Livet ur min vinkel!
Denna design är gjord av LittleLi.blogg.se.
All credit går till henne.
Jag heter Erika och är en tjej som tycker om hästar och spenderar mesta tiden i stallet.
När jag inte är i stallet så brukar jag vara med kompisar, ungås med familjen och massa andra roliga saker!

Onsdagsmys!

Var och röntgade min fot i morse innan skolan. Men det var tydligen inga fel... Så får en tid till falun hemskickad får se vad dom kan göra. Trött på att ha ont!

Hade utvecklingssamtal efter skolan och det gick kanon! Det jag skulle jobba på var mitt humör,haha undra varför. Lyckas jag med det så blir allt nog lite bättre ;)

När jag kom hem städade jag på mitt rum (plockade in alla kläder i garderoben). Var ju tvungen att göra det när jag skulle få finbesök av min bästa vän Linnéa!
Vi har haft pepparkaksbak med syster och skrattat lika mycket som alltid åt min blåsta syster! Hon är ju inte direkt smart...

Jens- "Kommer barnen från mamman eller pappan?"
Maria- "Beror på vilket kön barnet har"
Hahahah smart syster, eller?

Har färgat håret på Linnéa och nu ska vi krypa ner i sängen och ha det mysigt ;) hihi, underbart att hon är här!





Så kreativ jag är!

I wanna lay you down on a bed of roses

Började dagen med att ha religionsprov och det var ju spännande då jag bara varit med på två lektioner, varav en tittade vi på film. Vissa frågor hade jag ingen aning om, men dom jag kunde skrev jag så mycket jag kunde på. Så jag hoppas på att jag får g iaf, tror inte jag kan få mer än det men kan ju alltid hoppas!

Har varit en slapp dag i skolan idag och det gick över förväntan på ekonomin! Har varit borta tre lektioner och har inte varit med på det nya dom andra gått igenom. Men det gick galant och jag hade alla rätt även fast jag inte hade en aning om vad jag höll på med!
Fick även träffa världens bästa Linnéa på lunchen! Som jag saknat den bruden! Hade mycket att prata om och antar att vi kommer prata mycket mer i morgon då hon sover här! Great!

Var till vårdcentralen efter skolan. Lämnade urinprov och tog blodprov, men det visade inget så ska till röntgen i morgonbitti innan skolan får se vad dom säger!

Borde ha pluggat idag men hade ingen ork som vanligt så vi tar det i morgon. Att skjuta upp saker är jag bra på! Får se om jag orkar läsa några sidor i engelskaboken, eller om jag orkar plugga lite spanska. Det visar sig!


Hem ljuva hem

Då var den underbara veckan i stockholm över. Blandade känslor! Skönt att komma hem och få sova i sin egna säng och vara hemma över huvudtaget. Kul att träffa alla kompisar igen! Men tråkigt att lämna Lina, Madde och alla andra underbara globentjejer! Jobbigt att återgå till alla rutiner och gå i skolan. Hade gärna varit ledig ett bra tag till. Men åker utomlands om någon månad som tur är!

Har haft en underbar vecka med tre underbara tjejer! Mycket blod, svett och tårar, inte riktigt men nästan! Min fot har dock inte hängt med för fem öre och jag har haft svinont men kämpat på ändå! Blir ett besök till farbror doktorn i morgon så jag får reda på varför jag har så ont, om dom nu har något svar. Men förövrigt har det varit bra dagar med mycket skratt och shopping!
Kul att jag har religionsprov i morgon och jag kan ingenting då jag inte varit i skolan på en vecka och missat massa lektioner. Har inte börjat plugga än så det kan ju bli spännande det här. Lika bra jag stänger av datorn nu och gör det jag ska!


I morgon drar vi!

Har verkligen varit en slapp dag i skolan idag! Hade ingen engelska och ingen spanska så det var skönt. Känns helt underbart att jag och Olivia åker till globen i morgon och är ledig i en vecka! Ska leva livet och bara ha kul och skita i skolan totalt under tiden jag är i stockholm!

Red lektion på Peper idag och det gick kalasbra! Hade på mig mina nya helskodda ridbyxor och jag satt som en smäck i sadeln. Kanonbra!
Dags att gå och lägga sig snart, ska bara vänta på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan hänga upp tvätten. I morgon är jag ledig hela dagen men inte får jag sova för det. Hanna kommer och hämtar mig kvart i åtta så åker vi till stallet och tränar för Karin. Jag ska rida ponnyn Pompe och det ska bli skoj!


Pompe!

Sista dagen av kombinationtävlingen

Ponnyn var verkligen på hugget idag kan man säga! Hur pigg som helst och innan vi fick startsignal så stod han och galopperade på stället, sötnos! Hoppade 90 cm och det var nemas problemas och tror att han tyckte det var lika kul som jag gjorde! Var felfria och stilpoängen blev 54, helt okej. Slutade iaf på en 3e plats :D
Bästa, bästa ponny!


Jag älskar dig!

.

I heard that you're settled down
That you found a girl
And you're married now
I heard that your dreams came true
I guess she gave you things
I didn't give to you

Sometimes it lasts in love,
But sometimes it hurts instead



Första dagen i kombitävlingen

Då var dressyrdelen avklarad i kombitävlingen. Tyckte inte det gick så bra. Tim var pigg men ville inte ställa och böja som jag ville, han var mer som en pinne. Men resultatet var ju helt okej ändå! Var någon ny bedömning efter ryttartest och jag fick 68 poäng. Så jag ligger 6a inför hoppningen i morgon. Stilbedömning som gäller och jag ska ta allihopa då ;) Mitt rekord är 63 poäng och då hade jag 9or rakt igenom, ska se om jag kan toppa det i morgon ;) Ska ge gärnet iaf!



Trött tjej

Det är lika underbart varje gång det blir helg!
Den här helgen är det tävling båda dagarna. I morgon är det dressyr och på söndag hoppning! Sedan går jag måndagen i skolan och sen blir det gloooooooben. Iiiiihhhh , längtar som en galning :D

Övningskörde till Gävle efter skolan och det gick kanon. Lär väl lägga på ett kol om jag ska få körkort när jag fyller år! Dock fick jag ont i min fot så pappa fick köra hem. Var in på hööks en sväng och gjorde av med lite pengar. Köpte ett par helskodda svarta ridbyxor, äntligen! Köpte även pälsglans och ett par varma och mysiga leggins!

Nu blir det en dejt med sängen och tidig morgon i morgon!


Redhead

Allt pluggande igår lönade sig på provet idag. Ekonomiprovet gick kanon och jag är så glad att det är gjort! Gjorde även klart engelskaprovet idag och det var ju inget att hurra över precis.
Men känns skönt att ha allt gjort när jag åker till globen. Känns mindre bra att när jag kommer tillbaka till skolan är det massa prov. Men men guess that's life.
Har iaf pluggat idag med som alltid. Gjorde klart öppet hus intervjuerna med UFföretagen så nu håller Elise på att finslipa på det sista. Har även gjort klart alla frågorna om foder. Bara spanskaglosorna jag ska kunna till i morgon, så gör jag engelskan i morgon. Skönt att allt snart är klart!

För tillfället sitter jag och snackar med Mikael fast jag borde läsa på spanskaglosorna. Mycket bättre att prata med honom än att läsa glosor!
Slängde i en röd toning i håret innan jag duschade nyss och kan då säga att var jag inte röd i håret innan så är jag det nu! Hade mer rödlila hår innan och nu är det verkligen rött. Men jag är nöjd. Trivs i rött hår :D


Plugg hit och dit

Usch så trött jag är på skolan för tillfället. Måste sitta och plugga varenda dag efter skolan och hinner inte med något annat än det. Fritid vad är det?
Sitter just nu och pluggar ekonomi för brinnande livet. Svär för att det alltid blir fel på samma sak och att det är galet mycket och måste komma ihåg allt utantill. Lär väl sitta halva natten om jag ska få in allt i huvudet. Dessutom ska jag ha läst tre kapitel i engelskaboken och skrivit om tre personer i boken, eller snarare djur. Men det hinner jag inte nu för då får jag inte sova alls i natt. Känns som jag prioriterar ekonomin före!
Nej ska jag få sova något i natt är det lika bra att jag fortsätter svära åt allt och göra om och göra om. Suck!


Längtar efter någon som kan rädda mig

Mitt humör är som en berg och dalbana just nu känner jag. Har varit på bra humör ena stunden i skolan idag och sen på dåligt humör. Men det har mest varit glada miner idag och Elinor och jag har skrattat åt det mesta idag. Men nu känner jag att humöret är på botten och minsta lilla som man säger kan få mig på ännu sämre humör.
Sitter och försöker göra internationella ekonomin men fattar ingenting och jag kommer snart ge upp. Har iaf gjort mer än hälften av frågorna. Sjukt mycket i skolan och det blir ju inte mindre att göra när jag ska vara borta en hel vecka. Men ska bli så jävla skönt rent utsagt att komma bort från allt och träffa underbara människor och bara ha det kul! Allt tar kol på mig just nu.
Måste städa på mitt rum också om jag ska ha någonstans att sova i natt. Pappa har tydligen tagit bort min gamla säng lär väl ställa in den nya sängen när det går att komma fram på rummet!

You are the one

Hade stalltjänst idag men det var inte så jobbigt. Det som var mest jobbigt var att ta sig ur sängen i morse! Hade gärna legat kvar.
Galet kallt att åka moped nu för tiden iaf. Tycker det är sjukt att det är mitten på november och jag åker fortfarande moped. Skönt att slippa vara oberoende av någon annan som skjutsar mig dit jag ska ett tag till!

Tur att jag har världens bästa pappa som köpt en ny säng åt mig. Så numera har jag 120 säng, skööönt! Dock har jag inte bytt säng än, får se när jag har tid med det. Måste ju städa innan....


You the one that I dream about all day
You the one that I think about always


~

You don’t know how to love
if you don’t know how to fight



Plugg

Inte får man sova något den här helgen! Var tvungen att gå upp i tid idag för att jag skulle jobba. Hade ställt klockan på åtta men vaknade vid sju av att pappas klocka ringde då!
Gick bra att jobba och det var hyfsat mycket folk. Gick med pappa ner på en och halv när vi var klara och käkade mat. Mumsigt var det!

Ska väl försöka ta tag i lite plugg nu så slipper jag göra allt i morgon. Har stalltjänst i morgon och jag tror inte jag orkar göra så mycket mer i morgon än det. Har iaf gjort spanskan och ekonomin, det jag kan iaf! Har väl geografi, internationell ekonomi som jag måste göra + att träna till engelska och ekonomiprovet!


Trötter!

Tycker det är superskönt att det är helg!
Började dagen med att ha idrottsprov och jag tror att det gick bra, kändes helt okej. Resten av dagen har inte varit så ansträngande.

Vårdcentralen hade tydligen glömt att tagit ett blodprov på mig så dom ville att jag skulle åka dit idag. Var där tjugo över fyra för att ta det förbaskade provet. Men då ska det tydligen sitta i en timme och dom stänger fem. Så det sket sig och vi fick åka hem. Usch, hatar sjukvårdspersonal för tillfället!

Har iaf myst med bästa Linnéa nu på kvällen. Vi kikade på idol och pratade som alltid. Lika trevligt varje gång!

Nu ska jag sova! Jobb 10-14 i morgon som gäller!

Fotjävel

Mådde helt okej i morse och första lektionen gick bra i stallet tills jag började på illa igen. Bestämde mig för att gå hem till mamma och lägga mig. Hade ingen lust att åka moped när jag mådde som jag gjorde.
La mig på soffan och sov i flera timmar och sen mådde jag mycket bättre. Bestämde mig för att gå till skolan på sista lektionen och göra det muntliga provet om kristendom så jag slipper göra det sen. Verkligen skönt att ha det gjort nu!

Blev ett besök på akuten också efter skolan. Men fick åka därifrån lika snabbt som vi kom dit. Dom tyckte vi skulle vänta på svaren på proven jag tog igår och återkomma sen. Så jag lär väl fortsätta äta mina tabletter, må illa och ha ont i magen ett tag till. undertbart!

Nu ska jag göra ett ryck och plugga till idrottsprovet i morgon!

Bästa!

Saknar min älskade alldeles för mycket just nu. Tur att vi får mysa på fredag! :*










No school

Mådde inge bra när jag vaknade i morse. Hade ont i foten och mådde illa så var tvungen att gå och lägga mig på soffan. Tyckte inte det var någon idé att gå till skolan när jag mådde som jag gjorde. Hade dessutom bara två lektioner.
Pratade med mamma och bestämde att vi skulle åka till vårdcentralen och titta upp min fot igen. Fick ta stick i fingret som vanligt och det provet var inte bra så då blev det stick i armen istället och ta massa provrör. Får svar på proverna om några dagar får se vad dom visar. Fram tills dess så är det bara att knapra pronaxen och hoppas på det bästa!

Borde inte sitta här utan jag borde plugga kristendomen förfullt! Har muntligt förhör i morgon så det är väl dags att sätta fart nu med en gång!


Just be true to who you are

Nice skoldag idag då jag hade bara en lektion för jag var inte med på idrotten pga min fot. Hade bara administration och kände att jag behövde gå dit för att jag ligger redan efter där och vill inte hamna ännu mer efter.
Slutade strax efter tolv och då vandrade jag ner till Sarah och kusin Tilde för att umgås lite med dom. Fick mat där och sen agerade jag frisör. Klippte Tildes lugg, klippte Sarah och färgade hennes hår! Kan ju inte säga annat än jag älskar det. Kanske kan bero på att jag alltid viljat bli frisör? ;)

I morgon är det också en slapp dag med bara två lektioner. En direkt på morgonen och en efter lunch. Däremellan ska jag försöka göra alla självstudier vi har fått så jag slipper göra dom sen! Får se om det håller eller inte ;p

Baby you light up my world like nobody else

If only you saw what I can see
You'll understand why I want you so desperately
Right now I'm looking at you and I can't believe
You don't know
You don't know you're beautiful
But that's what makes you beautiful

Everybody wants what I got with you
'Cause I’m standing on top with a killer view
Inspired feeling like a million, I’m one in a million
All of them other girls can walk away
They ain’t even in the game
Cause they know that you own it
You got this swag you got this attitude
Wanna hear you say my name
Cause you got me



Skola i morgon

Då var det bara att inse att höstlovet är slut och att det är skola i morgon. Vill inte till skolan i morgon men tur att jag bara går två veckor och sen är det GLOBEN!! Underbart att få träffa alla härliga människor igen. Var ju ett år sedan!
Idag har jag gjort så lite som möjligt fast jag borde ha pluggat hur mycket som helst. Gjorde iaf klart två saker som skulle vara klara för länge sedan så det känns bra. Ska fortsätta att plugga i morgon efter skolan!

Borde sova nu men känner mig för pigg för det. Kommer garanterat vara halvt död i morgon när klockan ringer! Sitter och pratar med Julia för tillfället som det var alldeles för länge sedan man pratade med! Alltid lika härligt att prata med henne :*

You are a cinema, I could watch you forever

Som jag sa förut så får jag sitta hela söndagen och plugga arslet av mig. Har nästan skrivit klar min krönika som skulle vara inne i början av läsåret. wops, inte en dag förtidigt... Så kan det gå om man är lika lat som jag är. Har tusentals andra saker jag måse göra klart också. Lika bra jag fortsätter med det jag håller på med nu annars hinner jag aldrig klar!
Tur att skrillex får mig på lite bättre humör!

Ritterna

Vinnarritten från LCn ;D


Ritten från LBn :)


Tävlingen igår

Det var fullt upp hela dagen igår så hade inte tid att skriva här.
Tävlingen gick iaf bra! Gick in för att vinna i både LCn och LBn och det höll halvvägs! Lyckades vinna Lcn och jag hade en superbra känsla och Tim var med på allt jag sa. Dock så sög priserna man fick. Jag vann och fick ett par strumpor i storlek 33-36.... Kul pris!
I LBn gick det inte så bra som jag tänkt. Gick in med tanken att vinna men vi petade nästsista hindret i grunden och fick ett stopp på sista hindet. Men det var helt mitt fel för svängen till hindret var usel så när vi skulle hoppa var vi nästan i hinderstödet. Klart att det inte går att hoppa då! Men jag är nöjd ändå. Började säsongen med att vinna en LC och avslutar med att vinna en LC. Tycker det har varit en bra tävlingssäsong med lika många hopptävlingar som dressyrtävlingar. Hoppas på en lika lyckas säsong nästa år också.
Nu återstår bara några klubbtävlingar det här året :)

Taggad inför i morgon

Ett stort + idag när jag kom till stallet var att Tim inte hade rullat sig, vilket han gör jämt och ständigt!
Det stora +et ändrades till ett stort - när vi var ute och red. Galopperade på en grusväg och hästarna drog lite, Akilles bockade och Olivia flög. Stackarn slog i huvudet, började blöda näsblod, fick ont i nacken, en trasig hjälm och stor näsa :( Snuttan!
Tur att hon mår bättre nu så hon kan tävla i morgon!
Jag är då taggad till tusen och jag satsar på placeringar i båda klasserna. Får se hur långt det håller ;) Men jag ska ge allt vad jag kan och lite till! TAGGA! :D


Slutet på lovet :(

Då var det fredag och lovet är snart slut! Usch, jag vill verkligen inte till skolan igen. Skönt att jag bara går två veckor och sen är ledig en vecka igen!
Skulle verkligen behövt plugga dom här dagarna som är kvar. Eller jag skulle väl rättare sagt ha pluggat dom dagarna som har varit på lovet så jag slipper sitta med allt nu dom sista dagarna. Jag sitter väl på söndag och pluggar som en galning om jag känner mig själv rätt!

Har inte sovit så värst bra i natt. Har drömt hur mycket som helst och inte så roliga drömmar. Vaknade av att jag grät runt halv elva. Tyckte inte det var någon idé att somna om så jag gick upp. Gjorde rent alla saker till tävlingen i morgon och sen har jag bara degat i soffan. Nu ska jag dra mig mot stallet och rida en sväng med Olivia och fixa allt inför i morgon!


Paradise

Känner att humöret är på topp för tillfället! Vet egentligen inte varför jag är så glad men känner att det mesta är bra just nu! Går bra med hästarna, det är tävling på lördag, jag har ny hårfärg och frisyr, det är lov och inga måsten, jag är ensam hemma, Linnéa kommer hit sen, jag har dom bästa vännerna man kan ha, det är mindre än tre veckor kvar till globen och ekonomin går bra! Tycker allt rullar på bra nu men det skulle ju inte skada om jag satte mig ner och pluggade lite för det är grymt mycket jag skulle behöva göra innan lovet är slut. Får se vad jag orkar med idag men jag ska nog städa lite, tvätta, plocka undan alla mina hästsaker och packa inför tävlingen!
Har hela dagen på mig i morgon att plugga så! Idag ska jag leva livet ;)

He makes me wanna
Oh oh oh oh oh oh
Makes me wanna
Oh oh oh oh oh oh


Hästskojakt!

I morse ville jag inte gå upp ur sängen. Det var extremt jobbigt att kliva upp även fast jag legat kvar i 40 minuter! Tog mig tillslut ur sängen och gjorde mig i ordning och hann precis klar till Olivia kom hit. Åkte bort till granngården en sväng och sedan vidare till stallet.
Red en vända på taggade ponnysar! Dom vet vad som väntar när vi rider eftersom vi alltid rejsar på samma ställen. Dom är inte dumma ;)
Hade hästskojakt för barnen sen. Gick väl bra förutom att det var kallt och att man tröttnade på alla frågor från barnen ;p


Ny hårfärg och frisyr!

Var hos frisören klockan nio i morse för att få en helt ny frisyr och färg på håret! Och det fick jag! Så numera är jag rödhårig och det känns hur bra som helst :D


Svårt att få en rättvis bild på färgen men det är aningens rödare i verkligenheten!

Åkte hem och åt när jag var klar sedan åkte jag till stallet för att hjälpa till på barnens teori. När det var klart så blev det en tur på bebis barbacka med Olivia och Akilles. Lite taggade hästar och jag höll på att ramla av några gånger! Men höll mig kvar som tur va.

Blev nästan bara åka hem och vända så skulle man till stallet igen. Den här gången var det mat med lagen som gällde! Blev tacos och det satt fint i magen och efterrätt på det! En trevlig stund med mycket skratt!

Hoppclinic

Började dagen med åka till stallet och ta en ridtur på Rio. Tyckte han skötte sig bra och var ganska fin. Dock var han stark i vänstergaloppen. Men kunde faktiskt sitta ner i traven idag och det behövdes inte så många övergångar! Det går framåt ;)
Träffade även på min saknade vän Linnéa i stallet så jag stannade kvar och pratade med henne ett tag. Blir nog att umgås med henne på torsdag!

Vid halv fem åkte jag till stallet för att göra allt klart inför hoppcliniken! Borstade en lerig häst, byggde hinder, fixade med utrustningen och lite annat. När klockan blev kvart i sju var det bara att hoppa upp på hästen och börja rida. Det var sjukt kul att hoppa för Linda. Nyttigt, lärorikt men grymt jobbigt. När vi hade ridit fram var jag helt slut och funderade på hur jag skulle orka hoppa. Men det gick ju det med!
Gjorde alla möjliga övningar och nu känns det riktigt bra inför tävlingen i helgen! :D