte det bli då? Vad jag ska få tiden ifrån? Men antar att det är väl bara att acceptera när jag inte betalar själv och pappa som vägrar köra mig på hästtävlingar det där året. Då lär jag väl köra själv då.....


Dag 14

Dag 1 - En bild på dig
Dag 2 - Profilbild på facebook och ditt fullständiga namn
Dag 3 - 3 sanningar om dig
Dag 4 - Dina syskon
Dag 5 - Vart du bor
Dag 6 - Vad du har för mobiltelefon
Dag 7 - Ditt senaste inköp
Dag 8 - Din bakgrundsbild på datorn
Dag 9 - Din bakgrundsbild på mobilen
Dag 10 - Den låten du lyssnar på mest
Dag 11 - Hur du sminkar dig
Dag 12 - Hur många bloggar du har haft
Dag 13 - Någon du saknar
Dag 14 - När du föddes
Dag 15 - Vilken klass du går i
Dag 16 - 1 bild från förra året
Dag 17 - En bild på en plats du har varit på
Dag 18 - En gammal bild på dig
Dag 19 - En bild på dina vänner
Dag 20 - En bild på kläderna du har just nu
Dag 21 - 5 saker du gör varje dag
Dag 22 - En låt som gör dig glad
Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

Jag föddes 2 mars år 1994. Det är exakt 52 dagar kvar till jag fyller 18 år!

Dag 12

Dag 1 - En bild på dig
Dag 2 - Profilbild på facebook och ditt fullständiga namn
Dag 3 - 3 sanningar om dig
Dag 4 - Dina syskon
Dag 5 - Vart du bor
Dag 6 - Vad du har för mobiltelefon
Dag 7 - Ditt senaste inköp
Dag 8 - Din bakgrundsbild på datorn
Dag 9 - Din bakgrundsbild på mobilen
Dag 10 - Den låten du lyssnar på mest
Dag 11 - Hur du sminkar dig
Dag 12 - Hur många bloggar du har haft
Dag 13 - Någon du saknar
Dag 14 - När du föddes
Dag 15 - Vilken klass du går i
Dag 16 - 1 bild från förra året
Dag 17 - En bild på en plats du har varit på
Dag 18 - En gammal bild på dig
Dag 19 - En bild på dina vänner
Dag 20 - En bild på kläderna du har just nu
Dag 21 - 5 saker du gör varje dag
Dag 22 - En låt som gör dig glad
Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

Det här är den första och enda blogg jag har. Om man inte räknar med spanskabloggen vi har med språket!

Mörbultad

Har ju inte varit allt för skönt att sova i natt. Var inte taggad på att gå upp i morse för att jobba, men hade inte nå annat val. Har fått några tjusiga blåmärken och fler lär väl komma. Har också ont i höger sida av halsen så jag måste ta sträckt mig på något sätt när jag landade. Går väl över någon gång. Är svullen längst ner på ryggen mot rumpan så det känns som jag har en fettvalk på ryggen, sexigt! Jaja, det ska kännas att man lever!

Gick bra att jobba förutom att jag går som en tant coh att jag inte kan böja mig ner. Gör jag det så kommer jag knappt upp!
Gick ner på en och en halv när vi jobbat klart och åt. Lika gott som alltid. Nu sitter jag och inväntar min älskade Linnéa som ska sova här i natt. Undra hur det går att sova i natt när vi båda ska trängas i min säng. Aj säger jag bara ;)

Dagar som denna undrar jag varför jag håller på med hästar

Idag skulle jag kunna sälja Rio billigt även fast det inte är min häst. Skulle hämta honom från hagen och jag hade honom nästan men så drar han upp huvudet och så är det kört. Han sprang runt, runt med spetsade öron och tyckte det var jättekul. Hämtade morötter och Linda så jag fick tag på honom. Var inte han snäll mot mig så tänkte inte jag vara snäll mot honom så jag planerade ett riktigt jobbigt pass för honom. Men den planen sprack då jag ramlade av lika fort som jag kom upp. Eller jag kom knappt upp. Linda stod och höll i honom för han går iväg på en gång så jag hinner knappt över med benet, vilket var det som hände idag. Jag hann inte över med benet, hamnade bakom sadeln och han drar iväg i full galopp. Dröjde inte länge innan jag hade landat på isen... Hinner alltid tänka AJ i luften tills man har landat. Satan så ont det gjorde. Går som en tant och det är en plåga att sitta ner. Har inte tittat hur jag ser ut på kroppen men jag hoppas inte att smärtan blir värre för då vet jag inte var jag tar vägen. Har ont i baksidan av höger lår och ett område övanför rumpan. Var ganska långt ner till marken idag...
Egentligen är det inte hans fel att han har så mycket överskottsenergi så han inte vet var han ska ta vägen. Men bara jag hade kommit upp så hade det nog inte varit några problem. När jag har hand om honom så blir det hårdkörning och han ska inte få vila flera dagar i rad. Aj vad ont det gör!

Dag 11

Dag 1 - En bild på dig
Dag 2 - Profilbild på facebook och ditt fullständiga namn
Dag 3 - 3 sanningar om dig
Dag 4 - Dina syskon
Dag 5 - Vart du bor
Dag 6 - Vad du har för mobiltelefon
Dag 7 - Ditt senaste inköp
Dag 8 - Din bakgrundsbild på datorn
Dag 9 - Din bakgrundsbild på mobilen
Dag 10 - Den låten du lyssnar på mest
Dag 11 - Hur du sminkar dig
Dag 12 - Hur många bloggar du har haft
Dag 13 - Någon du saknar
Dag 14 - När du föddes
Dag 15 - Vilken klass du går i
Dag 16 - 1 bild från förra året
Dag 17 - En bild på en plats du har varit på
Dag 18 - En gammal bild på dig
Dag 19 - En bild på dina vänner
Dag 20 - En bild på kläderna du har just nu
Dag 21 - 5 saker du gör varje dag
Dag 22 - En låt som gör dig glad
Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

För det mesta så använder jag concealer, foundation, puder, rouge och maskara. Är det en skoldag så är det det jag har på mig. Är det lov och jag inte gör något speciellt eller bara ska till stallet så går jag osminkad. Är det party så använder jag även primer, ögonskugga, eyeliner, kajal och ibland läppglans.




Dag 10

Dag 1 - En bild på dig
Dag 2 - Profilbild på facebook och ditt fullständiga namn
Dag 3 - 3 sanningar om dig
Dag 4 - Dina syskon
Dag 5 - Vart du bor
Dag 6 - Vad du har för mobiltelefon
Dag 7 - Ditt senaste inköp
Dag 8 - Din bakgrundsbild på datorn
Dag 9 - Din bakgrundsbild på mobilen
Dag 10 - Den låten du lyssnar på mest
Dag 11 - Hur du sminkar dig
Dag 12 - Hur många bloggar du har haft
Dag 13 - Någon du saknar
Dag 14 - När du föddes
Dag 15 - Vilken klass du går i
Dag 16 - 1 bild från förra året
Dag 17 - En bild på en plats du har varit på
Dag 18 - En gammal bild på dig
Dag 19 - En bild på dina vänner
Dag 20 - En bild på kläderna du har just nu
Dag 21 - 5 saker du gör varje dag
Dag 22 - En låt som gör dig glad
Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

Lyssnar inte på någon speciell låt mer än någon annan. Men jag lyssnar mest på NRJ så det är väl det som spelas där jag lyssnar på mest!

Snart stallet

Skönt att sova hemma i sin egna säng och jag sov som en stock! Ska snart äta och sedan bege mig mot stallet. Ska rida på Rio och det kan ju bli spännnade känner jag då han stått sedan jag red honom sist. Det vill säga tre dagar. Vet bara hur det var i måndags då jag red, helt hopplös. Hade huvudet mer uppåt än neråt och i galoppen hade han huvudet så högt han kunde, öste på och hoppade över varje vattenpöl (snarare hoppade I varje vattenpöl. Han är inte den smidigaste). Ja, men det kan ju bli en spännande ridtur men jobba det ska han då. Får se hur det ser ut på ridvägarna. Hoppas man kan galoppera någonstans får då ska han få göra det så han får ut sin överskottsenergi!


Exakt såhär såg det ut hela förra ridpasset. Han är så charmig när han är på det humöret!

Dag 9

Dag 1 - En bild på dig
Dag 2 - Profilbild på facebook och ditt fullständiga namn
Dag 3 - 3 sanningar om dig
Dag 4 - Dina syskon
Dag 5 - Vart du bor
Dag 6 - Vad du har för mobiltelefon
Dag 7 - Ditt senaste inköp
Dag 8 - Din bakgrundsbild på datorn
Dag 9 - Din bakgrundsbild på mobilen
Dag 10 - Den låten du lyssnar på mest
Dag 11 - Hur du sminkar dig
Dag 12 - Hur många bloggar du har haft
Dag 13 - Någon du saknar
Dag 14 - När du föddes
Dag 15 - Vilken klass du går i
Dag 16 - 1 bild från förra året
Dag 17 - En bild på en plats du har varit på
Dag 18 - En gammal bild på dig
Dag 19 - En bild på dina vänner
Dag 20 - En bild på kläderna du har just nu
Dag 21 - 5 saker du gör varje dag
Dag 22 - En låt som gör dig glad
Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

Bästa vän! Som jag förövrigt saknar som en galning!


Dag 8

Dag 1 - En bild på dig
Dag 2 - Profilbild på facebook och ditt fullständiga namn
Dag 3 - 3 sanningar om dig
Dag 4 - Dina syskon
Dag 5 - Vart du bor
Dag 6 - Vad du har för mobiltelefon
Dag 7 - Ditt senaste inköp
Dag 8 - Din bakgrundsbild på datorn
Dag 9 - Din bakgrundsbild på mobilen
Dag 10 - Den låten du lyssnar på mest
Dag 11 - Hur du sminkar dig
Dag 12 - Hur många bloggar du har haft
Dag 13 - Någon du saknar
Dag 14 - När du föddes
Dag 15 - Vilken klass du går i
Dag 16 - 1 bild från förra året
Dag 17 - En bild på en plats du har varit på
Dag 18 - En gammal bild på dig
Dag 19 - En bild på dina vänner
Dag 20 - En bild på kläderna du har just nu
Dag 21 - 5 saker du gör varje dag
Dag 22 - En låt som gör dig glad
Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?


En bild på mig och finaste!


Dag 7

Dag 1 - En bild på dig
Dag 2 - Profilbild på facebook och ditt fullständiga namn
Dag 3 - 3 sanningar om dig
Dag 4 - Dina syskon
Dag 5 - Vart du bor
Dag 6 - Vad du har för mobiltelefon
Dag 7 - Ditt senaste inköp
Dag 8 - Din bakgrundsbild på datorn
Dag 9 - Din bakgrundsbild på mobilen
Dag 10 - Den låten du lyssnar på mest
Dag 11 - Hur du sminkar dig
Dag 12 - Hur många bloggar du har haft
Dag 13 - Någon du saknar
Dag 14 - När du föddes
Dag 15 - Vilken klass du går i
Dag 16 - 1 bild från förra året
Dag 17 - En bild på en plats du har varit på
Dag 18 - En gammal bild på dig
Dag 19 - En bild på dina vänner
Dag 20 - En bild på kläderna du har just nu
Dag 21 - 5 saker du gör varje dag
Dag 22 - En låt som gör dig glad
Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

oj, vad svårt! Mitt senaste inköp måste ha varit chips när jag och olivia skulle se på bio ;) Annars är det nog ett par jeans!

Dag 6

Dag 1 - En bild på dig
Dag 2 - Profilbild på facebook och ditt fullständiga namn
Dag 3 - 3 sanningar om dig
Dag 4 - Dina syskon
Dag 5 - Vart du bor
Dag 6 - Vad du har för mobiltelefon
Dag 7 - Ditt senaste inköp
Dag 8 - Din bakgrundsbild på datorn
Dag 9 - Din bakgrundsbild på mobilen
Dag 10 - Den låten du lyssnar på mest
Dag 11 - Hur du sminkar dig
Dag 12 - Hur många bloggar du har haft
Dag 13 - Någon du saknar
Dag 14 - När du föddes
Dag 15 - Vilken klass du går i
Dag 16 - 1 bild från förra året
Dag 17 - En bild på en plats du har varit på
Dag 18 - En gammal bild på dig
Dag 19 - En bild på dina vänner
Dag 20 - En bild på kläderna du har just nu
Dag 21 - 5 saker du gör varje dag
Dag 22 - En låt som gör dig glad
Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

Jag har en samsung galaxy ace s5830


Dålig bloggning

Ber om ursäkt för att det inte har blivit några inlägg på länge. Men jag åkte till Moster och kusinerna i måndags och kom hem för någon timme sedan. Har haft det slappt och mycket skönt. Har även fått mig en tankeställare och miljoner tankar har börjat röra sig i huvudet.
Har myst med kusinerna, spelat spel och för det mesta bara varit. Precis det jag behövde!

Har även insett att jag åker utomlands om 6 dagar, wiho!






Kusin Albin!

Mål 2012

Bläddrade igenom gamla inlägg och läste vilka mål jag hade för 2011. Målen jag hade då var:

Tim:
Felfri LB och placering. Få mer placeringar över huvudtaget! Satsa mer på dressyren och komma ut på dressyrtävling! 60 % eller mer i LB:1.

Känns som att jag lyckades ganska bra med målen! Har nollat två LB och i båda dom har jag varit placerad tvåa. En var dessutom regional!
Har tävlat lika mycket dressyr som hoppning och jag har inte fått under 60 % någon LB:1 ritt och har blivit en del placeringar!

Målen i år är:
Tim: Få ett grymt bra sista ponnyår! Rida mycket och ha grymt kul! Rida LA:1 på mer än 60 % och det skulle vara kul om jag kunde lyckas ta placering också!
Många fler nollor i LB och det skulle ju vara kul att vinna också. Sen skulle det vara så kul att starta LA, om det så bara är på klubbtävling. Jag hoppas att vi hinner med det!

Rio: Först och främst så ska jag lära mig att sitta ner i hans trav! När jag klarar av det kan vi gå vidare... Jag vill komma ut på någon tävling på honom i år!
Tror att han kommer lära mig mycket och att jag kommer utvecklas mycket det här året!

Peper: Har egentligen inga mål för honom men det jag skulle vilja med honom är att vara med på dom lokala tävlingar vi kommer ha! Då med bättre resultat än KM!



Första dagen på nya året

Usch så skönt det var att sova i natt. Somnade på en gång och har inte ens vaknat när det ringt. Jag som alltid vaknar när det ringer. Måste ha sovit djupt!
Vaknade vid elva och gick upp då. Mådde prima ballerina och det har jag gjort hela dagen, skönt!
Har degat på soffan hela dagen fram till Olivia kom hit och hämtade mig för att åka till stallet. Red Tim som jag inte ridit på länge. Han har vilat ett tag nu och var stel i vänstersidan som vanligt så det blev lite protester men gick bra på slutet. Bra början på det nya året!


Såhär bra kort blir det när man låtit hästen ta en titt på kameran innan ;)


Galdur :)


Sally :)


Hilmer!




Prinsen

Avslutar med en söt bild på alfons :D

Nyår

Började gårdagen med att jobba 10-14 och det var inga problem. Hoppade in i duschen när vi kom hem och började göra mig klar inför kvällen. Åt potatisgratäng och kött innan jag åkte upp på stan. Helt okej men det hade kunnat varit bättre. Saknar min Linnéa som en galning!
Har inte så mycket bilder från igår men bjuder på en bild på mig själv!


Dag 5

Dag 1 - En bild på dig
Dag 2 - Profilbild på facebook och ditt fullständiga namn
Dag 3 - 3 sanningar om dig
Dag 4 - Dina syskon
Dag 5 - Vart du bor
Dag 6 - Vad du har för mobiltelefon
Dag 7 - Ditt senaste inköp
Dag 8 - Din bakgrundsbild på datorn
Dag 9 - Din bakgrundsbild på mobilen
Dag 10 - Den låten du lyssnar på mest
Dag 11 - Hur du sminkar dig
Dag 12 - Hur många bloggar du har haft
Dag 13 - Någon du saknar
Dag 14 - När du föddes
Dag 15 - Vilken klass du går i
Dag 16 - 1 bild från förra året
Dag 17 - En bild på en plats du har varit på
Dag 18 - En gammal bild på dig
Dag 19 - En bild på dina vänner
Dag 20 - En bild på kläderna du har just nu
Dag 21 - 5 saker du gör varje dag
Dag 22 - En låt som gör dig glad
Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

Jag bor i Dalarna, Hedemora!

Dag 4

Dag 1 - En bild på dig
Dag 2 - Profilbild på facebook och ditt fullständiga namn
Dag 3 - 3 sanningar om dig
Dag 4 - Dina syskon
Dag 5 - Vart du bor
Dag 6 - Vad du har för mobiltelefon
Dag 7 - Ditt senaste inköp
Dag 8 - Din bakgrundsbild på datorn
Dag 9 - Din bakgrundsbild på mobilen
Dag 10 - Den låten du lyssnar på mest
Dag 11 - Hur du sminkar dig
Dag 12 - Hur många bloggar du har haft
Dag 13 - Någon du saknar
Dag 14 - När du föddes
Dag 15 - Vilken klass du går i
Dag 16 - 1 bild från förra året
Dag 17 - En bild på en plats du har varit på
Dag 18 - En gammal bild på dig
Dag 19 - En bild på dina vänner
Dag 20 - En bild på kläderna du har just nu
Dag 21 - 5 saker du gör varje dag
Dag 22 - En låt som gör dig glad
Dag 23 - En bild på dig som du inte har tagit själv
Dag 24 - Det här vill du bli när du blir stor
Dag 25 - Ditt favorit godis
Dag 26 - Din favorit resa
Dag 27 - Dina favorit skor
Dag 28 - Din dag i detalj
Dag 29 - Den nyaste bilden på dig själv
Dag 30 - Hur har den här månaden varit?

Har en lillasyster som är 13 år och heter Maria!
Min lillebror heter Jens och blir 12 år i slutet på januari.


Gammal men söt bild ;)