Livet ur min vinkel!
Denna design är gjord av LittleLi.blogg.se.
All credit går till henne.
Jag heter Erika och är en tjej som tycker om hästar och spenderar mesta tiden i stallet.
När jag inte är i stallet så brukar jag vara med kompisar, ungås med familjen och massa andra roliga saker!

Dejta sängen

Orkar snart inte hålla ögonen öppna nå mer känner jag. Så det är väl dags att stänga av datorn och pallra sig i sängen. Eftersom Sarah stänger på hennes jobb idag så kommer hon hem efter halv ett på natten så jag sover kvar här. Får skjuts av henne till skolan i morgon. Gör inte mig något att sova kvar här för jag älskar hennes säng!

Redan onsdag i morgon. Inte alls långt kvar till helgen nu, underbart! 

Är barnvakt!

Sitter hemma hos min kusin och är barnvakt åt henne just nu. Sarah var tvungen att jobba så klart att jag ställer upp då. Hon är ju för härlig ungen!
Gick hit direkt efter jag slutat skolan. Sarah lagade mat och jag och Tilde satt och målade. När Sarah åkt till jobbet så bakade vi en sockerkaka. Kom på att vi glömt haft i mjölken när jag satte in den i ugnen! Den blev lite missbildad men smakade bra iaf.
Åt mat medan vi väntade på att kakan skulle bli klar. Nu sitter vi och tittar på barnprogram och Tilde ska väl snart gå och lägga sig.

Det har inte varit min dag idag... Började med att jag försov mig och fick stressa för att hinna till skolan i tid. Mopeden la av 3 gånger på vägen hem till mamma!! En gång i rondellen, kul. Lagom glad jag var när jag rullade in den i garaget!
Inte hann jag äta någon frukost heller så jag var hungrig när jag kom till skolan. Tappade mitt sudd på golvet massor med gånger och inget har gått som jag viljat! Inte min dag helt enkelt!


Mys med Tösen! :)

Ännu en skoldag över!

Då var det måndag igen. Ny vecka, nya möjligheter och nya tag!
Dagen har varit seg. Hade två timmars lunch som alltid på måndagar. Soppa till lunch så jag åt bara några mackor. Elinor kom på smarta idéen att vi går till Ica och köper godis. Så, så blev det. Kul att det regnade hela vägen dit och hem. Men solen började lysa när vi kom tillbaka.
Lyckades ta mig igenom skoldagen, hungrig, trött och med magont!
Var på kalas hos min kusin när pappa slutade jobba. Riktigt god smörgåstårta var det. Jag tycker inte om det egentligen men den här var mums!
Blev avis på henne som hade fått en systemkamera. Det ska jag önska mig i julklapp men en annan sak om jag kommer få det...
Har fått tillbaka min mobil idag också :D Dock så var den vattenskadad, men det visste jag ju om. Så den får väl vara som den är då. Men bättre än inget!


MISS U!

Myyys

Kom upp ur badet för ett tag sedan. Råkade göra vattnet lite för varmt så jag var tvungen att vänta lite innan jag kunde hoppa ner i badet. Nästan så jag svettades när jag väl satte mig där men det var skönt! Är väldigt glad att vi har ett badkar hemma. Skönare att bada när man fryser tycker jag. Härligt med den där stickande känslan när man håller på att få tillbaka värmen i kroppen!

Blev sugen på att baka en kladdkaka men sedan kom jag på att jag kommer få äta upp den själv då. Det är nemas problemas för mig men väldigt onyttigt. Får nog bli om några dagar när mina syskon kommer hem igen så jag får lite hjälp att äta så slipper jag äta så mycket så jag känner mig onyttig ^^
Tog mig en glass istället :p

Har ni badkar hemma? :)


Nu:



Ett varmt mysigt bad!

Strömavbrott

Hade tänkt att skriva ett till inlägg igår innan jag skulle gå och lägga mig. Precis när jag skulle till och skriva så blev det strömavbrott. För andra gången igår. Inte fixade pappa det heller utan han gick och la sig!! Då blev jag sur, men jag kunde inte göra så mycket annat än att gå och lägga mig. Hela huset var ju kolsvart och inte en lampa fungerade.

Gick upp halv tio i morse för att åka till Olivia. Tog en halvtimme att åka moped till henne men det kändes som en evighet. Åkte vidare till Säter för att titta på Dm i dressyr. Tittade på Linda när hon red sedan tittade vi lite till innan vi åkte hem. Började precis regna när vi åkte men slutade nästan på en gång. Börjde regna igen när jag kom hem. Åkte och åt mat på en gång när jag kom hem. Passade ju bra då jag var hungrig.
Ska gå ner och ta mig ett bad snart för jag fryser som bara den. Iskallt att åka moped nu. Blir ju inte bättre av att jag har åkt 8 mil idag.

Skulle vilja se på någon film idag också, men pappa vägrade åka och hyra en film åt mig. Det får väl bli någon annan dag det då. Får se vad jag hittar på sen!

Dagens outfit



Såhär ser jag ut just nu. Tror det är andra gången jag använder jeansen. Dom är snygga men är lite feg att änvända dom för det är så stark färg :p
Nu ska jag gå ner och käka kräftor och lite annat smått och gott. Får se vad jag hittar på sen. Om jag blir kvar hemma eller drar ut eller något. Det visar sig!

Heeelg!

Yes, då var det äntligen lördag! Gick upp elva i morse, bra för att vara mig. Mamma kom lite senare och hämtade min mobil så den kan lämnas in på lagning. Hoppas det går snabbt så jag slipper ha den fula telefonen jag har nu :p
Har bara suttit och tittat på tv fram tills nu. Fastnade för en film på 3an som hette "under ytan". Blev fast på en gång och var tvungen att se hela filmen. Jag tyckte den var riktigt bra! Lite sorlig i början bara så man fick lite tårar i ögonen!
Har ingen aning om vad jag ska hitta på nu. I kväll blir det att äta kräftor här hemma, gott!
Är även kulturnatt på stan här men jag vet inte om jag ska åka dit. Dom flesta ska väl festa skulle jag tro men eftersom vi ska ha folk här hemma så ska väl dom vuxna dricka så jag måste ta mopeden dit jag ska. Skulle vilja festa jag med men tar mig inte hem, så jag får väl ta det en annan gång!

Nej, om man skulle lyfta rumpan härifrån, klä på sig och göra nå bra kanske?

Det är kallt!

Usch det är riktigt kallt just nu tycker jag. Mina fötter är iskalla! Frös som bara den när jag kom hem från stallet. Var tvungen att städa först innan jag fick krypa ner i ett varmt bad. Hur skönt som helst att bada så jag somnade nästan!

Kossorna hade tydligen kommit lösa idag så dom hade sprungit och hälsat på Tösen och Rocky utanför deras hage! Hästarna hade blivit helt galna och sprungit som bara den. Jag och Linnéa tyckte synd om dom så det blev bara en skrittvända idag. Mycket prat som alltid på våra turer!
Hittade en älgloppa på Tösen när vi kom tillbaka från ridturen. Gick inte så bra för mig att få tag på den. Den kröp bara längre och längre in i hennes päls. Inte gjorde det ju saken lättare att hon redan har vinterpäls -.- Med lite hjälp så fick vi tillslut bort den iaf.

Ska nog snart gå att sova tror jag. Får se var morgondagen har för roligt att bjuda på!

Är jag andrahandsvalet nu eller?

Kort dag

Var riktigt trött i morse när jag vaknade och hade ingen lust att åka till skolan.
Hade historia första lektionen och jag kunde inte alls koncentrera mig. Skulle läsa nå texter och svara på frågor. Jag läste och läste men satt och tänkte på annat. När jag läst klart texten kom jag inte ihåg något av vad jag läst. Så jag gav upp...
Engelska tog på schemat sedan. Skulle ha någon diagnos med massa ord man skulle sätta ut i texten. Det gick verkligen inte bra. Kunde inte alls många ord för dom flesta hade jag verkligen ingen aning om vad dom betydde så jag fick chansa.
Lunch sedan innan vi hade matte. Slutade efter matten och då var klockan 12.15!

Sitter här och väntar på att min kära vän Linnéa ska höra av sig och säga att hon har slutat. Då blir det att åka till stallet med henne och rida! Kommer nog bli en trevlig ridtur som alla andra gånger ;)


Torsdag

I morgon är det äntligen helg, underbart! Har ingenting planerat i helgen så det blir nog mest att ta det lugnt, skönt.
Skolan har rullat på som vanligt idag. Känns som man mer och mer börjar komma in i rutinerna och hitta var man ska och så. Idrotten var riktigt kul idag. Jag hatar idrott i vanliga fall men idag var det kul. Tror att det kommer bli roligare nu när vi är bara tjejer i klassen och två killar. Jag och några fler tjejer gick ner till gymmet och gymmade när vi värmt upp och fick välja mellan lite saker att göra. Det var riktigt kul så Jenny , jag och Elinor bestämde oss för att vi ska fixa gymkort och börja gymma! Det behövs verkligen för jag har ingen kondition alls!
Plus att det är mycket roligare när man är flera stycken så man kan peppa varandra! :)

Åkte till stallet nu på kvällen och red. Eftersom min kära ponny fortfarande är halt så fick jag rida Prinsen. Det var länge sedan jag gjorde det och stor skillnad emot Tim. En stor klumpig nordsvensk istället för en smidig ponny. Men det gick bra och han är så himla mysig!
Hoppas bara att min ponny blir frisk snart. Han skulle stå hela den här veckan och om han inte blev bättre så skulle dom åka iväg med honom! Så jag håller alla fingrar på att han bli bättre!

Ska väl snart gå och lägga mig så det blir fredag och helg snart! ^^

Vad ska ni göra i helgen? :)


Ska gå och sova nu!

Gick med Carro och solade och gud vad skönt det var! Tror jag lyckades få lite färg.
Började duggregna när vi var klara och skulle gå hem. Satte mig på mopeden och åkte till Sarah på en gång. När jag kom dit så började det spöregna och åska!
Blev påhoppad av kusin Tilde när jag kom dit och hon skulle busa och ha sig. Skrattade åt henne när hon skulle visa upp sina fina cirkuskonster. Så härlig den där ungen ;)
Färgade Sarahs hår medan vi tittade på fångarna på fortet. Fick en kvällsmacka och varm oboy sedan. Tittade på time out och sedan åkte jag hem.
Det var riktigt kallt att åka moped hem. Inte har jag någon jacka heller så jag skulle behöva införskaffa mig en!
Pappa var taskig mot mig när jag kom hem. Skulle ställa i mopeden i garaget, då kommer han och rycker upp dörren så jag blir livrädd och skriker. Han bara skrattar och gå in igen. Så elakt för jag blev livrädd ;o

Sitter här och gäspar för fullt så det är läge för mig att sova nu. God natt :)

Snart helg!

Idag har jag varit trött i skolan. Hade svenska efter lunchen och då skulle vi göra något slags "prov". Läsa massa texter och svara på frågor. Jag höll på att somna flera gånger och jag kunde verkligen inte koncentrera mig. Skulle inte tro att jag har rätt på värst många frågor, men det är som det är.
Några tjejer i klassen satt och pratade massa gamla minnen innan vi skulle ha sista lektionen. Mycket man glömt bort men kommer ihåg när någon annan nämner det. Blev mycket skratt och roliga minnen!

När jag kom hem till mamma efter skolan så var moster, Jonas och lilla kusin Eddie där. Fick mat och busade lite med kusin. Han är så grymt söt!
Carro kom hit för ett tag sedan så hon har stått här bredvid mig och testat massa klänningar. Hon ska snart dra med mig till solariumet så vi kan sola. Sedan drar jag till Sarah och färgar hennes hår :)

Regn, regn och mera regn!

Spöregnade när jag vaknade i morse. Inte slutade det heller på hela morgonen och jag hade ingen lust att åka moped till skolan. Som tur var så var pappa kvar hemma och skulle precis åka när jag var klar. Fick skjuts av honom till skolan!
Dagen har varit riktigt seg idag. Började med mitt favoritämne historia........ I slutet av lektionen fick vi redovisa för hela klassen det vi gjort. Hur snällt är det på en skala när det var tredje lektionen vi hade med henne? Hemska lärare...
Vår företagsekonomilärare är inte lite förvirrad. Går inte så bra för honom att lära sig våra namn i klassen. Han kallade alla tjejer i klassen för Erika idag och sa inte rätt namn till någon. Rätt roande faktiskt! ;)

Regnet verkligen öste ner när jag slutade idag. Var som om hela himlen öppnade sig!
Är inte långt alls till mamma från skolan men jag ringde faktiskt och bad henne hämta mig. Sprang ut från skolan till bilen och ändå hann jag bli pissblöt.
När vi kom hem till mamma så slutade det såklart att regna!
Fick mat där, nybakt bröd och nybakade bullar, mums!

Åkte med pappa hem när han slutade. La mig på soffan och halvsov. Var riktigt seg och hade ingen lust att åka till stallet. Motvilligt åkte jag dit vid fem men jag hde ingen ork alls. Trots att det slutat regna så orkade jag inte rida så hon fick vila idag. Länge sedan hon gjorde det någon av dagarna jag har henne. Men skönt för mig.
Duschade när jag kom hem och åt lite sedan har jag tittat på fångarna på fortet. Lika spännande idag som igår och rätt lag vann ;)


Regnbågen jag såg i stallet idag! :)

Snart

Detta är vad jag ska roa mig med snart, med en bit banankaka :)

Börjar klockan 20.00 på tv4! Har alltid tyckt att det varit spännande att titta på, fast det var länge sedan det gick på tv nu. Tycker verkligen det är kul att det börjar igen!
Någon som håller med mig och ska titta? :)

Hittade en till bild...


På mig och min otroligt söta kusin! Bilden är från skolavslutningen :)

Liten vovve


Hittade på en gammal bild på hunden. Snacka om att han var liten och söt :)

Hos mamma!

Då var första skoldagen för den här veckan avklarad! Började med spanska i morse och jag hade glömt bort det mesta så jag kunde nästan ingenting. Behöver verkligen friska upp minnet nu för att komma ihåg allt. Fick läxa också, så den ska jag göra så jag kommer igång och inte halkar efter i början.
Jag har verkligen tröttnat på historia och vi hade det för andra gången idag. Jag har aldrig tyckt om ämnet men nu är det hemskt. Har det tre gånger i veckan och en timme varje gång. Jag kommer inte stå ut...

Jag och Jenny gick hem till mamma och åt mat på lunchen. Vi hade två timmars lunch och maten i skolan var inte så god. Mamma var ju ändå hemma och maten var klart så lika bra att passa på :)
Fick fika efter maten och så hann jag med att busa med min "sjuka" bror som var hemma från skolan.
Hade matte när vi kom tillbaka och det var riktigt tråkigt. Repeterade massa saker och det var saker man gjorde för länge sedan. Hela A-kursen kommer vara mesta dels repetion av det vi redan gjort i 9an, tråkigt!
Sista lektionen vi hade var samhällskunskap. Läraren berättade vad vi skulle läsa för något under terminen och sedan fick vi svara på några nyhetsfrågor. Fick också veta att alla i min klass SP1 ska åka till stockholm i slutet av november till riksdagen. Kan ju förhoppningsvis bli kul. Ska även åka till Falun till tingsrätten och titta om det går. Det kommer nog garanterat bli spännande!

Fick sluta lite tidigare än vi skulle så jag gick hem till mamma. Dom håller på med vägarbete precis utanför hennes hus så det är inte så lätt att ta sig fram. När jag tänkte åka så höll dom på att lägga asfalt så jag fick lov att stanna. Fikade lite sedan bakade jag och mamma banankaka. Sitter här just nu och väntar på att maten ska bli klar. Får se vad det blir för gott :)

Kalas

Sov rätt länge i morse, till halv tolv. Men har vaknat flera gånger under den tiden, varit på toa och så. Nämnligen så att pappa håller på att bygga veranda hemma. Så halv åtta i morse var dom igång och skulle gjuta. Blev lite liv så jag vaknade. Satte på fläckten så jag skulle slippa höra så mycket och så somnade jag om.
När jag gick upp så bad pappa mig att åka till Hyttan och hämta mat så vi kunde äta.
Blev lite seg ett tag efter jag hade ätit så jag slappade på soffan. När klockan närmade sig två tog jag mopeden ner till Mikkiz för att fira hennes födelsedag som är idag! Stort grattis!
Fick fika när jag kom sedan har jag fixat fransk manikyr på henne. Har dampat med hennes syster, tagit lite kort och så. Åkte därifrån för en timme sedan ungefär. Trevlig dag :)
Nu sitter jag och väntar på att pappa ska komma hem med mat så vi kan äta. Ska feta mig med en kebabtallrik idag!


PAS första omgången i Folkärna!

Var ganska pigg när jag gick upp i morse. Hade tänkt att jag skulle äta mannagrynsgröt till frukost så jag skulle orka med att tävla. Gick inte så bra då vi inte hade mannagryn hemma! Så jag tvingade i mig havregrynsgröt :( Det är ju så man får kväljningar av det ju. Dränker man den i sylt så går det bättre!
Var i stallet strax före nio. Släppte ut lite hästar och Olivia fixade med Akilles.
När vi kom fram till Folkärna så gick vi och tittade på när Mikkiz skulle rida sin första klass. Såg superbra ut!
Gick bra för Olivia i sin klass också men hon fick ett stopp. Men rundan var jättebra!
När hon hade hoppat var jag så nervös så jag vet inte vad.
När det började dra ihop sig till lagklassen så gick vi och gjorde iordning Akilles. Sedan gick vi banan tillsammans alla i laget. Fick tips av Olivia vad jag skulle göra när jag red. Hoppade upp och skrittade fram när vi gått banan klart. Kikade på Bella när hon red och hon blev felfri. Likaså Wilma. Sedan var det min tur. Nervostiteten hade försvunnit när jag började rida. Försökte ta det lugnt och göra mitt rejs inne på banan. Kom över några hinder tills han stannade två gånger. Kom över i tredje försöket, men han stannade på hindret efter. Utesluten men jag är nöjd ändå. Med tanke på att det var andra gången jag red honom på något år!
Tittade på Mikkiz och hon behövde gå felfritt för att vi skulle komma till omhoppning. Såg jättebra ut men hon rev ett hinder, så ingen omhoppning för oss. Men vi var supernöjda ändå! Var bästa laget som inte kom till omhoppning. Blev en 5e plats av 9 lag! Bara att ladda om så tar vi dom i Säter nästa omgång ;)

God natt!

Blir ett snabbt inlägg innan jag går och sover.
Idag gick vi enligt schemat i skolan och jag kan säga att jag redan är trött på historia. Det ska vi ha tre gånger i veckan också. Kill me. Slutade halv tolv idag vilket var otroligt skönt! Åkte hem, lagade mat och slappade lite innan jag åkte till stallet och red Tösen. Hon var en riktigt bitch idag och jag stod och skrek åt henne i stallet men inte hjälpte det. När jag red var hon mer vild än tam...
När jag var klar där så var det bara att åka hem, packa lite saker och åka till nästa stall. Hjälpte Olivia att fixa iordning Akilles till i morgon. Fast jag hade helst gjort iordning min polle :(
Jag är redan nervös inför morgondagen. Mina nerver kommer inte hålla och jag kommer typ sitta och skaka innan jag ska in på banan. Usch och fy. Hoppas Akilles är på bra humör och att han är snäll och hjälper mig lite. För det kan behövas i morgon kan jag säga. Tur att jag har Olivia som coach. Hon kommer stå och skrika på mig och det är bäst det! Håller alla mina fingrar för att det går bra i morgon. Det tycker jag ni också ska göra!

Måste verkligen sova nu om jag ska orka med morgondagen!

Ledsen i ögat

Det kan man säga att jag är just nu. Kom till stallet som vanligt idag för att rida. Skulle ha Tim som alltid så jag klär på honom alla saker och vi går ut. Jag hoppar upp och vi börjar skritta. Jag var verkligen taggad för att hoppa så bra som möjligt idag! Marie säger att vi kan börja trava och jag skänklar på. Märker på en gång att han går konstigt. Ropar på Marie och hon tittar på honom. Jag hoppar av och springer med honom och han haltar ordentligt. Jahapp, ingen tävling på lördag då... Jag som skulle vara med i laget och allt.
Kul att Tösen också blev halt till första omgånen i laget när jag skulle vara med på henne. Det är nog inte meningen att jag ska vara med i nå lag...
Ledsen i ögat gick jag in i stallet och pysslade om min ponny. Spolade av benen och Lena kom och klämde på honom. Hon hittade inget och han reagerade inte på något. Han hade gått lektionen innan och travat cavaletti och då hade han varit som vanligt. Så hon trodde det bara var en sträckning. Får hoppas att det inte är något allvarligt!
Smsade till Olivia och berättade hur läget var. Då kommer hon på att jag kan ju rida hennes ponny i laget när hon ändå ska dit och hoppa en klass! Sa det till Lena och hon lät lite skeptisk till det då jag inte ridit och hoppat honom på länge. Gick och pratade med Marie också och hon sa att då skulle jag ju ha hoppat honom något innan isånna fall. Ringde till Kajsa och berättade att Tim var halt och att jag kunde rida Akilles istället. Hon sa att vi kunde vara tre ryttare och hoppa ändå...
Plötsligt säger Marie att jag ska ta ut Akilles och vara med i gruppen som skulle rida och hoppa honom! Skyndade mig och gick med dom andra ner till banan. Fick hoppa några skutt och sedan skulle jag ta oxern. Han stannar och jag flyger av, det är lyckat ;) Tar om det igen och han vägrar ännu en gång. Marie tar bort däcket och då hoppar han. Tar något mer språng sen fick jag trava av honom. Går tillbaka med honom till stallet och fixar med honom. Innan jag skulle åka frågade jag om Marie skulle prata med dom andra och dom skulle höra av sig i morgon till mig om hur det skulle bli. Då säger hon att dom redan bestämt att jag rider Akilles i laget.
Så, så blir det på lördag! Åh herregud hur ska det gå? Tur att jag har Olivia som får hjälpa mig. För det kommer jag verkligen att behöva. Nu håller jag alla fingrar för att det går bra på lördag och jag kommer runt banan!


Första skoldagen avklarad!

Då var första dagen i nya skolan över. Gick upp nio för att jag skulle träffa Elinor i stan och göra henne sällskap tills vi skulle samlas i skolan. Såg att hon hade skickat sms halv nio om att hon var påväg in till stan då.
Var bara att gå upp och fixa sig lite snabbt. Mötte henne vid skolan och vi gick för att äta frukost på stan. Satt på fiket, pratade och hade det trevligt tills massa getingar kom och vi bestämde oss för att gå. Gick till Bokia och köpte block att ha i skolan. Kikade på lite kläder sedan gick vi till skolan. Var då mer än två timmar kvar tills vi skulle samlas. Fast vi hade inge bättre för oss så vi kunde lika gärna vara i skolan. Satt och pratade med lite trevligt folk. Tyckte tiden gick segt men tillslut var klockan kvart över ett och vi fick gå in i aulan.
Rektorn pratade lite och några elever spelade några låtar.
Tyckte att våran klassföreståndare verkade bra! Klassen samlades i ett klassrum och vi fick lite information sedan fick vi sluta för dagen.
I morgon har vi lektioner enligt schemat. Historia, engelska och företagsekonomi. Det blir nog bra det. Slutar 11.50, hur skönt som helst!

Känns konstigt att få gå med massa nya människor nu och inte 9e. Är så tomt på något vis. Men den jag saknade absolut mest idag var min tokfia Jessica. Ingen som kom och hoppade på mig idag och fnittrade i mitt öra. Irriterade mig så jag fick utbrott. Ingen Jessica helt enkelt...
I miss u!

Seg dag

Vaknade av väckarklockan i morse! Nu börjas det igen...
Gick upp och fixade i ordning mig lite snabbt och sedan åkte pappa och jag till skolan. Träffade min handledare där och satt och pratade med honom. Han verkade lite snurrig tyckte jag. Mitt i allt när vi satt och pratade frågade han om han hade presenterat sig själv. Det var lixom det första han gjorde när vi träffades...
Men det blir nog bra!
Jag och pappa gick på stan och åt frukost när vi var klara i skolan.
När jag kom hem så tog jag hand om mig själv lite. Tog ett varmt bad och låg där i tills vattnet blev iskallt. Rakade benen, smörjde in hela kroppen med bodylotion, målade naglarna och fixade mina ögonbryn.
Nu känner jag mig fräsh igen och är redo för att gå till skolan i morgon!

I can't do this by my self

Fy nu är det bara två dagar kvar sen börjar skolan igen. Ska dit i morgon kvart i nio och träffa min handledare. Snällt att man fick den tidiga tiden och inte halv elva som vissa andra har fått. Men det är bara att gå upp tidigt i morgon, lägga på ett leende på läpparna och traska till skolan.
Är faktiskt inte alls nervös. Dom flesta som kommer gå i min klass är folk från min förra skola så jag känner dom flesta redan. Skönt det, fast lite tråkigt ändå. Jag hade gärna gott med lite mer nytt folk så man fick lite "omväxling" om man säger så. Fast det blir nog bra ändå! Kommer sluta 11.50 på fredagarna, underbart :D

Om jag ska komma i säng någon gång så är det lika bra jag går ner och duschar nu. Hade tänkt ha en ansiktsmask också. Alltid lika skönt!


Slö dag

Det kan man verkligen säga att min dag har varit. Gick upp runt elva i morse när jag vaknade av ett sms. Gick ner och satte mig vid tvn. Där har jag suttit hela dagen! Med undantag när jag gick och fixade mig något att äta.
När klockan närmade sig fem kom jag på att jag var tvungen att åka till Tösen. Motvilligt gick jag upp ur sköna soffan och klädde på mig.
Var faktiskt snabb i stallet idag så det tog bara två timmar. Väldigt skönt.
Hungrig var jag när jag kom hem, fast jag var lat så jag orkade inte göra mat. Bad min kära pappa göra omelett åt mig när han kom hem och det gjorde han. Lika gott som alltid var det.

Sitter och flummar med rumpnisse just nu. Hon är för härlig den där människan! Man kan ju inte annat än älska henne :*

God natt

Jag är hur trött som helst men jag vill ändå inte gå och sova. Har hur tråkigt som helst och ingen är social så det är lika bra att gå och lägga sig.
Har pratat med min kära nu en sväng på kvällen/natten. Lika härligt varje gång!
Jag hoppas verkligen det går bra för honom när han ska till sjukgymnasten i morgon/idag. Håller alla fingrar!


Trött idag också

Kunde inte sova längre än till halv elva idag. Försökte somna om men det gick inte så det var lika bra att gå upp. Satte mig och tittade på tv, fastnade för någon film. Mitt i allt ringer mamma och frågar om jag vill följa med till mormor och äta mat. Hade inget planerat så det tackade jag ja till. Hon kom och hämtade mig en timme senare. Mormor blev glad för att jag kom och hälsade på. Inte det är ofta jag gör det nu för tiden.
Syster hade bakat bröd och det var mums. Åt hur mycket som helst! Fick även med mig bröd hem som jag kan äta :D
Åkte och köpte knappar till min kavaj när vi åkte från mormor. Mamma hjälpte mig att byta ut knapparna på kavajen och tvättade även den. Den var ganska lortig så det var behövligt! Nu ser det bra ut igen inför lördag.

Syster skulle klippa sig nu på kvällen så jag följde med dit. Blev hur sugen som helst på att klippa mig jag med. Fast det blir så kort när jag klipper mig och jag vill ha långt hår. Mycket längre än vad jag har nu. Men jag vill ha en förändring på mitt hår också. Får se hur jag gör, skulle vilja färga det också!

Stannade kvar hos mamma och käkade grillat nu på kvällen. Höll på att somna på soffan efter det så då fick mamma köra hem mig. Sitter här och gör ingenting för tillfället. Är trött så det blir väl att sova snart skulle jag tro.
Får se vad morgondagen har att bjuda på för skoj!

Jag är helt slut

Det kan man minst sagt säga att jag är! Har varit funktionär och hjälpt till på banan idag med. Var mulet i morse men på eftermiddagen kom solen fram och det blev lika varmt som igår. Hjälpte till på två klasser innan jag tog in Tim och broddade honom och så hjälpte jag Bella att brodda Casper. Gick till banan en sväng innan jag gick och bytte om och började borsta Tim.
När alla lagryttare och Olivia var klara så skrittade vi ut en vända och sedan red vi i ridhuset. Tim var laddad till tusen och galopperade på stället, sötnosen! När alla ekipage hade gått från gräsbanan så fick vi gå ner där. Fredrik var där och skulle hjälpa oss. Jag har tränat för honom en gång innan och han är grymt bra! Så det var kul att han var snäll och hjälpte oss.
Vi fick hoppa fram på några hinder först innan vi hoppade bana. Tim hoppade jättebra när vi hoppade fram sen gick allt åt skogen. Vägrade på första hindret och på sista hindret. Han ville stanna på varenda hinder kändes det som och jag fick inte någon känsla alls. Tyckte inte heller vi hade någon bra galopp. Vi kom nära på alla hinder och det blev konstiga hopp hela tiden. Arg var jag när jag hade hoppat klart. Inte Tims fel att det gick åt skogen. Om jag hade ridit bättre så hade det inte blivit som det blev. Men det kan väl inte alltid gå bra heller...
Men jag hoppas verkligen att det går bra på lördag, vill inte förstöra för laget! Just nu är det 5 stycken i Ldn, 2 placerade. Jag ska ge gärnet där och satsa för vinst ;) Men jag ska inte ta ut något i förskott, men jag hoppas det går vägen!

Hjälpte till att plocka bort allt från banan när vi tränat klart. Solen lyst för fullt och det var hur varmt som helst. Tillslut var vi äntligen klara och då var klockan fem. Plockade ihop mina saker och åkte hem! Åt mat och sedan sov jag på soffan i två timmar.
Jag är helt slut i hela kroppen nu och har träningsvärk! Dagarna har varit roliga men jobbiga, fast vad gör man inte för sin klubb? Man måste ju ställa upp :)


Älskling!

Jobbiga dagar!

Har inte haft tid att sitta vid datorn förrän nu! Jag är helt slut i hela kroppen efter dom här två dagarna och trött som bara den!
Var i stallet nio igår för att rida bebis. Blev en tur med Felicia och Olivia. Vi red upp för galoppbacken tre vändor. En i skritt, en i trav och en i galopp. Var ganska så slut i mina ben när vi ridit klart och det bara droppade svett från hästarna! Inte så konstigt när det var varmt ute.
Släppte ut hästarna och så började alla att ta fram allt till tävlingarna och bygga bana. Vi var många så det gick snabbt och bra. Strax efter två åkte jag hem och åt. Råkade somna på soffan en sväng så fyra kom jag iväg till stallet för att rida Tösen. Fortfarande varmt och Tösen blev helt svettig. Hon ville inte som jag ville när jag red ut så då red jag en sväng på banan också. Då jäklar var hon fin!
Hem och duschade innan jag åkte till Linn på kräftskiva. Spelade kort, kubb och hade det trevligt!
Var bara att gå och sova när jag kom hem.

Idag var jag i stallet åtta! Jag har stått på banan hela dagen! Min grupp hade lyx och fick dom hinder som inte var med mycket och dom som ingen river nästan. Bara två hinder också! Så jag har mest suttit på sidan av banan och tittat på alla som har hoppat! Har fixat mig en riktigt snygg solbränna också. Syns att jag har haft Linne på mig!
Hoppas verkligen det inte blir lika varmt i morgon för då kommer jag ligga död på banan!
Åkte med Martina, Julia och Matilda och käkade pizza nu på kvällen. Hungrig var jag så det satt bra i magen!

Just nu sitter jag hemma hos Sarah och är barnvakt! Ska snart gå och lägga mig om jag ska orka med morgondagen!

Dag med Olivia!

Vaknade upp hemma hos Sarah i morse. Tilde härjade lite med mig på morgonen! Man kan ju inte annat än att älska den där ungen :)
Precis när vi skulle åka hem till mig så hörde Olivia av sig och sa att hon var redo för att åka in till mig. Vilken tur att jag var på väg hem då. Lite senare ringer hon mig och säger att mopeden har pajat efter vägen. Stackaren! Men hon gick hjälp och kom tillslut hem till mig :p
Satt och väntade på att sega Sarah skulle komma och hämta oss så vi fick åka till Borlänge. Efter en stund så kom hon och vi kunde åka. Hon var hungrig så vi åkte till Max och åt först. Sedan blev det aubiose. Jag skulle ha nya vita ridbyxor och det hittade jag också! Var påväg att köpa likadana som jag har nu när jag var tvungen att välja mellan två par. Men det blev dom andra för dom verkade bättre! Har ju blivit massor av hål i mina som jag har nu så jag hoppas dom nya håller bättre! Får inviga dom nästa helg :D
Sarah köpte nya sporrar till mig också eftersom jag tappat bort mina! Fick dom som tack för att hjälp med Tilde. Det var snällt :) Pricken över iet var att det var en diamant på sporremmen, haha ;)

Strax före sju åkte jag och Olivia till ridskolan för jag skulle rida. Hade inte ridit på 10 dagar innan jag red idag. Känner att jag kommer få träningsvärk i morgon! Tim gick bättre än vad han brukar göra så det var skoj!
Ska infinna mig i stallet nio i morgon för att rida honom igen. Olivia och Felicia blir också med då. Inte en tråkig ridtur med Olivia så det blir nog skoj. Vid elva blir det banbygge inför helgens meeting på gräsbanan! Kommer nog vara helt slut efteråt men då ska jag och rida Tösen. Kräftskiva efter det hos Linn. Morgondagen kommer bli bra!

Eskilstuna zoo

Gick upp tidigt i morse. Halv sju ringde klockan och jag gick ner och duschade. Sminkade mig och klädde på mig. Alla andra gick upp vid sju men jag var ändå klar sist, som vanligt.
Åkte och mötte upp Sarah och Tilde sen bar det av mot Eskilstuna! Åkte med dom i bilen och vi spelade musik på hög volym och hade allsång. Två timmar gick väldigt snabbt så det kändes som man var framme på en gång.
Gick och tittade på massa djur en stund innan alla blev hungriga och vi gick och åt. När vi var mätta och belåtna fortsatte vi att kika på djur, lite senare gick vi till karusellerna. Tilde ville åka nästan alla karuseller men hon fick nästan inte åka några alls. Hon var några cm för kort för dom flesta och hon fick inte ens åka när mina syskon var med. Hon var tvungen att ha en vuxen med sig och den vuxna var tvungen att ha biljett/åkband och barnen fick åka gratis då. Tilde hade ju åkband men Sarah fick inte åka med ändå. Så grymt fjantigt tycker jag. Stackaren blev ju ledsen och började gråta. Men hon blev glad när hon fick gå och åka någon annan karusell.
Jag vann en rosa hatt också, grymt snygg jag var i den ;) Enda gången jag vinner på något sånt där grejs tror jag!
Det händer alltid något när man är med Sarah. Jag fattar inte att det alltid händer något med henne. När vi stod och tittade på sköldpaddor så står hon och håller i vagnen. Helt plötsligt så släpper hon vagnen utan att tänka på det och vi stod i en backe. Den rullade iväg och åkte in i en buske. Hon märkte det inte förrän en tjej kom upp med vagnen till henne. Bara Sarah som lyckas med något sånt. Herregud vad jag skrattade!
Efter det var det jag som körde vagnen...!

Sitter och är barnvakt år Tilde nu medan Sarah är ute och sjunger karaoke. Sover kvar här och i morgon far vi ut på nya äventyr och då blir även Olivia med, skoj :)

Zoo i morgon

Har inte gjort något vettigt idag alls! Vid halv sex åkte jag till stallet för att ha lagmöte. Bestämde vilka som skulle rida första omgången nästa helg. Blev Wilma, Bella, Jag och Mikkiz! Blir träning på fredag och söndag, skoj!
Följde med Mikkiz hem och vi anmälde oss på en gång, så nu är det gjort. Är redan taggad! :D
Gjorde ingenting när jag kom hem. Satte mig och kikade när pappa höll på att bygga verandan. Syster ville ha kvällsmat så vi tog moppen och handlade lite. Jag gjorde pommes frites och kyckling istället. Herregud vad mätt jag blev.
I morgon åker familjen med Sarah och Tilde till Eskilstuna på zoo. Kommer bli grymt kul med mycket skratt. Ska åka med i Sarahs bil, spännande.. Har suttit och skrivit med henne nu på kvällen och hon har ju damp den där människan och hon ska vara över 25... Haha, ibland tror man inte det, men jag tycker om henne för det ;)
Nu ska jag gå och lägga mig för jag ska typ gå upp halv sju i morgon om jag ska hinna med allt innan vi åker. Orkar inte duscha nu så jag får göra det i morgonbitti!

Semesterbilder


Redo för att åka uppåt i landet!


En mysig kväll i Piteå hos vänner ! :)


Grillade mashmallows med brago chokladkex, mums!



Besökare på vägen!


God mat och god efterrätt på hotellet


Flum på hotellrummet!


Fin utsikt från fönstret!


Påväg mot treriksröset!

Almost there




Hunden hoppade i i Norge, hoppade upp i Finland och torkade i Sverige, haha ;)






Ishotellet :)






Storstädning

Har städat hela kvällen. Rensat bort sånt som jag inte använder och vill ha. Blev tre stora kassar fulla tillslut. Fick lite hjälp av syster också, snällt. Jag putsade till och med fönstret också för första gången tror jag, kors i taket! Så nu är mitt rum rent och snyggt. Ett tag iaf... Kommer se ut som det såg ut innan om ett tag. Jag känner mig själv så jag vet precis hur det kommer bli. Även fast jag säger till mig själv att nu ska jag hålla det rent och fint. Jo visst...

FÖRE


EFTER


Jag ger dig inte min morgon och inte min dag
du får nått så mycket bättre, du får hela djävla jag
Hela underbara, unika jag, inte något så fjuttigt som en morgon och en dag

Trött

*Gäsp* Usch vad trött jag är. Idag är en dag då jag inte orkar göra mycket. Vädret är dåligt och har inte lust till något alls.
Linnéa sov här inatt och det var riktigt trevligt. Vi låg och pratade till tre innan vi bestämde oss för att sova. Somnade på en gång även fast det var hur varmt som helst på mitt rum.
Vaknade vid elva, gick upp och åt frukost. Jag hoppade in och duschade innan vi åkte upp på stan. Jag hämtade ut mina kort jag framkallat. Linnéa hämtade ut sitt IDkort och vi gjorde lite andra ärenden.
Började såklart regna också så vi blev blöta när vi åkte moped.
Åkte och åt mat på Hyttan när jag kom hem igen. Lite senare kom Malin hem till mig. Satt och pratade en stund men ingen av oss orkade göra något. Malin hade lite och göra så hon åkte precis hem så nu sitter jag här själv.
Ska ringa Kajsa och fråga om det blir något lagmöte och sedan ska jag ringa mamma så hon får hjälpa mig föra över pengar. Leta på mina sporrar ska jag också göra. Dom är helt spårlöst försvunna. Har verkligen ingen aning om vad dom kan vara!
Skulle behöva städa på mitt rum också. Plocka fram allt skit jag inte använder och slänga bort det. Får se var min energi räcker till idag!


Med Linnéa! :D

Åkte upp till stan och hämtade Linnéa på mopeden! Jag är hennes privata taxi ;D
Sitter här och pratar, skrattar, sjunger och skriker! Massa harkrankar bara kommer och attakerar oss när vi minst anar det, inte kul...
Sitter och skrattar åt massa nötter på kamrat, rätt roande! Vilket pucko vill se mina strumpor lixom? ;S
Men kvällens bästa är nog när Linnéa trodde det var katten som lät när det var grannens unge som grät! x)
Linnéa: Är det katten som skriker?
Jag: Nej det är Linnéa (ungen) som gråter.
Linnéa: jaha...
Båda: HAHAHAHAHAHHAHAH


Kalas!

Känns som om jag inte har gjort något annat än att fikat idag! Åkte till morbror först för att fira honom. Riktigt snyggt dom hade byggt om verandan. Dock var det ett år sedan sa dom, så jag har alltså inte varit hem till dom på ett år ;o Fy skäms på mig!
När vi varit där ett tag var det bara att åka till farmor och fika. Det är inte lite fika man får där heller. Var redan mätt när jag kom dit men åt ändå. Fick rätt ont i magen efteråt men fika det är gott det!
Har inte gjort så mycket redan jag kom hem. Har suttit här hela tiden!
Fick nyss grillad kyckling och det satt fint i magen då jag bara ätit fika idag :p
Nu sitter jag och väntar på min kärleksflicka Linnéa! Hon sa att hon bara skulle köpa godis och sedan komma hit så jag hoppas jag får smaka, annars! ;)

Hem ljuva hem!

Kom hem kvart över tolv i natt! Då hade man åkt bil i tolv timmar med några stopp på vägen. Rätt jobbigt att åka bil så länge, men det gick bra.

I fredags var det bara att gå upp vid halv sju! Klockan sju gick vi och åt hotellfrukost, mums! Klockan halv åtta var vi klara för att åka mot treriksröset. Var tvugna att åka över till finland först för att kunna ta båten över och sedan gå 3 km. Kom dit i god tid så vi fick lov att vänta några timmar innan båten skulle gå över. Fikade lite och spelade lite kort. Tog 30 min att åka med båten över. Såg ut som det skulle börja regna när vi åkte dit men det blev kanonväder och solen lyste. Var minst 25 grader och varmt att gå 3 km. Hade två timmar på oss att gå och se allt innan båten gick tillbaka. Tog ungefär 40 min att gå dit. Knäppte lite kort och sedan var det bara att traska tillbaka lite lugnt. Hur varmt som helst var det, men skönt! Så nu har man sett treriksröset och varit i norge, sverige och finland på några sekunder ;D
Bara att sätta sig i bilen och åka 30 mil tillbaka till hotellet igen. Gjorde inte mycket alls när vi kom tillbaka. Gick och åt sedan låg vi inne på hotellrummet och tittade på tv. Ingen av oss orkade göra något!

Igår gick vi upp vid nio och åt frukost. Fixade i ordning oss och packade ihop allt. Sedan åkte vi till Jukkasjärvi för att se ishotellet. Det var verkligen en spännande upplevelse och man måste nästan åka dit på vintern och sova där. Verkligen häftigt var det.
Åkte därifrån tolv och då bar det av hemmåt! Åkte till Skellefteå och hälsade på några kompisar i 20 min. Bara sätta sig i bilen igen och åka lite mer.
Har åkt 300 mil på dom här dagarna. Inte illa men en trevlig semester har det varit! Massa bilder kommer sen ;)

Är i Kiruna

Igår så åkte vi från Hudik på förmiddagen då jag var klar. Sprang och letade efter min mobil som en tok när vi skulle till att åka. Hittade på den i väskan tillslut, så typiskt mig.
Åkte bil hela dagen tills vi kom fram till Piteå vid halv sex. Fick mat på en gång när vi kom dit och gott var det. Det regnade hela dagen igår. Rätt skönt att åka bil när det regnar iaf. Bosse och Mariana hade byggt någon slags grillplats på gården så där under satt vi och eldade. Mysigt! Lite senare på kvällen blev det mashmallows och korv grillning.

Åkte ifrån Piteå runt halv elva i morse. Kom fram hit till Kiruna vid tre ungefär. Jobbigt att sitta i bilen så länge, man får ju nästan kramp i benen. Har nyss varit och käkat på hotellet. Blev kött, sås och klyftpotatis. Till efterrätt fick vi marängsviss så nu är vi mätta och belåtna. Ska kika runt lite mer på datorn innan vi ska gå upp till hotellrummet. Syster börjar bli lite otålig bledvid mig här^^
I morgon åker vi upp till treriksröset, great!


I glada Hudik

Idag började vi våran resa uppåt i landet. Gick upp vid tio idag. Duschade, packade, fixade mig och så. Vi kom inte iväg förrän vid två tror jag. Åkte inte länge innan vi stannade på statoil och fick något att äta. Körde till Gävle och hälsade på Per innan vi drog vidare till Hudiksvall. Fick fika direkt när vi kom hit. Lekte lite med ungarna och hunden låg och skällde hela tiden. Blev trött på honom och tog med honom på en liten promenad. Men inte slutade han skälla för det. När pappa började spruta vatten på honom blev det tyst, skönt! Nu har vi nyss ätit grillat och det var jättegott. Lite senare blir det nog kladdkaka tror jag, smaskens! I morgon fortsätter vi uppåt i landet. Tror vi åker till Piteå och sover där en natt!

Nötter i trafiken!

Har nyss kommit hem från stallet. Blev en trevlig ridtur med Linnéa som alltid. Tösen var väldigt jobbig idag och tyckte allt var läskigt, fjanthäst!
Vi höll på att bli påkörda när vi skulle till stallet och när vi skulle hem. Ingen av gångerna var mitt fel.  Jag blir verkligen trött på människor som inte kan köra bil.
Körde genom stan när vi skulle till stallet. Åker då i en nerförsbacke och så kommer det en bil på högersida i backen. Han stannar för bilen som åker framför mig men när jag närmar mig så börjar han gasa och är på väg ut. Linnéa trodde vi skulle krocka så hon satt och skrek bakom mig. Men bilen stannar tillslut och jag kan åka förbi!
När vi skulle hem från stallet så skulle jag lämna av Linnéa så jag körde igenom stan. Har då en bil framför mig och så kommer vi till ett väggupp, då stannar bilen framför mig och plus att vi var i en korsning. Så jag fick lov att stanna jag också. Blev irriterad och undrade vad puckot framför mig höll på med. Helt plötsligt så börjar han backa. Då blev jag förbannad och tutade flera gånger för det var inte långt ifrån att han körde in i mig. Körde om på sidan och skrek halvt att dom var nötter.
Jag kan bli riktigt arg på folk i trafiken som inte kan köra ordentligt. Folk som inte blinkar när dom ska svänga, kör ut mittframför näsan på mig och måste vänta tills det blir tomt till Kina innan dom kan köra ut i en rondell. Vissa människor ska helt enkelt inte ha körkort!

Stäääädning

Gick upp vid halv elva i morse, tidigt för att vara mig när jag är ledig och kan sova hela dagen om jag vill. Tittade lite på tv när jag vaknade. Dom andra hade varit på stan och ätit frukost så dom kom hem med en macka till mig! Åt den och sedan bestämde jag mig för att städa mitt rum. Musiken på högsta volym och sedan var det bara att börja städa! Går alltid så mycket bättre när man har musik så man kan sjunga med och dansa! Blir iaf mycket roligare. Hittade typ tjugo tomma plastpåsar, nödvändigt. Men jag har inte städat klart än, jag bara fastnar här hela tiden! Har inte så mycket kvar på golvet innan jag kan börja dammsuga. Fast det får bli när jag kommer hem från stallet. Ska till stallet och rida med Linnéa snart. Sedan blir det hem och städa klart och packa! I morgon far vi med pappa på semester. Jag har viljat åka till treriksröset ett tag så dit ska vi väl. Men blir några stopp på vägen upp dit hos folk vi känner. Trevligt att träffa alla, för det var ett tag sedan :)


Hoppträning!

Är lite ledsen i ögat nu när jag lämnat tillbaka bebis! :/ Alla dagar jag har haft honom har varit underbara! Nästa år kommer bli minst lika underbart som det här året. Avslutade allt med hoppträning idag! Min ponny är den bästa någonsin och ställer alltid upp! Hoppade lika bra som vanligt. En meter utan några problem alls! Bara att tagga till laget nu då :D
Tänkte slänga upp några bilder från träningen nu!