Livet ur min vinkel!
Denna design är gjord av LittleLi.blogg.se.
All credit går till henne.
Jag heter Erika och är en tjej som tycker om hästar och spenderar mesta tiden i stallet.
När jag inte är i stallet så brukar jag vara med kompisar, ungås med familjen och massa andra roliga saker!

Somebody that I used to know

Som tur var så slutade det regna när vi kom till stallet! Så det blev en ridtur ändå! Red med Erika och Hanna på en skrittvända sedan gick jag in i paddocken där jag travade och galopperade. Stod en liten sockerbit där så vi låg på en volt och galopperade över den, men han är ju inte den smidigaste!
Solen kikade till och med fram en stund när vi red, så det var skönt. Han krånglade bara i början när vi skulle över stora vägen. Stod och stegrade och höll på, sen var han snäll och skötte sig. Förstår inte varför han ens ska börja krångla för han vet att jag vinner tillslut i alla fall!

Hade tänkt att plugga lite men klockan bara rusar iväg och som vanligt så har jag ingen ork! Skjuter väl upp det en dag till då som vanligt. Ska i alla fall plugga på söndag!



Tur att han är fin iaf!

Fult väder!

Skön skoldag idag måste jag säga! Hade bara tre lektioner sedan fick man gå hem om man ville, vilket jag gjorde. Somnade i fotöljen när jag kom hem när jag istället borde ha pluggat. Får ta det efter stallet istället!
Hanna kommer och hämtar mig om en halvtimme men det regnar ute och det har det gjort i några timmar. Inge sugen alls på att rida i det här vädret. Han får nog vila istället så satsar jag på att rida i morgon istället!

Trots vädret är jag på ganska bra humör ändå. Färgade håret igår och det är sjukt hur mycket gladare man kan bli för det och hur mycket fräschare man känner sig. Nu är jag mörkröd i håret istället, ser nästan svart ut ibland, men det blir nog ljusare efter några tvättar! Är i allafall nöjd :D

<3

Ja, inte så bra uppdatering på senaste tiden. Tycker att det är ganska mycket som händer för tillfället och det är svårt att hinna med allt. Har inte haft tid, ork eller lust att skriva.

Igår programtränade jag på väldens bästa ponny. Hela div 1 laget i dressyr hade programträning och vi red igenom lag 03. Han kändes fin och det enda problemet är dom där förbaskade galoppserpentinerna som han alltid byter i. Red igenom programmet en gång och fick sedan kommentarer av Lena vad som var bra och mindre bra och vad som skulle förbättras. Fick sedan rida igenom programmet igen och då gick det lite bättre. Fick till en riktig wowkänsla i både ökade traven och galoppen. Har aldrig haft den känslan förut!

Jag och Amanda gick ut på utebanan sen och tränade på bara serpentiner med hjälp av Lena. Gjorde två stycken, en i vardera varv. Gissa vad? Jo vi satt båda tvååå! Kanske kan tyckas att det inte är så stor grej men för mig/oss är det det. Han har superlätt för att byta och det kändes så bra att avsluta med att lyckas!
Såå laddad inför andra omgången då jag får rida!


Blöäääää

Gud vad jag älskar mig själv när jag skjuter upp saker! Just därför är alla p&lbiljetter med lugn camping slut, härligt! Har kunnat köpt en för länge sedan men har tänkt att jaja det finns väl kvar sen också. Men där fick jag. Fast det finns väl alltid folk som säljer sina biljetter så man kan få tag på en eller så kan man ju hoppas att dom säljer några extra och får en. Inte någon som har en biljett att sälja till lilla mig? :)

Du är den enda som gör mig glad för tillfället


























Kompiscup i hoppning

Kan inte säga annat än att det gick superbra för mig och skrutten idag! Hoppade bara 90 cm då vi inte hoppat så mycket på sistone och då gick han två vändor innan våran ritt.
Han var lika laddad som alltid inne på banan men lyssnade bra och var pigg och framåt. Allting stämde så bra och vi lyckade få ihop 63 stilpoäng av 70 möjliga. Har lyckats med det en gång förut också ;) 9or rakt igenom så kan inte vara annat är nöjd. Bästa Timpan!

Tittade på när dom släppte fölis och Cedynia i ridhuset. Riktig kaxig liten krabat det där! Han fick gå lös på vägen in till stallet men han gick i stället på upptäcktsfärd till dygnstacken, hälsade på massa människor och hittade på allt han kunde. Så himla söt!

Åkte hem och åt och vilade innan jag åkte till Hälla och tog hand om min stora! Var inte alls sugen på att rida men gjorde det ändå och vi tog några skutt i paddocken när Erika ändå hade hinder framme. Dock blev det bara skutt på sockerbitar men det räcker för oss för tillfället. Galet länge sedan jag hoppade honom. Måste varit i somras :O Ska försöka börja hoppa lite igen nu när banan är fin och man kan rida där! Han har ju ingen teknik och hoppar av 2 meter innan hindret men han tycker det är kul och hoppar allt och det är väl huvudsaken!


Jag och min bästa idag!

Nothing compares to you

Är inte på topp för tillfället, därav den dåliga uppdateringen. Men idag vet jag inte alls vad det är, har inte mått såhär på länge. Tänker inte skriva allt dåligt och tycka synd om mig själv. Men idag mår jag inte bra.

Det enda bra med den här dagen är väl att stora hästen var ganska duktig idag. Lite svårt att lyfta på fötterna över bommarna ibland men han var duktig!

I morgon är det kompiscup i hoppning på min fina ponny!






Osynlig

Ny vecka, nya möjligheter

Inget intressant hände i skolan idag. Lektionerna rullade på och gjorde inte så mycket på lektionerna, som vanligt!
Karin red Rio idag och tuktade honom! Skönt att han gjorde samma sak med henne som han gör med mig så det inte är bara med mig han gör så! Hon rider även honom i morgon får se om han slutar med dumheterna eller om han börjar med mig igen när jag hoppar upp....

Mockade, gjorde mat och tog in honom efter skolan. Slängde i mig några plättar (bokstavligen) hos mamma innan jag åkte till körskolan för att gå på teori. Tur att Mysan också går samtidigt så jag slipper sitta där ensam! Mycket prat om inte så intressanta saker, men jag känner mig mer motiverad nu till att ta körkort. Innan sommarlovet ska jag ha det förbaskade körkortet!
Ska plugga satan och börja köra mycket bil nu!

Nu ska jag stänga av datorn och plugga lite ekonomi till provet i morgon! Ganska säker på att jag kan det mesta så behöver nog bara läsa igenom lite!


Glömmer den här dagen

Tycker att vi stryker ett sträck över den här dagen och tävlingen.
Som ni kanske vet så har Rio varit knäpp hela veckan och det var han även idag. Dock superfin inne i kollektingring men fjantig på banan. Men fin när han väl går. Får väl glädja mig åt 7orna vi fick och att han var fin när vi inte var vid läktaren.

I morgon rider Karin honom så han får tuktas lite. Hoppas verkligen att han skärper sig nu för det är inte kul att rida när han håller på att krånglar. Dum häst!

Tävling i morgon

Skönt att sova så länge man vill för en gångs skull! Dock var jag upp en sväng halv åtta, men somnade om lika snabbt igen. Gick upp runt halv elva och gjorde mest ingenting. Åkte iväg och tittade på syrrans innebandymatch lite senare. Dom fick tyvärr stryk, kanske för att jag för en gångs skull var där och tittade? ;)
Åt på en och en halv efter det, sedan åkte jag till stallet. Hade bokat ridhuset till sex och när vi skulle åka så regnade det och blåste som tusan. Rio var uppspelt när vi lastade ur och gick in i ridhuset. Hela ridhuset skakade för att det blåste så mycket. Dock lugnade det ner sig och det var tur, annars hade det nog bara blivit pannkaka av allt. Idag krånglade han bara en gång i början sen inge mer, trots att vi var ensamma. Han gick så fint och jag hoppas att han är lika fin i morgon också och gärna ännu finare!

Han fick ett bad när vi kom tillbaka till stallet och jag tror att han tyckte det var lite skönt. Putsade all utrustning till honom och mig, sedan åkte vi med Linda hem.
Ska väl packa ihop mina saker och resten som ska med i morgon, sen lär jag väl försöka sova någon timme om jag ska orka med morgondagen!


Dum häst!

Idag har vi haft temadag i skolan så slapp alla lektioner. Har hört föreläsning efter föreläsning, men tyckte att det var värt att lyssna på. Bästa temadagen på länge.

Gick till stallet efter skolan med Linnéa. Red ut med henne så att Rio inte skulle hitta på så mycket saker och sköta sig. Han brukar göra det när man inte är ensam. Men idag skulle han hålla på och krångla som vanligt. Vet inte vad det är med honom nu för tiden. Han måste ha slagit i huvudet eller något för han är störd just nu.
Finns det någon ridhustid i morgon så åker vi och rider i ridhuset vilket behövs.  Han ska få sig en genomkörare då så han blir trött och sköter sig på tävlingen på söndag!


Åhhh mongohäst

Vet inte vad det är med Rio för tillfället. Går inte att göra något alls med honom utan att han hittar på något skit. Orkade inte bråka med honom idag kände jag så jag stängde för paddocken så han inte kunde stegra ut. Eftersom inte det gick så var han tvungen att hitta på något annat att göra. Så idag kunde han inte vända åt höger när jag kom till staketet och skulle vända åt det hållet.....
Otroligt irriterande när han vände åt vänster varje gång och vägrade vända höger. Mongohäst!
Känns ju inte sådär kul inför tävlingen på söndag... Men han brukar inte hålla på och krångla när det är andra hästar med. Så får hoppas att han håller sig i skinnet på söndag och är lugn när det är så pass många andra hästar där. Men återstår väl att se på vilket humör han är...

Hade ju tänkt ta med honom på ridlektion idag men pappa kunde bara köra en timme före vi rider. Eftersom vi nyss fått föl på ridskolan så får inga främmande hästar gå in i stallet och tänker inte stå ute med honom i en timme...
Såg att pappa hade ringt mig när jag kom tillbaka från ridturen. Då säger han att han kan köra mig senare ändå. Men då var det ju redan försent, för jag hade ju redan ridit....
Åååh, han som verkligen skulle behöva sig en genomkörare i ridhuset!

Saker att göra hela tiden

Usch jag är så trött på allt som har med skolan att göra!
Ska ha läst ut en bok på svenskan tills i morgon så det är väl på tiden att börja läsa nu så jag får sova någon gång. Kan ju ta några timmar att läsa....

Idag ville jag skicka hästen på slakt igen :) Red ut med Karin i början och det gick bra, några bocksprång i galoppen i början men annars skötte han sig bra. Red sedan i paddocken och hann bara sida något varv innan han började stegra.... Ut ur paddocken och till stallet och där kom jag inte ifrån... Arg som ett bi var jag men kunde inte göra något. Tillslut kom Karin ut och hjälpte mig. Lyckades vända honom så vi red på en liten volt och han var böjd som en ostbåge. Det fungerade och jag lyckades ta mig till paddocken igen. Red där fem minuter och då var han snäll. Knäpphäst!


Ungefär såhär charmig var han idag!

Bättre dag idag

Hade bara två lektioner idag så jag slutade elva vilket var grymt skönt! Gick med Linda direkt ner till stallet, mockade, fixade mat + vatten och gjorde allt klart så jag slapp göra det sen. Fick även sällskap av söta kusin Tilde i stallet!
Mamma hämtade mig när jag var klar. Åt lite mat och plockade fram fika till moster med familj som skulle komma och fira mig. Fick vin, presentkort på make up store och en sminkväska!
Har myst med småkusinerna hela tiden, inte ofta man träffar dom.

Annikaträning nu på kvällen och det gick verkligen kanonbra! Han bråkade nästan ingenting och han blev trött! Det var det jag ville efter gårdagens ridtur.... Riktigt fin var han och det tyckte annika också. Går han sådär bra på söndag kan det gå riktigt bra för oss! Bästa Rio!

Riktigt dålig dag

Usch vilken pissig dag det här har varit. Orkar inte skriva allt för jag är för trött just nu!
Men skola till att börja med och gjorde inte ett smack på någon lektion.
Att rida gick urdåligt. Rio stegrade hela ridpasset. Stegrade ut från paddocken en gång men kunde vända tillbaka och fortsätta rida i paddocken. Sen gjorde han samma sak igen, stegrade till stallet. Men den här gången kunde jag inte vända ch gå tillbaka utan han bara stegrade och stegrade. Nästan in i stalldörren. Blev så arg att jag började gråta, hoppade av och gick in igen. Just i det ögonblicket ville jag skicka honom på slakt.

I morgon blir det träning för Annika på kvällen men jag funderar på att rida honom ca 10 minuter innan hemma i paddocken så jag ser om han är lika dum då också. Ska köra slut på honom på träningen i morgon. Han ska vara så trött att han knappt orkar gå, som straff!

.

Some die young
But you better hold on
So many things I need to say to you
Please don't, don't let me go
And we said we could die together


Kalas

Idag har det varit kalas hela dagen här hemma. Jag bakade hela dagen igår och bakade även på förmiddagen idag. Som tur var smakade allt bra och var mycket uppskattat.
Fick pengar, blomma, en "tavla" att hänga upp saker på och presentkort på körskolan. Så jag antar att jag lär sätta igång med det där förbaskade körkortet nu!
I fredags fick jag även presentkort på aubiose, en dressyrträning, smycken, en väska med lite smått och gott och lite alkoholhaltiga drycker.
Har inte fått paket av pappa än så jag undrar vad han har på gång! Dock tror jag att jag vet vad det är ;)

Skola i morgon och jag ser verkligen inte fram emot det alls... Är ju så skönt att ha lov. Tur att det är påsklov snart!


Baka baka liten kaka

Födelsedagen igår var toppen! Mycket trevliga människor, mycket dricka, många skratt och roligheter.
Jag mår ovanligt bra idag. Bättre än vad jag brukar göra när jag festat, sköönt!

Nu ska jag baka resten av dagen så jag har något att bjuda på i morgon när släkten kommer på fika! Morotskakan står redan i ugnen. Kommer ha något att göra i några timmar framöver!

Elise ville ha med mig ut idag med men vi får se hur det blir med den saken!


charmig bild på mig från igår!

Idag är ingen vanlig dag, nej för det är min 18årsdag!

Då är man 18 år och vuxen nu då! Eller inte riktigt... Jag kommer aldrig växa upp och bli vuxen för jag kommer alltid ha kvar barnet inom mig ;) Dessutom känns det ingen skillnad för tillfället. Var upp till banken i morse och fixade dosa åt mig och bytte bankkort. Åt frukost på wienan och efter det har jag inte gjort så mycket alls.
Skrivit inköpslista åt pappa så han kan handla så jag kan baka i morgon till kalaset.
Jag är galet taggad till partyt ikväll så jag vet inte vad jag ska ta vägen. Måste nog sätta igång att leta fram kläder att ha på mig ikväll och packa ihop allt som ska med hem till mamma. sedan fixa klart allt och mig själv.
Det här kommer bli den bästa kvällen på länge känner jag på mig!


Födelsedagen förra året


Sista dagen som 17åring

Även i morse gick jag upp i tid. Kikade lite på tv, åt frukost och satt vid datorn innan Ronja hämtade mig och vi åkte till stallet. Solen sken och det var verkligen varmt. Red på Ursulla idag med och hon hade damp idag. Huvudet högt även fast jag knappt höll i tyglarna, knashäst det där. Men hon var superfin när jag gick in i paddocken och red i fem min.

Fikade på Björkis altan när vi ridit klart sedan följde jag med henne och Ebba till Aubiose. Köpte vita helskodda ridbyxor, en vattenhink + krok till det och en putssvamp. Inte så mycket, men ska till västerås och shoppa nästa lördag så spar pengarna tills dess ;)

Nu på kvällen har jag ridit Peper och det gick grymt bra! Har inte ridit honom på länge men det var inga problem och han gick så fint. Gjorde bakdelsvändningar och öppna i både trav och galopp, inga problem alls. Dock har jag träningsvärk i magen nu och har ont överallt. Jobbigt att rida storhäst ;P

Nu ska jag gå och lägga mig så det blir min födelsedag någon gång ;)


Charmiga Peper!


Underbart väder!

Igår gick jag upp i tid och åkte till stallet innan nio. Mockade åt rio och red honom på banan. La upp stigbyglarna och travade utan stigbyglar hela passet! Han blev riktigt fin!
Red ursulla efter det och red även då utan stigbyglar hela passet. Skrittade och travade henne. Även hon blev fin på slutet efter vi bråkat lite!
Mockade åt henne och Simon sedan åkte jag med Linda hem. Åt mat och dushade innan Olivia kom och hämtade mig. Vi åkte och handlade lite mat, kikade på tv och lagade mat.

Fick veta igår att Ronja som äger Rio har kommit hem från Irland och är här och hälsar på en sväng! Så hon rider Rio idag och jag hoppas att hon tycker att han är fin nu när jag har ridit honom och inte är sämre än innan. Men det tror jag inte ;)
Jag lånar Ursulla idag också och rider med Ronja och Sarah en sväng. Underbart väder ute så kan ju inte bli annat än en skön ridtur!