Livet ur min vinkel!
Denna design är gjord av LittleLi.blogg.se.
All credit går till henne.
Jag heter Erika och är en tjej som tycker om hästar och spenderar mesta tiden i stallet.
När jag inte är i stallet så brukar jag vara med kompisar, ungås med familjen och massa andra roliga saker!

Bra humör!

Ingen speciell anledning till mitt bra humör, utan är bara glad!
Red på Abbe idag som är en envis liten c-ponny. Men gudars så bra det gick! Hade sällskap med Linnéa och Alice. Red ut en vända och avslutade att rida på stubbståkern. Han var mjuk och fin från första början och det gick galant. Hade lite svårt att galoppera på rakt tyckte jag men det blev bättre. Behövde bara bråka lite med honom när vi skulle hem genom allén men det var allt. Kul att rida honom :) En riktigt fin ponny som kan bli något riktigt bra!

I morgon ville Linnéa ha ridsällskap så jag lånar Pompe då och rider med henne en sväng och snackar massa skit. Great! :D



Fina Abbe :)

Natti natti

Har inte gjort någonting idag som jag sa! Har haft ont i huvudet sen jag kom hem från skolan, så jag somnade på soffan ett tag. Det var skönt och behövligt!
Har mest degat i soffan och inte gjort något alls. Slapp och skön dag!
Nu ska jag med spänning ta ur mitt vita schabrak ur tvättmaskinen och jag håller alla tummar och tår på att alla fläckar är borta. Annars blir jag lite ledsen i ögat!

Trött på folk

Ibland förstår jag mig inte på vissa människor. Gjaidjoijlsoidjkijad, så känner jag just nu! Men antar att det kanske kan vara så ibland...

Känner mig trött på det mesta just nu. Allt är så komplicerat. Därför tänker jag inte gör någonting resten av dagen utan bara vara!
Men nu ska jag laga mat eftersom ingen annan gör det åt mig!


Seg söndag

Usch vilken seg dag det har varit idag. Har inte orkat gjort något alls idag, mer än att varit hos Sarah då jag sov där i natt. Skulle rida Ursulla men det orkade jag inte. Orkade knappt ta mig ut till stallet på USmöte. Måste vara vädret som gör att man blir så seg.
Nu ska jag plugga lite ekonomi och spanskaglosor. Men känns som inget kommer fastna i hjärnan. Är inte på plugghumör precis!


Slapp lördag

Fösta dagen på länge som man får sova tills man vaknar av sig själv.
Har inte gjort någonting alls idag. Men man behöver göra det någon dag också.
Ska väl dra på mig ridkläder snart och åka till Rio och rida en sväng. Det var ett tag sedan nu!
Efter det blir det att käka tacos hos Sarah och sen sitta barnvakt åt Tilde :) En lugn och helt okej dag :)


En tripp till Gävle

Efter skolan drog jag med familjen och bästa Linnéa till Gävle för att spendera lite pengar! Det lyckades jag att göra också. Från hööks blev det; kantflätade tyglar, en mössa till mig, tavla att träna dressyrprogram på, ludd till pullarnosgrimman, en nyckelring som var ett litet bett. På H&M blev det en maskara, puder och lösögonfransar. Det hela gick på 500 kr så det var inte så farligt tycker jag :)

Har inget inplanerat denna helg så vi får se vad helgen har att bjuda på ;)


Finaste!

Har en hel del träningsvärk då jag ridit tre dressyrpass på två dagar! Red dressyr på Ursulla igår och satans vad fin hon blev på slutet. Superkul att rida då!
Hade individuellt val i morse och då red jag Tamlin, vilket var ett tag sen jag gjorde. Gick väl helt okej.
Nu på kvällen har jag ridit min bästa och herregud vad fint han gick. Allt gick verkligen bra och traven på slutet fick vi till riktigt bra. Superponnyn!


Löshoppning

Skrev faktiskt ett inlägg igår, som jag senare tog bort. Satt och halvsov framför soffan och skrev. När jag stängt av datorn och skulle gå och lägga mig så kom undrade jag vad jag egentligen hade skrivit. Så jag loggade in på bloggen och läste vad jag hade skrivit. Hahaha, man hade ju kunnat tro att jag varit full när jag skrev. Fattad typ inte hälften av vad jag skrivit, så det var bara att ta bort det inlägget och hoppas på att ingen läst det ;p

Har varit i stallet nu på kvällen och tittat på när nästan alla hästar i Hälla har löshoppat. Gick bra för typ hälften att hoppa och var mest kaos med resten. Tessan var helt klart värst och hoppade till och med rätt in i tråden och rev alla och hade sig...
Men Rio vad helt klart bäst. Hoppade 1,20 utan problem, så ingen kan komma och säga att han inte kan. Bästa!


God natt

Har verkligen inte gjort mycket idag. Försökte pussla lite på mitt pussel men det gick inte så bra.  Var för trött så jag gick och la mig och sov i två timmar istället. Mycket skönt!
Har setat och pratat med mina otroligt smarta syskon *host* Tur att jag är det smartaste syskonet!
Är fortfarande trött så ska gå och sova nu om jag ska orka upp till skolan i morgon. Jippie :(

Hästskötare

Inte fick man någon sovmorgon i morse heller då jag skulle följa med Ronja och Rio på tävling. Så det var bara att gå upp vid åtta för att göra sig klar och åka till stallet.
Rio gick inte superbra, utan var spänd och ville inte. Men bara hoppas han går bättre i helgen som kommer!

Usch, jag vill bara gå och lägga mig och dra täcket över huvudet! Trött på människor, skolan, allt. Orkar inte.
Nu ska jag gå och lägga pussel och rensa tankarna...


Regnig tävlingsdag!

Var tvungen att gå upp tidigare i morse för att hinna knoppa innan vi åkte. Men det gick ju åt hell. Knopparna ville sig inte alls idag. Tur att Ronja kunde hjälpa mig och göra om dom värsta iaf!
Åkte strax före nio och var framme vid tio, men det kändes som man åkte i en evighet. Var bara att anmäla och fixa i ordning hästen och mig själv. I spöregnet.
Han kändes verkligen fin när jag red fram. Pigg och glad och lyssnade bra!
När jag kom in i på banan så var han inte lika fin som inne i ridhuset. Men det var tungt inne på banan. Fyrkantsspåret var som en stor vattenpöl och det var som ett gyttjebad! När man galopperade på volt så kändes det som man skulle gå omkull. Men vi kämpade på ändå!
Ingen perfekt ritt, då vi kan mycket bättre men med tanke på regnet och den usla banan så är jag supernöjd. Skrapade ihop 198 p, 61,88 % och det gav oss en andra placering! Fick rosett, plakett, lindor och pukal. Så nöjd med bästa ponnyn!









Tomorrow!

I morgon kör vi höstens första tävling! Blir första dressyren borta så ska bli spännande! Red igenom honom idag och red programmet en gång. Om jag rider fram tio minuter till i morgon och han är som idag så kommer det gå super tror jag. Jag hoppas på det bästa!

Är sjukt trött så jag ska väl gå och sova när som helst. Ska ta någonting att äta, putsa stövlarna och lägga fram allt som ska med i morgon!


Hoppträning

Galet trött jag är just nu. Orkar knappt hålla ögonen öppna. Sängen så fort jag skrivit klart!
Åkte till stallet efter skolan för att hoppträna. Höll på typ en halvtimme för att få in ponnyn. Han lekte med mig och galopperade upp och ner i hagen och runt mig och tyckte han var jätterolig! Med hjälp av Olivia fick jag tag på honom tillslut. Själva hoppträningen gick ju åt skogen. Men det kan inte alltid gå bra, right? Blev iaf lite bättre mmot slutet, Tur att det är dressyrtävling på Lördag och inte hopptävling ;)

Går i skolan till tolv i morgon. Resten av dagen spenderas nog i stallet för att putsa på hästen och utrustningen intför tävlingen på lördag! :)


Första skoldagen.

Då var första skoldagen avklarad och det var ju snällt att man fick gå till 16.15 första dagen och allt. Men det är väl bara att bita i det sura äpplet och vänja sig. Skönt att det bara är två skoldagar kvar innan det är helg. Slutar tolv på fredag och det tackar jag ju inte nej till. Känner mig redan skoltrött...

Ska väl ta och plocka ihop lite tvätt och tvätta så jag har något att ta på mig. Sen ska jag nog plocka ihop bland mina hästsaker och fixa till tävlingen på lördag.
Sedan ska jag lägga pussel som jag älskar att göra :D Det ni!

Why do I want you, now that I can't have you?

Sometimes it lasts in love
But sometimes it hurts instead


VILL INTE!

Jaha, då var sommarlovet slut. Tillbaka till helvetet i morgon!
jhfuhsufjskks, jag vill verkligen inte :(
Tänker ta en långdusch, tröstäta och tycka synd om mig själv resten av kvällen!


Äckel film

Usch, har precis tittat klart på Saw 6, dock såg jag inte från början men det räckte ändå. Har sett dom flesta Sawfilmerna även fast jag tycker dom är sjukt äckliga och mår illa när jag ser dom. Men det är ändå något med filmerna som jag tycker om som gör att jag måste se dom ;p

Jobbade som vanligt idag och efter jobbet så träffade jag min underbara Linnéa! Färgade håret på henne och snackade på som bara den. En härlig stund!

Kommer ha ångest i morgon för att skolan börjar på Onsdag! :'(


Tröttis!

Hade inte tid att skriva något igår. Jobbade mellan tio och två sen åkte jag till stallet och hjälpte till på tävlingen. När tävlingen var över så blev det en ridtur på min bästa med några andra. Blev en lugn ridtur med mycket klättring. Stod i lättsits i skritt uppför hela galoppbacken och det var ju inte lite jobbigt. Det var ju inte mindre jobbigt när vi istället hade jockeyläder uppför en backe. Har ganska mycket träningsvärk idag kan jag säga!
Åkte hem och duschade när vi ridit klart och åkte sedan tillbaka till stallet för att äta mat med härliga människor. Bara att lägga sig och sova när man kom hem!

Upp tidigt i morse för att infinna sig i stallet kvart över åtta. Hjälpt till på banan hela dagen och allt har flytit på bra. Tog nog bara lite mer än en timme att plocka ihop allt när tävlingen var slut. Var galet trött och hungrig när jag kom hem. Pappa köpte pizza åt mig och det var precis vad jag behövde. Sen la jag mig i sängen och sov ett tag. Och det ska jag göra igen nu, dock i några mer timmar!

Mys

Jobbade som vanligt mellan tio och sex idag. Efter det så var det bara att åka hem och byta om till stallkläder och fara vidare till stallet. Red ut på Tim med Olivia och Akilles. Det har aldrig gått så snabbt upp för galoppbacken någonsin. Tusan vad vi rejsade! Mycket fart och fläkt idag. Hälsade även på kossorna som vi red förbi. Läskiga djur :)
När vi var klara i stallet så väntade vi på att alla andra härliga människor skulle komma till stallet så vi fick grilla lite käk. Satt och pratade och hade det allmänt trevligt och mysigt (och kallt).

I morgon blir det jobb mellan tio och två. Sen åka till stallet och se om det behövs någon hjälp på tävlingen. Sedan ska jag rida min bästa och sen kräftskiva med härligt folk!


Samma visa

Tycker inte det finns så speciellt mycket att berätta för tillfället. Mina dagar ser likadana ut nu för tiden. Jobbar mellan 10 och 18. Sen är det bara att åka hem och äta sen åka vidare till stallet för att rida. När jag kommer hem från stallet ska det ätas igen sen häckar jag framför datorn till klockan är alldeles för mycket och jag borde sova för länge sen. Så går det om och om igen!

Fast idag blev det första ridlektionen på ridskolan för den här terminen. Vi är bara fyra i våran grupp nu, men var tre idag. Om några gånger så kommer vi bara vara två. Känns som att det är rätt många som slutat rida!
Red iaf min bästa Tim och det gick bra! Vi hade lite markarbete och på slutet fick vi skutta lite. Tyckte jag fick till honom bra på slutet. Ska rida honom i morgon och på lördag igen :D


That's true





There's a fire starting in my heart
Reaching a fever pitch, and it's bringing me out the dark
Finally I can see you crystal clear
Go ahead and sell me out and I'll lay your ship bare
See how I'll leave with every piece of you
Don't underestimate the things that I will do

There's a fire starting in my heart
Reaching a fever pitch
And it's bringing me out the dark

The scars of your love remind me of us
They keep me thinking that we almost had it all
The scars of your love, they leave me breathless
I can't help feeling
We could have had it all
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

Baby, I have no story to be told
But I've heard one of you
And I'm gonna make your head burn
Think of me in the depths of your despair
Making a home down there
As mine sure won't be shared

The scars of your love remind me of us
They keep me thinking that we almost had it all
The scars of your love, they leave me breathless
I can't help feeling
We could have had it all
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
We could have had it all
Rolling in the deep
You had my heart inside of your hand
But you played it with a beating

Throw your soul through every open door
Count your blessings to find what you look for
Turn my sorrow into treasured gold
You pay me back in kind and reap just what you sow

(You're gonna wish you never had met me)
We could have had it all
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
We could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
It all, it all, it all
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

We could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

You could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)

But you played it
You played it
You played it
You played it to the beat.


It hurts a lot...

Dagens ridpass

Eftersom Rio fick vila idag så kände jag att jag var tvungen att rida idag. Men gud vilken jobbig häst han var! Red dressyr på grusvägen vid stora vägen. Jobbade på att korta och länga skritten, skolor, skänkelvikningar och lite så. Han kunde inte göra skolorna i skritt och absolut inte i trav. Då blev han sur, drog upp huvudet eller stegrade. Så höll han på hela tiden. Han stegrade, frustade och tyckte jag var jobbig. Fast jag tyckte han var minst lika jobbig. Inte kunde han göra halt heller för då ställde han sig och stegrade, fjanthäst. På vägen hem på kunde han inte skritta utan skulle trippa hela tiden. Nästan piaff ;) Gick inte i paddocken och då gick han bättre. Hoppade över galoppen idag när jag hade fullt upp med att få han att lyssna på mig. Dryg häst idag :)


Så här såg det ut för det mesta idag tycker jag!

Ingen insperation

Har inte bloggat på någon dag nu, men har inte haft ork, lust eller någon insperation.
Hade som sagt kräftskiva här hemma i lördags. Mycket trevliga brudar och goda kräftor. Mycket skratt och glada miner. En lyckad kväll!
Jag, Elinor och Linnéa drog vidare sen på lite party. Det var väl helt okej, men kunde varit bättre. Jag och Elinor kom hem fem på morgonen och då var det bara att krypa ner i sängen!

I går så regnade det hela dagen! Var på kalas hos farmor som fyllde 70 år. Sen åktee jag till stallet och pysslade om Rio. Hade ingen större lust att rida faktiskt!

Förberedelser

Skönt att få sova ut för en gångs skull. Jag vaknade vid elva och kunde inte sova nå mer så jag gick upp då. Elinor sov fortfarande och jag ville inte väcka henne, så vid ett kom hon upp. Nu har vi båda duschat och vi ska väl snart börja förbereda för kvällens kräftskiva här hemma. Det kommer bli en hur bra kväll som helst!

Dressyrpass

Idag fick jag äntligen rida min bebis igen efter sommaruppehållet! Han var pigg och glad och visste inte riktigt vad han skulle göra av sin energi. Kändes att han inte gått ordentligt på två månader. Men jag tyckte att det gick bra ändå! Nu får vi hoppas att höstens första dressyrtävling blir om två helger!

Innan vi red så stod jag och Olivia och ryckte man! Tim hade sjukt lång man så det ver verkligen behövligt. Tog nog en och en halv timme innan jag var klar. Men nu är han supersnygg i manen. Galet skönt att ha det gjort. Nu är det svansen, öronen, hovskägg och lite annat som ska fixas till men det tar vi en annan dag :)

Min kära vän Elinor ska bo här hela helgen! Vi har nyss varit och handlat kräftor och annat smått och gott till kräftskivan vi ska ha här i morgon! Kommer bli asnice. Hoppas bara vädret är på vår sida!


Stackars liten

Hopptränade för första gången idag på Rio! Det gick superbra med tanke på att jag red på Rio, dressyrhästen. Han är så söt när han hoppar för han tycker det är så kul och så är han inte så smidig. Men han gör sitt bästa. Det var riktigt kul :)

Ursulla fick kolik efter hoppträningen, stackarn. Så kom hem från stallet för en timme sedan ungefär. Har varit ute och gått med henne och gjort allt för att försöka få henne att må bättre. Hjälpte inte ens att veterinären kom dit :/ Så nu är dom på väg upp till strömsholm och jag håller alla tummar och tår för att det går bra! Lilla vännen!

Nu ska jag sova om jag ska orka upp tidigt i morgon för att åka till stallet. I morgon får jag sitta i sadeln på drn bästa igen. Som jag längtat! Blir ett dressyrpass som är mycket efterlängtat!



Stumpan då!

Häst häst

Äntligen bara en jobbdag kvar-8timmar, innan jag får vara ledig i några dagar. På fredag ska jag äntligen få sitta på Tims rygg igen efter nästan två månader. Det ska bli underbart! Blir ett dressyrpass och ett hoppass.

I morgon så kommer jag halvt dö! Ska nämligen hoppträna Rio som massa människor har bestämt utan att jag visste om det. Kan ju bli galet spännande!

Red ut på Rio idag med Hanna och Ursulla. Det gick bra och han var superfin på slutet. Kunde till och med sitta ner i hans trav då! Svettiga allihopa när vi kom tillbaka.
Hoppas han sköter sig i morgon också!


Mästerkocken herself

Jag måste säga att jag är för jäkla grym på att laga mat! Igår så ställde jag mig och gjorde pannkakor som blev mums. Och idag när jag kom hem från stallet så gjorde jag pasta och kyckling i sås. Jag är helt klart grym på att göra mat!!

Idag har jag äntligen suttit på hästryggen igen efter mer än två veckor. Blev en lugn tur med Rio. Näst intill bara skrittarbete hela passet. Med lite trav i början och slutet. Det tyckte han var jobbigt, men det behövdes. Ska rida honom i morgon igen :)